E-kitap fuarını ziyaret et bedava kitap indir

Güncelleme Tarihi:

E-kitap fuarını ziyaret et bedava kitap indir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2006 00:00

Micheal Hart 1971’de Güttenberg Projesi’ni (Project Guttenberg) başlattığında bugünleri pek hayal edemiyordu. İllinois Üniversitesi’nin bir araştırma laboratuvarı bilgisayarında bu proje için yer açmıştı. ABD’de telif hakkı dolan tüm eserleri dijital ortama aktarıp paylaşıma açmak istiyorlardı. Ama dönemin bilgisayar teknolojisi yüzlerce sayfalık eserleri djiital ortama aktarmaya müsait değildi. Bunun üzerine 1776 tarihli Amerikan Bağımsızlık Beyannnamesi’yle işe başladı. Çünkü beyanname bilgisayarda 5 kilobayt yani yaklaşık 5 bin karakterlik yer tutuyordu. Teknoloji geliştikçe ve saklama kapasitesi arttıkça dijital ortama aktarılan eserlerin boyutları büyüdü. Amerikan anayasası, İncil’in bölümleri, Shakespeare’in bir piyesi gibi.

Hart’ın rüyası halen devam eden Dünya Elektronik Kitap Fuarı’yla birlikte daha büyük bir aşamaya kavuşuyor. 4 Temmuz’da worldebookfair.com internet sitesinde başlayan bu fuarda 100’ü aşkın dilden 300 binden fazla kitap ve belge bedelsiz olarak okuyuculara sunuldu. World eBook Library ve Project Guttenberg’in başını çektiği 112 e-kitap ve e-doküman web sitesi tüm arşivlerini bu fuarın hizmetine verdi. 4 Ağustos’a kadar bu 112 koleksiyondan oluşturulan kitap fuarının web sitesinde eser, yazar ve konu ismine göre arama yapabiliyorsunuz. Sonra da her türlü eseri bedelsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Gelecek yıllarda tekrarlanması beklenen fuarda 2007’de 500 bin, 2008’de 750 bin ve 2009’de bir milyon kitabın dijital olarak sergilenmesi bekleniyor.

SON BİR AYIN EN POPÜLER E-KİTAPLARI

The Notebooks of Leonardo Da Vinci Complete - Leonardo da Vinci (18012 kez indirildi) The Adventures of Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle (18011) Kamasutra - Vatsyayana (14006) Fifteen Thousand Useful Phrases - Grenville Kleiser (11612) How to Speak and Write Correctly - Joseph Devlin (9879) Pride and Prejudice - Jane Austen (7671) The Art of War - B.C. Sunzi (7103) The Adventures of Sherlock Holmes - Sir Arthur Conan Doyle (6986) The Time Machine - H. G. Wells (6752) The Best American Humorous Short Stories (6435) Kaynak: http://www.gutenberg.org/

FUARDAKİ BAZI ÖNEMLİ KOLEKSİYONLAR

Mp3 Audio eBook Collection: Buradaki Mp3 formatındaki bütün e-kitaplar profesyonel okuyucular tarafından veya bilgisayar tarafından seslendirilmiş (2300 Mp3 e-kitap). Baen Library Collection: Baen Yayınları askeri bilim kurgu konusunda en önde gelen yayıncı (74 e-kitap) Classic Literature Collection: World eBook Library’nin bu özel bölümünde Yunan filozoflarından Shakespeare’e 10 binden fazla klasik eser bulunuyor (10.823 e-kitap). Environmental Awareness Library Collection: Çevre konusundaki rapor ve araştırmalar için dev bir arşive sahip (15.722 e-kitap). International Law Library: Hukuk konusunda akla gelebilecek her konuda e-kitap bulunan geniş bir koleksiyon (2.720 e-kitap ve e-doküman).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!