Haber Hattı

Güncelleme Tarihi:

Haber Hattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 00:00

Sinirli eşeğe dört gün hapis

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Küçük Sarıkaya Köyü’nde sahibi ile eşini ısıran eşeğe 4 gün ahır hapsi verildi.

KIRIKKALE’nin Bahşılı İlçesi’ne bağlı Küçük Sarıkaya Köyü’nde eşek dehşeti yaşandı. Köy sakinlerinden 76 yaşındaki Mehmet Yıldırım, bir ay önce aldığı eşek önce eşini, daha sonra kendisini ısırınca, eski sahibine iade etti. Sahibi eşeği 4 gün ’ahır hapsi’ ile cezalandırdı. Mehmet Yıldırım, 180 YTL’ye satın aldığı eşeğini odun taşıma işinde kullanıyordu.

Köpek kurtardı

Eşi Melek Yıldırım ile odun yüklediği sırada eşek, bir anda saldırganlaştı. Eşek, önce Melek Yıldırım’ı sırtından ısırıp yaraladı. Eşek, eşini kurtarmak isteyen Mehmet Yıldırım’ı da kolundan ısırdı. Yıldırım, " Havlayan köpekten korkan eşek, kaçtı. 160 YTL’sini verdiğim eşek için 20 YTL borcum kalmıştı. Ben de eşeği sahibine geri verdim" dedi. Eşeğin sahibi Sarıkaya Köyü’nden Ahmet Gülçimen hayvana 4 gün ahırda aç susuz kapatma ceza verdiğini belirtti.

Kart bilgisiyle 15 kişi soyuldu

BAŞKENT’te, internet üzerinden kredi kartlarıyla alışveriş yapan 15 kişiye ait mail order bilgilerini çalarak, bilgisayar alıp satan üç kişi polisin operasyonuyla yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir turizm şirketinden bazı vatandaşların kredi kartları bilgilerine ait belgilerin çalındığı ve bu belgelerle bilgisayar siparişi verildiği yönünde ihbarlar üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalarda, "mail order" yöntemi kullanarak başkalarına ait kredi kartlarıyla aldıkları dizüstü bilgisayarları satarak gelir elde eden Mehmet B.K., Sedat M., Yusuf S. yakalandı.

Aile içi şiddette psikolojik destek

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, aile içi şiddetin kurbanları, failleri ve tanıklarının da psikolojik yardıma ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Yeşilyaprak, dünya genelinde her 4 kadından birinin yaşamlarının bir döneminde aile içi şiddete uğradığını belirtti.

ONLAR DA YARLARLANMALILAR

Türkiye’de de dünyada olduğu gibi en tehlikeli şiddet davranışlarının kurbanlarının kadınlar ve çocuklar olduğunu ifade eden Yeşilyaprak, "Aile içi şiddetin kurbanları, failleri ve tanıklarının da psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinden yararlanmaları gerektiğini vurgulamak isteriz" dedi.

Göçük altında kaldı can verdi

AKYURT ilçesinde bir işçi, kanalizasyon çukurunda meydana gelen göçük sonucu öldü. Yeşiltepe Mahallesi Eğitim Sokak’ta kanalizasyon için açılan çukura çalışmak için giren Ahmet Şentürk (33), toprak kayması sonucu göçük altında kaldı. Şentürk’ün toprak altından cesedi çıkartıldı.

Bankamatiği soydular

KIRIKKALE Yüksek İhtisas Hastanesi’nin girişinde bulunan Akbank’a ait bankamatik soyuldu. Soygunun profesyonel bankamatik hırsızları tarafından yapıldığı ve 15 bin YTL’nin çalındığı öğrenildi. Kaç kişi oldukları belirlenemeyen zanlılar, hastanede kimsenin olmamasını fırsat bilerek dün gece geç saatlerde bankamatiğe geldiler. Oksijen tüpü kullanarak bankamatiği açan ve içindeki paraları alan hırsızlar, kayıplara karıştılar. Görevliler bankamatiğin soyulduğunu 2 gün sonra anladı. Erhan GÖGEM

Tahsilat için işkence yapan 6 kişi yakalandı

ANKARA’DA borçlarını tahsil etmek için iki market sahibine işkenye yaptığı iddia edilen 6 kişi, tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Tayfun Y., Nuri.Y, Selahattin A., Abdullah Y., Ali Y. ve Ferhat K., iki market sahibiyle ortak iş yaptılar. Market sahipleri O.Ç ve E.Ş.’den 15 bin YTL alacaklarını tahsil edemeyen 6 kişi, tehditle paralarını kurtarmaya çalıştılar. Bu kişilerin, market sahiplerine işkence yaptıkları da öne sürüldü.

POLİSE SIĞINDILAR

Vücutlarında darp izleri ve kesikler oluşan iki market sahibi, parayı getirmeleri için serbest bırakıldı. Kanlar içerisinde kalan market sahipleri polise sığındı.. Ekipler, market sahiplerinden parayı almaya gelen 6 kişiyi, gözaltına aldı. Arda AKIN /ANKARA

Kaçakçılık araçlarına teminatlı af geliyor

ADALETt Komisyonu’nda önceki gün Kaçakçılıkla Mücadele tasarısı ele alındı. Tasarının kabul edilen maddelerine göre, kaçak eşyayı gizli bölüm içinde taşıyan araçlar ile Türkiye’de sicile kayıtlı olmayan ya da soruşturma devam ederken kaçakçılık suçunun işlenmesinde tekrar kullanılan araçlar, alıkonulacak.Sahibinin, değeri kadar teminatı alıkoyma tarihinden itibaren 20 gün içinde Gümrük İdaresine teslim etmesi halinde araç, sahibine ia.de edilecek. Aksi halde araç tasfiye olunacak

Usta şeflerden yemek dersleri

TÜRK ve Osmanlı Mutfağı ile dünya mutfağına ilgi duyan, pastaları, tatlıları ve şarabı usta şeflerden öğrenmek isteyen yemek meraklıları, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’ndeki (BAŞATDER) yemek kurslarına katılıyor. Mutfak kültürünü geliştirip yeni tarifler öğrenmeye ilgi duyan, öğrenirken keyifli vakit geçirmek isteyen Ankaralılar yaklaşık iki yıl önce kurulan ve BAŞATDER tarafından düzenlenen yemek kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

TOPLAM 16 SAAT KURS

Ankara Hürriyet’e Eylül’den bu yana devam eden kurslar hakkında bilgi veren Şef Ali Açıkgül, kursiyerlerin daha çok çalışan bay ve bayanlardan oluştuğuna ama öğrenci ve aşçılardan da katılımcılar olduğuna dikkat çekti. Açıkgül, kursların genelde akşam 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlendiğini belirtti. Bilgi için Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’ne 436 51 41 nolu telefondan ulaşılabilinir. İpek ARIOĞUL

Özakman adı okulda

"ŞU Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman’ın adı, Özel Yüce Okullarının kütüphanesine verildi. Yüce Okullarına eşi Ayla Özakman ile gelen Turgut Özakman, okulda "Sanat ve Bilim Merkezi"nin de açılışını yaptı.

Duygulandım

Okulun kurucusu Yücel Kalınyazgan, öğrencilerin de katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Şu Çılgın Türkler"i okuduğunda çok duygulandığını ifade ederek, gençlere yol açacak bu kitabın karşılığında ne yapacağını düşündüğünü ve yazar Özakman’ın isminin kütüphaneye verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. Özakman ise adının kütüphaneye verilmesinin onur olduğunu, bunu bir madalya olarak kabul ettiğini belirtti. Özakman, Kitabının ilgi çeken yanının içindeki destan olduğunu söyledi.

Aşçılık kursu toplam 16 saat sürüyor

Haftada bir gün olmak üzere toplam 16 saatten oluşan kurslar, akşam saatlerinde düzenleniyor. Başkentin usta şefleri tarafından verilen derslerde katılımcılar şefin hünerlerini izlemekle kalmıyor, kendileri de yemeğin hazırlanışına katıkıda bulunuyor ve hazırlanan yemekleri şarap eşliğinde tadıyor.

Çocuk Dostu Belediye Projesi start aldı

ÇANKAYA Belediyesi, bir parkı, AB tarafından finanse edilen, "Çocuk Dostu Belediye" projesi kapsamında, Demokrasi ve Çocuk Hakları Parkı olarak düzenledi. Birlik Mahallesi’ndekialana kurulu park, 3 bin 870 metrekare yeşil alana sahip. Proje kapsamında, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde "Çocuk Dostu Belediye" paneli düzenlendi.

Ritm profesörü müzisyen imza gününe katıldı

TÜRKİYE’nin en renkli müzisyenlerinden olan vurmalı çalgılar ustası Ayhan Sicimoğlu sevenleriyle imza gününde buluştu. Tunalı D&R Müzik ve Kitapevi’nde düzenlenen imza gününe katılan Sicimoğlu, Friends&Family isimli CD’sini imzalarken, müzikseverlerle buluşmanın keyif verdiğini belirtti. Ankara’ya en son 10 yıl önce geldiğini belirten Sicimoğlu, Ankara’nın çok değiştiğini söyledi. Ankaralı müzikseverlerle bir araya gelmek istediğini anlatan Sicimoğlu, "Bu sebeple Ankara’da bir konser vermek istiyorum. Fakat dünya çapında müzisyenlerle gelmeyi düşünüyorum" dedi.

Dünyanın birçok yerini gezen Sicimoğlu beş yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yaparak Latin All Stars isimli bir müzik topluluğu kurdu. Sicim geçtiğimiz ay Friends&Family isimli ilk albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.

Palyaçoluk ciddiyet ister

OYUNCULUĞUN en zor alanlarından biri olan palyaçoluğu, Ankaralı profesyonel palyaço Teoman Tekineci anlattı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olan Tekineci Türkiye’deki ender profesyonel palyaçolardan biri.

1993 yılında Turgut Özakman’ın "Ah Şu Gençler" isimli tiyatro oyununda ilk kez sahneye çıkan Tenikeci, palyaçoluk mesleğini bir raslantı sonrası seçmiş. Tekineci, mesleğe başlamasının hikayesini şöyle anlatıyor:

BU İŞTEN KOPAMIYORUM Ankara Tiyatro Çatı’da bir arkadaşımı ziyarete gittiğimde büroda bir telaş gördüm. Bir palyaçoluk işi varmış ama palyaço gelmemiş. Acil bir palyaço gerekiyormuş. Bana söylediler ben de kabul ettim. O gün palyaçoluk ile tanıştık, şimdi kopamıyoruz birbirimizden. Ama o bir günlük şovun ardından bu işi gerçekten öğrenebilmek yıllarımı aldı. Bugün Ankara Tiyatro Çatı Kültür Merkezinin hem ortağı, hem yöneticisi, hem de palyaçosuyum.

PALYAÇOLUK CİDDİYET İSTER Palyaçoluğun ciddi bir meslek olduğunu belirten Tenikeci, "Palyaço pedagoji bilmeli, ilizyon, akrobasi ve vantrologluk yapabilmeli, sesini kontrol etmeli, düzgün konuşmalı. Bu bir oyunculuk ama oynanan zor bir oyun" dedi. Tenikeci, Türkiye’de gerçekten bu işi meslek olarak yapanların sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini belirtti ve şöyle dedi:

Sorumluluk çok fazla

BİR palyaço ilk önce pedagoji bilmeli. Palyaço, ciddi bulunmaz, küçümsenir, onunla gülüp eğlenilir yalnızca. Büyükler için palyaço bu kadar basit. Oysa çocuklar palyaçoya aşıktır. Onların gözünde ben kutsal bir varlık gibiyim. Palyaçonun ağzınızdan çıkan her harf, yaptığı her hareket bir anlam taşır onlar için. Bu iş çok sevimli ve güzel görünse de yüklediği sorumluluk çok ama çok büyük.

Palyaçoluğun bir oyunculuk olduğunu ve bu işi yapan insanın kişiliğine yansıyacak kadar etkili olduğuna da dikkat çeken Tenikeci, yaptığı işe "Soytarılık" gözüyle bakılmasından rahatsız olduğunu söyledi.

Ünlü flütçü konser verdi

ÜNLÜ flüt sanatçısı Patrick Gallois, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verdi. "Mozart 250 Yaşında" başlıklı konserde sanatseverlerle buluşan Fransız sanatçı, ünlü bestecinin ’KV.313, Sol majör, No.1’ ve ’KV.314, Re majör, No.2’ flüt konçertolarıyla Joseph Haydn’ın erken dönem yapıtlarından ’Re majör 1. Senfoni’ ve ’Sol majör 3. Senfoni’sini yorumladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!