6’lık depreme 45 can

Güncelleme Tarihi:

6’lık depreme 45 can
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2002 01:36

Türkiye'nin kabusu deprem, bu kez Afyon'u sarstı: 45 ölü, 318 yaralı. 6 büyüklüğündeki depremi, 5.3'ü bulan artçı şoklar izledi.

Çok sayıda binanın yıkıldığı depremde 45 kişi öldü, 318 kişi yaralandı. Enkaz altında canlı kalmadığı gerekçesiyle arama çalışmalarına son verildi.

Deprem bu kez Afyon'u vurdu. Dün sabah meydana gelen ve Richter Ölçeği'ne göre 6 şiddetindeki deprem, geniş bir bölgeyi etkiledi. Bolvadin, Sultandağı, Çay ve Çobanlar İlçesi'nde can kaybına neden oldu.

Çok sayıda binanın hasar gördüğü ve ilk belirlemelere göre 150 binanın yıkıldığı depremde, 45 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 318 kişi de yaralandı.

Deprem Afyon'a komşu iller Isparta, Uşak, Eskişehir, Konya ve Denizli'nin yanı sıra Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Kayseri'yi de kapsayan geniş bir alanda hissedildi.

ARTÇI 7 SARSINTI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün, merkezi üssünü Afyon'un Bolvadin ve Sultandağı İlçesi arasında saptadığı deprem saat 09.11'de meydana geldi. Bu depremi Bolvadin'in batısında 7 artçı şok izledi. Artçı şokların en büyüğü saat 11.26'da meydana gelen 5.3 şiddetindeki sarsıntı oldu.

Sarsıntılar yerin 5 kilometre derinliğinde 'yüzeysel deprem' olduğu için daha şiddetli hissedildi. Pazar sabahı sarsıntılarla paniğe kapılan halk sokaklara dökülürken, birçok kişi de yıkılan kerpiç binaların enkazı altında kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!