Prof. Soysal toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Prof. Soysal toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 18:06

Ankara'da dün vefat eden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Muhan Soysal, toprağa verildi.

Haberin Devamı

Soysal için ilk olarak ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tören düzenlendi.

Prof. Dr. Soysal'ın öğrencilerinden olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, burada yaptığı konuşmasına, “Hangi seviyede olursak olalım Prof. Dr. Soysal hocamızdan çok şeyler öğrendik. Onun derslerine girenler, beraber çalışanlar, meslektaşları, yöneticileri ve yönettikleri bence herkes Muhan hocadan mutlaka bir şeyler kaptı” diyerek başladı.
Prof. Dr. Soysal'ı, “çizgi ötesi” ve “sıra dışı” olarak niteleyen Tüzmen, “Hocamız, bunları bize de aşıladı. Bunlar bazen çok işimize yaradı, bazen sıkıntılar çektik. Ama hep o farklı dersleri alarak, buradan çok iyi bir eğitimle mezun olduk” dedi.

Tüzmen, Prof. Dr. Soysal ile mezun olduktan sonra da ilişkilerinin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bugün hakikaten bir efsanenin dersini almaktan hepimiz büyük mutluluk duyuyoruz. Gelinen noktada ben hep dik yaşadığını gördüm. Kendisini 15 gün önce ziyaret ettim ve görüştüm. Hastalığına rağmen dimdik duruyordu. 'Dik yaşadı, dik öldü' diyebilirim. Çizgi ötesi, sıra dışı bir insan olarak her zaman, hayatımız boyunca bizim içimizde yaşamaya devam edecek.”

Haberin Devamı

REKTÖR AKBULUT'UN KONUŞMASI

Törende konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da Prof. Dr. Soysal'ın, ODTÜ'nün ilk mezunlarından olduğunu hatırlatarak, Soysal'ın da ODTÜ gibi “sıra dışı” ve “aykırı” olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Soysal'ın saygı duyulan ve sevilen bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Akbulut, şunları kaydetti: “Soysal hocamız iyi bir müzakereciydi. O aykırı, yenilikçi, yaratıcı, sıra dışı, muzip ve efsane bir kişilikti. Üniversitemize yeni fikirler getirmiş bir akademisyendi. Biz yeni çıkan bir teknoloji ve kitabı onda görür ya da yeni bir fikri ilk ondan duyardık. Sanatçı gibi inanılmaz bir hayran kitlesi vardı. Bizim 12 kent ve 12 ülkede mezunlar derneğimiz var. Ne zaman buralara gitsem, bana sorulan ilk 3 sorudan biri mutlaka 'Muhan hoca nasıl' olurdu.”
Törende söz alan Prof. Dr. Muhan Soysal'ın öğrencileri de onun bir ”efsane” olduğunu belirterek, zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar.

Törene Prof. Dr. Soysal'ın ailesi, akademisyen arkadaşları ve öğrencileri de katıldı.

Haberin Devamı

Daha sonra Prof. Dr. Soysal'ın cenazesi Kocatepe Camii'ne götürüldü ve burada ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Prof. Dr. Soysal'ın ODTÜ bayrağına sarılı tabutunun araca taşınmasına zaman zaman eşlik etti.

ÖZGEÇMİŞİ

ODTÜ'de renkli kişiliğiyle tanınan Prof. Dr. Soysal, 1961 yılında ODTÜ İdari İlimler Fakültesi İşletmecilik Bölümünden mezun oldu. Prof. Dr. Soysal, 1974-75 yılları arasında İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, daha sonra işletme bölümü başkanlığı ve fakültenin dekanlığı görevlerine getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!