Mümtaz Tahincioğlu yeniden başkan

Güncelleme Tarihi:

Mümtaz Tahincioğlu yeniden başkan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2006 15:07

Otomobil Sporları Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulunda, kullanılan oyların tamamını alan Mümtaz Tahincioğlu yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara Dedeman Otel'de yapılan genel kurula, 139 delegeden, 88'i katıldı. 82 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Mümtaz Tahincioğlu, kullanılan oyların tamamını alarak 4. kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Tahincioğlu'na, kulüplerin oy kullandığı 1 nolu sandıktan 29, ikinci sandıktan 43, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yetkililerinin oy kullandığı sandıktan da 10 oy çıktı. Yönetim kurulu üyelerinden Satvet Çifti ve Fatih Altaylı ise 80'er oy aldı.

Genel kurulda, teşkilattan sadece Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Sezai Bağbaşı ve Mehmet Ali Babacan oy kullandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve genel müdür yardımcısı Yunus Akgül, genel kurula katılmalarına karşın, seçimlerde oy kullanmadan salondan ayrıldı.

Genel müdür Mehmet Atalay, genel kurulda yaptığı konuşmada, 17. özerk federasyon seçimlerinin yapıldığını belirterek, “Bu seçimlerden sonra tam özerklik gerçekleşecek. Otomobilde büyük işler yaptık. Ülkemizin tanıtımını daha iyi yapacağız. Türkiye için elele çalışacağız” diye konuştu.

1. olağan genel kurulda tekrar başkanlığa seçilen Mümtaz Tahincioğlu da seçimden önce ve sonra yaptığı konuşmada, 14 Mart 1997'de ilk göreve geldiklerinde yaptıkları ilk yönetim kurulu toplantısında özerkliği düşündüklerini belirterek, “Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz. Görev süremizde Dünya Ralli Şampiyonası ve Formula 1'in Türkiye'ye alınmasını sağladık. Bunlar bize göre en önemli faaliyetlerimizdi. Buradan aldığımız güçle uygulamak istediklerimizi rahatlıkla yapabiliriz” dedi.

Mümtaz Tahincioğlu başkanlığındaki yönetim, denetleme ve disiplin kurullarında yer alan asil isimler şöyle:

Yönetim kurulu: Selim Topaloğlu, Aytaç Kot, Saffet Üçüncü, Emre Yerlici, Satvet Çiftçi, Fatih Altaylı, Metin Çeker, Mazhar Demiralp.
Denetleme kurulu: Ömer Zorlu, Erkan Başeren, Harun Karacan.
Disiplin kurulu: Haluk Eldem, Ekrem Ekmenci, Oyman Atabay.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!