Allah bir daha kimseyi sevmeyi nasip etmesin

Vallahi geceleri Allah bana akıl fikir versin de biraz mutlu ve huzurlu olayım diye dua ediyorum. Ablacığım, bıktım hayattan. Bir daha birini sevmek mi? Allah göstermesin. Kalbimi yerinden söksün de birini sevmeyi nasip etmesin!

31 yaşındayım ben. 20 senedir Hürriyet okurum, seri ilanlar hariç her satırına göz atarım. İki üniversite mezunuyum. Ben bu hallere düşecek insan mıyım? Ailem, sevdiklerim halime ağlıyor, annem geceleri başımda dua ediyor. O büyük kavgadan sonra bütün resimleri kargoyla ona gönderdiğim için sevdiğimin bir resmi bile yok artık bakabileceğim.

Neyse hayatta bunu da yaşamak varmış, 6 aydır böyleyim. Yeniden ayağa kalkarım, yeniden hayata başlarım diyorum ama insan eskisi gibi olmuyor. Bu yazıyı köşenizde yayınlar mısınız bilemem, yüksek tecrübenize bırakıyorum. "Benim pamuk gibi kalbim vardır, kimseyi kırmak istemem" derdi bana. Ama her şeyi unuttu ve sonunda üzülen ben oldum.

Umarım bugüne kadar güzel giden hayatım yeniden düzelir, mutlu olurum. Hayattan başka da bir beklentim yok. O kadar iyiliğiniz var sizin insanlara, bir kere de benim için dua edin.

RUMUZ: PAMUK


Tam anlatmasan da, bir aşk sonucu büyük bir hayal kırıklığı yaşamışsın anlaşılan... Ama bir beraberliğin böyle bitti diye sevgiye, aşka yüreğini kapatman hiç de doğru değil. Yaşam boyu insan bir kere sevmez ki yavrum...

Evet belki ilk aşk, ilk olduğu için asla unutulmaz. Ama insan o güçte, o düzeyde sevemese de -ki bazen pekálá sevebiliyor- her an yeniden sevmesi mümkün. Yine hayal kırıklığı yaşar mısın, yaşamaz mısın, onu da zaman gösterecek elbette.

Bunlar hayatın iniş çıkışları tabii... Ömür boyunca yaşadığımız bu tür hayal kırıklıkları, acılar, umutsuzluklar bizi yoğuruyor, olgunlaştırıyor, kıvama getiriyor, gerçekleri anlamamıza yardımcı oluyor. Şunu unutma ki hayatta hiçbir şey boşuna değil. Her şeyin bir nedeni, her şeyin bir bedeli vardır. Umarım sana bu hayal kırıklığını kısa zamanda unutturacak biri çıkar karşına.

Meğer İran’da kocası varmış

Sevgili ablacığım, 4 ay kadar önce bir genç hanımla tanıştım. Aslen İranlı’ydı. Ondan çok hoşlandım. O da bana karşı çok ilgiliydi. Bir süre arkadaşlık ettik. Hatta birkaç kez beraber olduk. Daha sonra bana gitmek zorunda olduğunu, ayrılmamız gerektiğini söyledi. İran’da evli olduğunu, İran’a dönmek zorunda kaldığını anlattı.

Şaşkına döndüm. Çünkü bana evli olduğundan hiç söz etmemişti. Hálá kendime gelemedim. Cinsel hayatımız da müthişti. Bana ne önerirsiniz. Nasıl kendime geleceğim?

n RUMUZ: ÇOK SEVDİM


Bu kadıncağız demek ki İran’dan gelmiş, bir süre ülkemizin özgürlüğünden yararlanmak, gezmek, eğlenmek istemiş olabilir. Kimse baskı altında uzun süre yaşayamaz çünkü... Sana rastlayınca, senden gerçekten hoşlanmış olabilir. Ama sonuçta sen onun için bir maceradan öteye geçememişsin.

Bunu sık sık erkekler de yapmıyor mu? Bir macera yaşayıp, sonra arkalarına bile bakmadan çekip gitmiyorlar mı? Tabii bana sorarsan hangi taraf yaparsa yapsın, bu durum hoş değil. Bu hanımın da seni yüzüstü bırakıp gitmesi sana acı vermiştir; inanıyorum. Ama doğru söylemek gerekirse, biraz da terk edilmenin acısını yaşıyorsun gibi geldi bana.

Oğlum, sonuçta ilişkiniz çok uzun sürmemiş. Sen de onunla çok ciddi boyutlarda bir beraberlik yaşamıyordun ya. Elbette bir süre sonra onu unutacaksın. En büyük aşklar bile zamanla unutuluyor. Bu kadının seni böylesine etkilemesi, cinsel açıdan tecrübeli olmasından kaynaklanıyor sanırım. Yakında yeni bir sevgili bulduğunda, onun izlerinin yavaş yavaş silindiğini göreceksin. Hem zaten başka çaren var mı?

Beni zorla hala oğlumla evlendirmek istiyorlar

Ablacığım, sizden akıl almak istedim. 15 yaşında bir kızım; aileme çok düşkün biriyim ama ailemle sorunlarım var. Avusturya’da yaşıyorum. Ailem beni halamın oğluna vermek istiyor, ama ben onu sevmiyorum, akraba evliliği yapmak da istemiyorum.

Üstelik başka birini seviyorum. Onun beni sevip sevmediğini ise bilmiyorum. Sürekli babamla kavga ediyorum; eskiden böyle değildim. Sevdiğim genç çevremden biri ama beni nasıl görüyor, bilmiyorum. Eğer beni hala oğluma verirlerse intihar ederim. Lütfen yardım et.

n RUMUZ: UNUTAMADIM


Canım kızım, akraba evliliği son derece sakıncalı ve sağlıklı kuşaklar dünyaya getirmek açısından çok zararlı. Kaldı ki senin evliliği düşünmen için henüz çok erken.

Artık çocuk yaşta evlendirilen kızlar çağı çoktan geride kaldı. Ama senin ailen, hem seni sakıncalı bir evliliğe zorluyor, hem de böyle erkenden evlendirerek çok ciddi bir hata yapıyor, geleceğini mahvediyor.

Eğer ailen gerçekten seni seviyorsa ve senin onlara olduğun gibi onlar da sana düşkünse, bu şekilde seni mutsuz etmeye hakları olmadığını görmeliler.

Bana kalırsa senin önce eğitimini tamamlaman gerekiyor.
Yazarın Tüm Yazıları