Mesleği: "Emekli yazar"

Güncelleme Tarihi:

Mesleği: Emekli yazar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 14:31

Stephen King hayranlarına kötü haber. Ünlü gerilim romanları yazarı King, bu yılın sonundan itibaren bir daha roman yazmayacağını açıkladı. King, Los Angeles Times'a verdiği demeçte "Bu işi zirvedeyken bırakmak istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

King'in 'emekli' olmadan önce tamamlayacağı iki proje var. İlki; üç kitaplık bir seri. Yazar daha sonra da bir televizyon filmi için, bir bakımevinde yaşanan tüyler ürpertici olayları anlatan bir öykü yazacak. Bu iki projeyi 2002 sonuna kadar tamamlamayı planlayan King bundan sonra da roman yazmayacak.

Stephen King, bu kararına ilişkin olarak "Eğer isterseniz yazmaya devam edersiniz, ya da işi zirvedeyken bırakırsınız. Ben bunu yapmak istiyorum" diye konuştu.

King'in romanları sinema için de verimli bir kaynak oldu her zaman. Bir çok yönetmenin King'in romanlarından uyarladığı filmler seyircinin ilgisini çekti. Stanley Kubrick'in yönettiği The Shining, Mary Lambert'ın yönettiği Pat Semetary (Hayvan Mezarlığı), Kathy Bates'e Oscar kazandıran Misery, Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Green Mile (Yeşil Yol) bunlardan bazıları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!