Gemlik sallandı, bayan futbol takımı dağıldı

Güncelleme Tarihi:

Gemlik sallandı, bayan futbol takımı dağıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2006 10:43

Bayanlar Futbol Ligi (A) Grubu'nda yer alan Gemlik Zeytinspor, Gemlik Körfezi'nde 24 Ekim'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından 16 futbolcusunun ilçeden ayrılması üzerine ligden çekilme kararı aldı.

Haberin Devamı

Gemlik Zeytinspor Kulübü Başkanı İhsan Ünlü, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü akşam saatlerinde meydana gelen deprem sırasında takımın antrenman yaptığını, sarsıntıyı oldukça şiddetli hisseden bayan futbolcuların psikolojik olarak etkilendiğini, daha sonraki artçı sarsıntıların da oyuncuların Gemlik'te kalma isteğini kırdığını söyledi.

“BAZI OYUNCULAR PSİKOLOJİK DESTEK ALDI”

Futbolcuların gitme kararında deprem sonrası ulusal kanallarda çıkan uzmanların, “Asıl büyük deprem Gemlik Körfezi'nde olacak” yönündeki açıklamalarının da etkili olduğunu dile getiren Ünlü, bazı oyuncuların psikolojik destek almak zorunda kaldığını vurguladı.

Ünlü, Gemlik Zeytinspor'un Bayanlar Futbol Ligi'nde mücadele edebilmesi için uzun bir süredir çalıştıklarını, Eskişehir, Kütahya ve İzmit'teki üniversitelerin spor bölümlerinden futbolla ilgilenen gençleri kadrolarına kattıklarını anlatarak, hazırlık dönemi sonrası liglerin başlamasına kısa bir zaman kala yaşanan sarsıntının tüm emeklerini boşa çıkarttığını anlattı.

Haberin Devamı

Takımda sadece 6 Gemlikli futbolcu bulunduğunu dile getiren Ünlü, şunları kaydetti:

“Tüm uğraşlarımıza rağmen, psikolojik açıdan çok etkilenen bayan futbolcuları kalmaları konusunda ikna edemedik. 16 futbolcumuz ilçeden ayrıldı. Bu nedenle ligden çekilme kararı aldık. Durumu bayram sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'na yazıyla bildirdik. Ayrıca 5 Kasım'da konuk etmeye hazırlandığımız Karadeniz Ereğli Belediyespor başkanını da arayarak, ligden çekildiğimizi, boşuna Gemlik'e kadar gelerek masraf yapmamalarını söyledim.”

“10 BİN YTL'NİN ÜSTÜNDE MASRAF YAPMIŞTIK, BOŞA GİTTİ”

Amatör branşlarla uğraşmanın pahalı, zahmetli ve bir o kadar da sorunlu olduğunu vurgulayan Ünlü, şunları söyledi:

“Zaten kendi imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışan bir kulübüz. Bu takımı kurmak için 10 bin YTL'nin üzerinde masraf yapmıştık, hepsi boşa gitmiş oldu. Bu parayı federasyondan tazmin edemiyoruz. Keşke parayı diğer takım ve bireysel spor branşlarına harcamış olsaydık. Ama olan oldu. Yapacak bir şey yok. Şimdi altyapıya yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Miniklerden başlayarak kadro kurup birkaç yıl sonra yeniden Bayanlar Futbol Ligi'nde mücadele etmek istiyoruz.”

İLK VE TEK 2. LİG ŞAMPİYONU

Haberin Devamı

Ünlü, Gemlik Zeytinspor'un 1993 yılında kurulmasına karşın bu kısa süre zarfı içinde önemli başarılara imza attığını söyledi.

Gemlik Zeytinspor'un 1998-99 sezonunda oluşturulan ve o yıldan sonra kaldırılan Bayanlar Futbol 2. Ligi'nde çok güçlü müessese takımlarıyla mücadele etmesine karşın başarılı olduğunu belirterek, “Biz Türkiye'nin ilk ve tek 2. Lig şampiyonuyuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!