Tasarım giymek bir özgüven işidir

Bir marka düşünün; koleksiyonlarını dünyaya satıyor.

İç pazarda ise tasarımın hálá tam anlamıyla anlaşılamadığını düşündüğü için daha sessiz kalıyor... Bu hafta, tasarım giymeyi seven, annesiyle aynı mağazadan alışveriş etmek isteyen herkesle BNG’yi tanıştırmak istiyorum.

Sade bir tişörtün üzerine giydiğiniz bir triko veya altına giydiğiniz tasarım bir pantolonla tarzınızı sıra dışı ve farklı kılabilirsiniz. İşte modada tasarım, kendi tarzını yaratmak isteyenler için bu nedenle bu kadar önemli. Aksesuvarlar, kemerler ve takılar kadar, kesimlerin tarzlara yön verdiği günümüzde, modanın izinden giden değil de yaratıcı koleksiyonlarıyla öne çıkan Türk markalar bir elin parmaklarını geçmiyor.

Sezonun en moda parçalarıyla da son derece çarpıcı bir tarz ortaya koymanız mümkün. Ama biraz daha avangard bir dokunuş için daha fazlasına ihtiyacınız var.

Avrupa’da daha çok tanınıyor

Özgüveni olan ve stil sahibi kadınlara seslenen BNG’nin çıkış noktası da bu. Felsefesi bir kadın mağazaya girdiğinde onu baştan aşağıya giydirmek, tarzını tamamlayan ve ihtiyacı olan tün parçaları bulabilmesini sağlamak.

Belki benim gibi siz de ilk kez duyacaksınız, BNG bugün Avrupa’nın birçok önemli moda merkezinde, A.B.D ve Japonya’daki şık butik ve çok katlı alışveriş merkezlerinde satılan bir Türk markası. Geçmişinden gelen triko altyapısının da yardımıyla Avrupa’nın seçkin markalarıyla yarışıyor. Türkiye pazarında ise sadece 35 noktada satılan BNG’nin hikayesini ve konseptini, tasarımcısı ve yaratıcısı Nilgün Gülen’den dinledik.

Triko tasarım markasına dönüştü

Nilgün Gülen, trikoda güçlü Bülent Gülen markasının kurucusu, Bülent Gülen’in eşi. Çift, uzun yıllar sonra, katma değeri yüksek koleksiyonlar yaratmaya karar vermiş ve üç yıl önce birlikte BNG markasını kurmuşlar. Marka, yurtdışında, özellikle Avrupa’da iyi satıyor. Onları şu an en çok heyecanlandıran şey ise yeni girdikleri A.B.D ve Japonya pazarında hızla ilerlemeleri. Gülen: "Önümüzdeki günlerde, Beverly Hill’s, Rodeo Drive’da bir butikte triko koleksiyonumuz olacak. Japonya’nın en ünlü mağazası Takashimaya’dan sipariş aldık. Yine orada Prada gibi ’en iyi tasarım’ ödülü almış bir butiğin arkasında tasarım odaklı Sensui’nin ikinci katında koleksiyonumuzu satacağız". 

Teknoloji tasarımla buluştu

BNG kadını siyahla bütünleşen, sıra dışı giyinmeyi seven özgüveni olan bir kadın. Zaten koleksiyona baktığınızda kesim detayları hemen göze çarpıyor. Gülen bu konuda; "Bugün, BNG koleksiyonunda 30-65 yaş arası kadınların isteyebileceği her şey var. Bu nedenle anne-kız aynı yerden giyinebilirsiniz. Koleksiyon, herkesin beş-altı parçayı üzerlerinde taşıyabileceği mantıkla hazırlanıyor. Triko, ya tek başına, ya da deri ve penyelerle kombinleniyor" diyor.

Modadan uzak koleksiyonlarda, sadece gündemde olan bir rengi görebilirsiniz. Bazı ürünlerin özelliğiyse farklı şekillerde giyilebilmesi. "Hedefimiz beğenilen tasarımlarla satış noktalarımızı arttırmak. Bu bir tasarımcı koleksiyonu değil, ben de ortaya bir tasarımcı kimliği koymaya çalışmıyorum".

2008 kışında koleksiyon Japon etkisinde

BNG koleksiyonunda, parlak materyallerle yünler bir araya geliyor. Vücudu rahatsız etmeyen, metal dokulu ürünler, çoğunlukla Japonya’dan alınıyor. Deriler farklı şekillerde kombine ediliyor, koton ve yün dokulu tasarımlar, konsepte uygun kemer, şapka ve berelerle tamamlanıyor.

Konforlu son teknolojinin kullanıldığı efektli kumaşların dikkat çektiği sezonda, 2008 kışında da metal olan, parlak ve ince görünümlü baby alpakaları da görebilmeniz mümkün. Yine hafif ama iri dişli trikolar bir sonraki kışın da favorileri olacak. Yine önümüzdeki kış, özel derilerle yaratılan tasarımlar kadar, deri-triko karışımı paltolar göreceğiz. Daha sade bu kesimler Japon esintileri taşıyormuş.

Kış kadınları erkeksi ama seksi

Kış koleksiyonlarında geceleri kadınlar siyah-beyaz smokin tarzı takımlarıyla erkeksi bir tarza ve son derece feminen bir görünüme sahip.

Geçtiğimiz hafta moda ve lüksü aynı çatı altında buluşturan ünlü mağazalar zinciri Harvey Nichols’ın açılış partisinde, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de modayı yakından takip eden kadınların bu erkeksi görünümden çok etkilendiklerine bizzat şahit oldum. Geceye siyah elbiseler ve siyah smokin tarzı pantolon-ceket takımlar damgasını vurdu. Dünyada da özellikle Kate Moss, Sharon Stone, Hilary Swank, Jennifer Lopez, Nicole Kidman, Victoria Beckham gibi yıldızların başlattığı bu moda, düzgün bir fizik gerektiriyor, sade bir saç ve makyajla tamamlanıyor. Yakalarda ve pantolon kenarlarında ince saten şeritlerle desteklenen takımların içine, fırfırlı viktoryen tarzında beyaz bir gömlek veya içinizde bir şey yokmuş gibi durması için dantelli bir atlet giyebilirsiniz. Bu ikilinin özelliği, erkeksi duruşu. Ama kadınların dünyasına uyarlandığı zaman, dar kesimli, bacakları sarmayan pantolona ve kesinlikle bel oyuntusunu ortaya çıkaran bir cekete dönüşüyor. Sınırları çizilmiş bir tarz, daha sade dokunuşlara ihtiyaç duyarken, çıplak ayaklara giyilen seksi ve iddialı şık stiletto’lar dikkat çekiyor.

MODA haber

Moda onun işi

İspanyol ortaklı moda markası Tita, kış koleksiyonunda 70 ve 80’li yıllara göndermeler yapan, retro, glam-rock ve vintage tarzında tasarımlara yer veriyor. Ekoseler, baskılı jarseler ve uçuşan kumaşların dikkat çektiği koleksiyonda, modern kesimlere ruhunu veren karışık efektli deriler, metalli ve jakarlı kumaşlarla renkli kombinler yaratılıyor. Trikolarda yarasa kollar, leopar baskılar ve kürk aksesuvarlar ise gardıropların olmazsa olmazları.

Bu ürünler Techno-Kokoş

Işıltılı moda akımlarıyla tarzınızı renklendirebilirsiniz. Bağdat Caddesi’ndeki Kokosh, üzeri inci ve taşlarla kaplı mouse’ları ile ofis ortamlarını değiştiriyor. "En Kokosh Mouse"lara ilgi gösteren ve yoğun bir çalışma temposuna sahip kadınlar ve teknolojiye tasarımın elinin değmesinden son derece memnunlar... Mouse’ların fiyatları, 189-259 YTL. arasında değişiyor.

Taksit yağmuru başladı

Koton, kasım ve aralık ayları boyunca alışverişlerinizi bol bol taksitlendiriyor. Modanın izinden giden koleksiyondan tüm kart sahiplerine 150 YTL.’ye kadar olan alışverişlerde dört, 150 ve üstü alışverişlerde özellikle HSBC Avantage kartlılara 10 taksitle ödeme imkanı sağlıyor. Koton, Türkiye’de 114, dünyada 40 mağazaya sahip.

Adımlarıma dikkat!

Bambi’nin kış koleksiyonunda özellikle gece için çok şık seçenekler mevcut. Marka, yeni sezonda ailesine stil ikonu Jennifer Lopez’in birbirinden şık ayakkabılarını da eklemiş. Seksi yıldızın bir o kadar seksi tasarımları arasında bu süet platformlu modeller mutlaka benim olmalı! Bu arada yok sattığı için bulabilirsek tabi... Fiyatı: 197 YTL.
Yazarın Tüm Yazıları