Benim için erkek figürü hálá Kaya

Hülya Avşar, söyleşimizin ilk kısmında, ’milli meşru kuma’ olduğunu kabul ederek, Ertuğrul Özkök’ün konuya ilişkin yazısını çerçeveletip duvara astığını söylemişti. Bugün ise Kaya Çilingiroğlu’nun hayatındaki yerini ve flört ettiğini söylediği Ali Güven ile ilgili düşünce ve duygularını anlatıyor.

Anlıyorum ki Kaya hálá senin hayatında çok önemli. Baksana dilinden hiç düşmüyor.

- Kaya’nın bakmayın yaşadıklarına, belki de bir dönem geçiriyor. İhtiyacımız yok ama, ufacık bir başımız sıkışsa Kaya diyoruz yine. Kaya, çok güvenilir yanları olan iyi bir arkadaştır, iyi bir dosttur. Hálá, benimle ilgili bir şey olduğunda canla başla koşuşturan tek insandır. Aslında, erkek figürü olarak hálá Kaya’yı görüyorum. Ama bu demek değil ki, benim hayatımda sevgilim olmayacak. Kaya bana, "Gerçekten mutlu olacaksan, gerçekten senin için iyiyse, sevgine saygı duyarım. Senin hayatını kolaylaştırmaya da hazırım" dedi. Kaya’ya áşık de değilim, o da bana áşık değil. Kızım için çok önemli olduğu için onu hayatımdan atamam. Ta ki, Zehra bana, "Anne, babama bu kadar ilgi göstermen, senin özel hayatını bozuyor. Babamla istersen konuş, istersen konuşma" diyene kadar böyle /images/100/0x0/55eb4624f018fbb8f8b695b1davranacağım.

Senin hayatına girmeye hangi erkek cesaret edebilir Hülya? Kuralları hep sen koyuyorsun.

- Benim hayatıma girecek erkek, kim olursa olsun, hayatımı ve düzenimi bozamayacak. Bugüne kadar hiç kimse için ne düzenimi, ne huyumu, ne karakterimi, ne davranışlarımı değiştirdim. Şimdiye kadar bu dünyada birçok insan áşık oldu, evlendi, işini bıraktı. Boşandı, tekrar işine döndü. Hayır efendim, benim yaşam tarzımı, çocuğumla olan ilişkimi kimse bozamaz. Benim birlikte olacağım insana ayıracağım zaman günde dört saattir, bunun dışına çıkamaz. Ondan sonrası kendime ve çocuğuma ayıracağım zamandır.

ANLADIK Kİ BİZE BİR ŞEYLER OLUYOR

Ali Bey’le ilk tanışmanı anlatsana, hiç ilan-ı aşk etti mi sana?

- İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, ortak arkadaşlarımız aracılığıyla tesadüfen tanıştık. Ben Antalya’ya konser için gidiyordum, onlar da tatil için. Merhaba, merhaba dedik birbirimize, o kadar. Sonra konserlerime gelmeye başladı. Derken telefon görüşmelerimiz sıklaştı, anladık ki, bize bir şeyler oluyor. Bu devirde artık kimse birbirine ilan-ı aşk etmiyor. "Ben sana tapıyorum, senin için ölüyorum" gibi şeyler yok. İnsanlar arkadaş olarak başlayıp zaman içinde ne olacaklarına karar veriyor.

Ali Güven Bey, soyadı gibi güven veren biri mi?

- Ali Bey, tarzıyla, tavrıyla, konuşma şekliyle, her şeyiyle bana hitap eden birisi. Üstelik çok da yakışıklı. Zaten ilk başta yakışıklılığı dikkatimi çekmişti. Çok kibar, herkese karşı çok saygılı, insanları asla kırmıyor. Aileye çok önem veriyor, içkisi ölçülü, anormal alışkanlıkları yok. Beni bunlar cezbetti, ben sosyete olamıyorum. Benden galiba 1,5 yaş kadar büyük. Henüz bir ilişki başlamış değil, şu anda sadece flört ediyoruz. Kendisini eskiden tanıdığım haberleri toptan yalan, daha üç ay bile olmadı tanışalı. Nisan ayında tesadüfen tanıştık. Havaalanında ortak arkadaşlarımın yanında. Benim Antalya konserlerimi izlemiş.

Hiç el ele de mi dolaşmadınız?

- Ali Bey’i henüz hayatıma sokmadım, diyorum. El ele dolaşmadım, seyahate gitmedim, herhangi bir şey olmadı. Telefonla konuşuyoruz, onun dışında birkaç kez karşılıklı oturduk sohbet ettik, arkadaşlarımızla birlikte. Onun yurtdışında yaşıyor olması, benim yoğunluğum yüzünden ilişkiye başlayıp başlamama konusunda da kararsızım doğrusu. Hani gözünü açmaya başlarsın, antenler çıkar ya, ben de o duruma geldim. Tabii ki, hayatıma, kızıma ve bana zarar vermediği sürece bir ilişkim muhakkak olacak.

Erkek arkadaşım eve sadece kahveye gelebilir

İstanbul’daki evime, erkek arkadaşım sadece kahve, çay içmek için girip çıkabilir. O da, Zehra’nın evde olmadığı saatlerde. Kaya dışında asla hiçbir erkek o evde yatamaz.

Evlilikte insanlar yataklarını ayırmalı

Senin kurallarına uygun evlilik veya beraberlik olur mu?

- Bana kalsa, evliliklerde ayrı yataklarda yatılmalıdır. Aynı ev içinde birisi kitap okur, öteki müzik dinler. Evliliklerini uzun sürdürmek isteyenlere, evliliği çok abartmadan yaşamalarını salık veririm. Dolayısıyla, flörtüm de olsa, Kaya bu eve girip çıkacak. Büyük söylemeyeyim, İstanbul’daki evime, erkek arkadaşım sadece kahve, çay içmek için girip çıkabilir. O da, Zehra’nın evde olmadığı saatlerde. Kaya dışında asla hiçbir erkek o evde yatamaz. Çünkü, o düzen öyle kurulmuştur. Rahmetli kayınpederim ile Allah uzun ömür versin kayınvalidemin resimleri hálá başköşemde duruyor.

İki film yapan adam jüride

Arkandan yeni kuşak geliyor, hep böyle yalnız koşacak değilsin ki.

- Kendi kategorimde, benim gibi biri daha gelmeyecek. Benim gibi iki kişi daha sayabilirim; Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses. Zaten kimsenin gelmesine ben izin vermem. Çünkü işimde ölmemek için öldürürüm. Bana çok iyi bakmaları lazım. Beni sanat hayatından kaçırırsanız çok kötü olur. Bu benim mesleğim, ben bir profesyonelim. Allah sağlık verdiği sürece, bensiz zaman geçmeyecek Türkiye’de. Bugüne kadar sahip olduğum her şeye, hep böyle sahip oldum.
Bu yılki Altın Portakal’da jüri üyesisin...

- Öyleydi, istediler, ben de kabul ettim. Öteki üyelerin kimler olduğu açıklandıktan sonra jüriden çıktım. Baktım ki, iki tane film yapmış insanı da jüriye koymuşlar. Benimle birlikte jüride yer alacak kişilerin, en az benim kadar sinemacı olması lazım. Bunlar, senelerini sinemaya vermiş insanların oyunculuğuna nasıl karar verebilir? Eğer böyle bir jüri bana en büyük ödülü verse, anında reddederdim. Ben sinemaya aşık bir kadınım ama, televizyonun da çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu yıl muhakkak bir sinema filmi yapacağım. Kutluğ Ataman çekecek, hazırlıklar sürüyor. Bir de single çıkarmak istiyorum, çünkü artık kimsenin albüm dinlediği yok. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Bölümü’nde oyunculuk dersleri vermeye başlıyorum. Aslında, ben oyunculuğun içine tekniğin girmesini asla doğru bulmuyorum. Oyunculuğun eğitimi olmamalı yani.
Yazarın Tüm Yazıları