Hedeflerinde 15 general vardı

Güncelleme Tarihi:

Hedeflerinde 15 general vardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2006 00:00

Anayasal düzeni değiştirerek yerine Marksist-Leninist ideolojiye dayalı bir düzen kurmak için silahlı faaliyet gösteren terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP), 2 yıldır sürdürülen operasyonlar sonunda çökertildi.

Hücre evlerinde bulunan kroki ve planlarda ise askeri hedeflere yönelik eylem planları bulundu. Halen görevde olan ve emekli olmuş komuta kademesindeki generallere ait 12 sayfayı bulan istihbarat dökümleri ele geçirildi.

Örgütün, 15 generalin özgeçmişleri ile ilgi alanlarından gittikleri yerlere kadar geniş bir istihbarat raporu hazırladığı, Kadıköy’deki emekli astsubaylar derneği hakkında bilgi topladığı ve buraya gidip gelen emekli astsubayların isim listesini çıkardığı belirlendi. Örgütün kuruluş yıldönümü olan 10 Eylül günü yapacağı eylemler öncesi 8 Eylül günü lider kadrosunu topladığı tespit edildi.

Aynı gün harekete geçilerek, İstanbul, Manisa, Aydın, Kayseri, Antalya, Mersin ve Malatya illerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla terör örgütünün başındaki Naci Güner, genel sekreteri Ziya Ulusoy, askeri kanat sorumlusu Delil İlden ile Atılım Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sedat Şenoğlu, Atılım Gazetesi Genel Yayın İbrahim Çiçek, Atılım’ın eski yayın yönetmenleri ve yazarları Ziya Ulusoy ile Bayram Namaz, Özgür Radyo Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 7’si kadın 23 kişi yakalandı. Örgütün Kanas, Bixi, Kalaşnikof, Uzi, el bombaları ve yaklaşık 250 kilodan oluşan plastik patlayıcılarının bulunduğu cephaneliği de ele geçirildi. Operasyon ile ilgili açıklamayı İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve üst düzey polislerle yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Ülke çapında ve İstanbul’da kaos yaratmaya çalışan terör örgütü üyeleri, hukuk devletinin polise tanıdığı sınırlara azami özen gösterilerek, başarılı bir şekilde yakalanmıştır" dedi. Örgütün 48’i İstanbul’da olmak üzere 78 bombalama olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!