Teoman’la olmaz

Güncelleme Tarihi:

Teoman’la olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 00:00

Yazı Tura, Balans ve Manevra filmlerindeki cüretkár sahneleriyle adından söz ettiren Seda Akman, Emret Komutanım: Şah-Mat filmiyle yeniden gündemde...

Balans ve Manevra’daki sevişme sahneleri yüzünden adı Teoman’la anılan Akman hakkında çıkan dedikodulara son noktayı koydu: "Açıkçası Teoman’la hiç öyle bir aşk durumumuz olmadı... Keşke yaşadığım bir şey olsa da söylesem. Bir de olamaz yani Teoman’la..."

Güzellik yarışmasının ardından mankenliğe başladınız değil mi?

- 19 yaşındayken Kanal D’nin güzellik yarışmasına katılmıştım. Orada ’Şampuan Güzeli’ seçildim. Hemen ardından Almanya’ya gittim, orada da 23 ülkenin katıldığı yarışmada dördüncü oldum. Sonra Ankara’ya döndüm. Bir sene kadar sigorta firmasında çalıştım. 1999 yılında ablam İstanbul’a taşınınca onunla birlikte ben de geldim. Katıldığım yarışmanın da koreografı olan Uğurkan Bey’in isteği üzerine birlikte çalışmaya başladık. Ancak keyif almadım, kendimi de podyuma yakıştıramadım. Zaten yürüyemiyordum da! (gülüyor)

Neden vj’liği tercih ettiniz?

/images/100/0x0/55eb44c1f018fbb8f8b6395a
- Mankenlikte aradığımı bulamayınca Number One TV’de vj’lik yaptım. Maddi yönden pek tatmin olmadığım için o da kısa sürdü. Oradan da ayrılıp Dream TV’ye geçtim. Daha alternatif ve daha profesyonel bir mantıkla çalışmaya başladık. Hafta sonları da Roxy’de barmaid’lik yapıyordum. Reklam filmi teklifleri de geliyordu.

Oyunculuk anlamında sizi Uğur Yücel’in keşfettiğini söylemişsiniz...

- Uğur Yücel’in Türkiye’deki başarısı ve kalitesi belli. Reklam filmlerinde oynuyordum ancak oyunculuk hiç düşünmediğim bir işti. Uğur Yücel, hiç düşünmediğim bir işte yüreklendirdi beni.


Bir İstanbul Masalı dizisinin size getirileri neler oldu?

- İnsanın beğenerek izlediği bir diziye oyuncu olarak girmesi çok güzel bir duygu. Okul gibiydi bu dizi benim için. Bana çok şey kattı.

Balans ve Manevra filmindeki sevişme sahneleri, adınızın Teoman’la anılmasına neden oldu...

- Açıkçası Teoman’la hiç öyle bir aşk durumumuz olmadı. Dream TV’de Teoman’ın tüm konserlerini ben takip ettim, röportajlarını ben yaptım.
/images/100/0x0/55eb44c1f018fbb8f8b6395c
Arkadaşlığımız eskiye dayanır. Olsa neden açıklamayayım? Sonuçta bir şey yaşıyorsanız, yaşıyorsunuzdur. Gizlenen her şey bir gün ortaya çıkar. Keşke yaşadığım bir şey olsa da söylesem. Bir de olamaz yani Teoman’la! (gülüyor) Bir ara nasıl erkeklerden hoşlanırsınız diye sorular yönelttiler ben de dağınık, serseri ruhlu diye açıklamada bulundum. ’Aaa anlattıklarınız ne kadar da Teoman’a benziyor’ deyip yazıyorlar herhalde. Hálá serseri ruhlulardan mı hoşlanıyorum? Artık seçimlerim zamanına göre değişiyor.


Emret Komutanım’da dominant bir karakteri canlandırıyorsunuz. Bu yönünüz ne zaman keşfedildi?

- Daha önce aynı kanalda Kanlı Düğün isimli bir diziye başlamıştık ama dört bölüm sürdü. Annemi de Bir İstanbul Masalı’ndan Arsen Gürzap oynuyordu. Hemen ardından Emret Komutanım geldi. Bir baktım asker olmuşum. Asker dizisi fikri sunulunca garip gelecek ama kendimi projeye yakın hissettim. Normal şartlarda daha çok çocuklar ve Türk erkeklerine hitap eden bir dizi. Ben de daha çok oğlan çocuğu gibi büyüdüm. Ağaçlara tırmanırdım, okulda erkek arkadaşlarımla dolaşırdım. Yapabileceğime karar verdim ve teklifi kabul ettim.

Emret Komutanım: Şah-Mat filmi için nasıl bir hazırlık aşaması geçirdiniz?

- Dizide bir askeri danışmanımız var, ondan eğitim alıyoruz öncelikle. Erler ne kadar komiklik olsun diye doğru oynamasalar da; dizide biz komutan olarak sert ve kuralına göre oynamak zorundayız. Canlandırdığım karakter, çok disiplinli, işine bağlı, birtakım hataları affetmeyen despot bir kadın ama özel hayatında eğlenceli ve yardımsever. Bir değişiklik olmazsa film 12 Ocak’ta gösterime girecek. Filme gelenler diziden bağımsız bir hikaye ile karşı karşıya kalan Emret Komutanım ekibini ve Mehmet Ali Erbil’i izleyecekler.

İlk sevişme sahnemde korktum

Genç ve eğitimsiz bir oyuncu için Yazı Tura’da sevişme sahneleri içeren bir rolle işe başlamak nasıldı?

/images/100/0x0/55eb44c1f018fbb8f8b6395e
- Ben hayatımda hiç oyunculuk eğitimi almadığım için öncelikli ölçütüm iyi yönetmenle çalışmaktı. Yazı Tura’da bir sevişme sahnesi vardı. İnsan bilmediği şeyden korkar. Ben de nasıl çekileceğini bilmediğim için uzun uzun düşündüm, sonunda eve gittiğimde evde ne kadar film varsa sevişme sahnelerini izleyip çıktım. Sevişme sahnelerinde birlikte rol aldığım Kenan İmirzalıoğlu’nun arkadaşım olması oyunculuk anlamında beni daha da rahatlattı. Kenan ile üç prova sonrasında bir kerede sevişme sahnesini bitirdik.


Adınız daha sonra ’cüretkar oyuncu’ya çıktı değil mi?

- Yazı Tura’da da Balans ve Manevra’da da çıplaklık gerekli olduğu için konulmuştu. Tabi ki korktum ve zorlandım ama çıkan işlere bakıldığında çok memnunum. Bana "Her filmde soyunur musunuz?" diye soru soruyorlar. Benim derdim soyunup soyunmamak değil, benim derdim bütünle. Eğer bir insan oyuncu olmak istiyorsa ve önüne iyi bir proje sunulmuşsa sadece bir sevişme ya da çıplak sahnesi var diye geri çevirmemeli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!