‘Sahte kaza’ çetesi sanıkları hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

‘Sahte kaza’ çetesi sanıkları hakim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2006 13:23

BURSA'da, lüks otomobillere kaza yapmış gibi tutanak tutturup, sigorta şirketlerinden binlerce YTL haksız kazanç elde ettikleri suçlamasıyla yargılanan 28 sanık, hakim önüne çıktı. Çok sayıda hasarlı araç ve raporların bulunduğu operasyon kapsamında sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi'ne bağlı Mali Şube ekipleri, lüks otomobilleri ve motorsikletleri kaza yapmış gibi gösterip, depolarda bulunan hasarlı malzemeleri olay yerine bırakarak, tanıdıkları trafik polislerine kaza raporu tutturup, sigorta acentelerinden binlerce YTL haksız kazanç elde ettiği öne sürülen, çeteyi çökertmişti.

Polis, kamerayla gözetlenen depolarda yaptığı aramada, düzenlenen sahte raporlar, motorsiklet ve otomobil parçaları ele geçirmişti. ‘Örgüt üyesi olmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘rüşvet’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçlarından mahkemeye çıkartılan sanıklardan 20'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, polis memurları Levent Çoray ve Halil Ercan ile Fuat Sarper, Onur Ceylan, Murat Yiğit, Ümit Gülcan, Hamza Başoğlu ve Selman Yumak tutuklanarak cezaevine konmuştu.

Tutuklanan sanıkların daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı ‘Sahte kaza çetesi’ operasyonuyla ilgili davanın duruşması bugün Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce katıldı. Haklarında 7 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan 28'i duruşmada hazır bulundu. Kendilerine yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen sanıklar, “Olayla ilgili bilgimiz yok” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!