Güler yüzlü çizere gözyaşlarıyla veda

Güncelleme Tarihi:

Güler yüzlü çizere gözyaşlarıyla veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2006 00:00

İstanbul’da kalp yetmezliği sonucu geçen cuma günü 78 yaşında vefat eden karikatürist Semih Balcıoğlu, dün son yolculuğuna uğurlandı. Basın ve sanat dünyasının ünlü isimlerinin katıldığı Balcıoğlu’nun cenazesinde kızı Ömür Brisley, ön sırada saf tuttu.

DÜNYANIN en saygın ve ünlü çizerlerinden Semih Balcıoğlu için ilk tören, Sabah Gazetesi önünde düzenlendi. Balcıoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı, gazete binasından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’ne getirildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çelenk gönderdiği cenaze, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Asri Mezarlığı’na defnedildi. Balcıoğlu’nun kızı Ömür Brisley, cenaze namazında ön sırada saf tuttu. Balcıoğlu’nun cenazesinde taziyeleri eşi Emel Balcıoğlu ve kızı Ömür Brisley kabul etti. Cenazeye, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ercan Karakaş, Yaşar Kemal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Hıfzı Topuz, Orhan Birgit, Hıncal Uluç, Doğan Satmış ve Necmi Tanyolaç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı.
/images/100/0x0/55eb46e0f018fbb8f8b6c442


Onlar o kadar az ki

YAŞAR KEMAL

Dünyanın sayılı karikatürcülerinden birini kaybettik. Keşke 10 yıl daha yaşasaydı da eserlerini görebilseydik. Şimdi bir Turhan Selçuk kaldı geriye. İnşallah o çok yaşar.

Çizerlerin ustasıydı

DOĞAN HIZLAN

Karikatürcülerin yetişmesi, usta olması için çaba harcadı. Aydın Doğan Karikatür Yarışması’na yaptığı katkılarla Türk karikatürünü dünyayla buluşturdu.

Kimseyi kırmadı

ERTUĞRUL ÖZKÖK

Karikatürle siyaset yapmanın kimseyi kırmadan yapılacağını gösterdi. Türk mizah tarihini araştıran ve klasik çizgiyle birleştirebilen biriydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!