Senaryolar farklı

Güncelleme Tarihi:

Senaryolar farklı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

"Hokkabaz" filminin mahkemelik olan senaryosunda bilirkişi kararını verdi ve Savaş Ay’ın "Şeytan Torbası" adlı öyküsüyle filmin senaryosunun birbirinden farklı olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Bilirkişi raporunda "Yapılan karşılaştırma ve değerlendirmeler ışığında ’Şeytan Torbası’ ve ’Hokkabaz’ adlı senaryolar arasında, konu, tema, akış, mekan, karakterler, bunlar arasındaki diyaloglar ve bunların kullandığı diyalekt bakımlarından herhangi bir benzerlik içinde bulunmadıkları saptanmıştır" denildi.

Bilindiği gibi Savaş Ay, bir süre önce Cem Yılmaz’ın başrolde olduğu "Hokkabaz" adlı filmin senaryosunun kendisine ait "Şeytan Torbası" adlı senaryodan çalındığını iddia etmişti. İddia üzerine Cem Yılmaz, İstanbul 1 No’lu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak senaryoların bilirkişilerce karşılaştırılmasını istemişti. Mahkeme bu talebi onaylamış ve Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tekin Memiş ile Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema TV Bölümü Öğretim Görevlisi, ünlü yönetmen Barış Pirhasan’ı bilirkişi tayin etmişti.

Bilirkişi raporunda ayrıca "İki eser arasında esinlenme yapıldığına dair bir veriye de rastlanmadığı, her iki senaryonun da vücuda getirilen kişisel özelliklerini taşıyan, ayrı eserler oldukları sonuç ve kanaatine varılmıştır..." denildi.

/images/100/0x0/55ea0bfcf018fbb8f866f304

Haberin Devamı

’Manevi’ patentini Başbakan’dan aldı

TÃœRK Patent Enstitüsü, ünlü komedyen Cem Yılmaz’a baÅŸarılı çalışmaları ve adını markalaÅŸtırması nedeniyle marka ödülü verdi. Yılmaz, ödülünü BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’dan aldı. ErdoÄŸan’a "Valla bu benim ilk ödülüm" diyen Yılmaz, ödülün nedenini de "manevi" diye açıklayınca, ErdoÄŸan gülerek, "Manevi bir patentin verilmesine vesile olduysak ne mutlu bize" dedi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!