Motosiklet aşkı iki kişiliktir üçüncü kişiler olayı bozar

Güncelleme Tarihi:

Motosiklet aşkı iki kişiliktir üçüncü kişiler olayı bozar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2006 00:00

Allah’ım güç ver bene sığındım sanaaaaaa... Bu ne dayanılmaz bir acı sabır ver banaaaa... Şimdi şekildeki fotoğraflarda da görüldüğü üzere bazı arkadaşlar motosiklet olayını hala kavrayamamış. Efendim, bu iki tekerlekli şeytan icadı makinanın bazı kendine has özellikleri, kullanım ve sürüş kaideleri olduğunu ben anlatmaktan, bazı arkadaşlarda ısrarla anlamamaktan yorulmadı. Allah sonumuzu hayretsin.

İşte buyurun bu hafta bazıları biraz gülümsetsin bazıları da düşündürsün diye motosiklete nasıl binilmemesi gerektiğini titizlikle gösteren bu fotoğrafları göstermek istedim size. Motosiklette kaportanın güçlendirilmesi yani doğru kıyafetlerin giyilmesini gerektiğinden de bihaber bu arkadaşlara iyi bakalım ve neler yapmamamız gerektiğini bir kez daha anımsayalım. Gerekirse her hafta buraya özel bir köşe açıp Türkiye’de motosiklet eğitimi veren yerlerin adres ve telefonlarını sabit hale getireceğim. Lütfen bir hafta sonunuzu şu eğitimlerden birine ayırın gözünüzü seveyim.

BMW Rider Academy

Telefon: 0212 3593040-0212 2296273 Faks: 0212 2296274

www.bmwrideracademy.com

Süleyman Memnun Motosiklet Okulu

0212 285 08 88 - 285 95 38 www.suleymanmemnunmx.com

OMM Riders

Ayrıntılı bilgiyi www.ommriders.org adresinden edinebilirsiniz

Honda Eğitim Merkezi

Tüm bilgi ve kayıt için www.honda.com.tr web sitesini kullanabilirsiniz

MotoGP’de 11’incilikten zafere

Almanya’da yapılan yarışta, Rossi sıralama turlarını 11’inci olarak bitirmişti. Ama yarışın sonucuna bakıldığında bu yaramaz çocuğun gerçek bir deha olduğunu bir kez daha ispatladığını anladık. Stoner’in kazası sebebi ile startta 10’uncu olan Rossi, tüm yarış boyunca büyük bir hırsla önündeki tüm rakiplerini tek tek arkasında bıraktı. Zaten MotoGP pilotlarına yarışlarda, "En sıkıntıda kaldığınız an nedir?" diye sorduklarında, neredeyse hepsi "Rossi’nin arkanızdan geldiğini anladığınız an" demiş. Eh haksız da sayılmazlar.

Almanya’da oldukça keyifli, bizim İstanbul Park’ın zorluğunu anımsatan, yokuşların olduğu pistte yarışın ortalarında, Hayden ikinci olarak kalkıp birinciliğe, Pedrosa da birinci olarak kalkıp ikinciliğe kurulmuş gidiyorlardı. Onları Melandiri ve taaaa 10’uncu sıradan kabus gibi gelen Rossi izliyordu. Rossi ve Melandri yarışın son turlarına doğru Hayden ve Pedrosa’yı arkalarında bırakıp, birbirleri ile birincilik için fena kapışmaya başladılar, birkaç kez el değiştiren birincilik son tura girildiğinde Rossi’deydi. Rossi düzlüklerde rakibinden daha kötü olan motoruna rağmen müthiş bir defansla start bayrağından ilk geçen ’çatlak’ oldu. İkinci Melandri, üçüncü Hayden, dördüncü ise yarışa ilk sırada başlayan Pedrosa oldu. Rossi’nin yarış sonrasında Dünya Kupası’nda adından çok sık söz edilen Materazzi’nin formasını giymesi de enteresan bir mesajdı.

Sevgili Sarıgül, ’Motorlarımızı nereye park edelim’

Geçenlerde şişli civarında trafikte ilerlerken, Şişli’nin ana caddelerinden birinde Şişli Belediyesi tarafından asılan bu fotoğrafı görünce dayanamadım. Evet, tabi ki yazıda söylenen şey yanlış değil, ama bir eksiklik söz konusu. Şimdi... Olay mekanı Şişli’nin hem araç hem de yaya trafiği çok yoğun olan bir caddesi. Bu durumda motosikletlerin kaldırımda olmalarının yaya trafiğini aksatması pekala söz konusu. Hatta ve hatta her cadde için, motosikletlerin kaldırımda park etmeleri doğru değil. Ancak gelin görün ki, yurdumda parmakla sayılabilecek birkaç ana cadde dışında hiçbir yerde Motopark yok. Şişli Belediyesi’nin bu uyarısını anlıyorum, ama onların da bizi anlayıp, bu uyarıyı yapmadan önce motosikletlerimizi adam gibi park edebileceğimiz Motoparklar yapmış olmalarını dilerdim. Aksi takdirde motosikletleri araçtan bile saymayan bir belediye ile daha karşı karşıya kalmış oluruz. Mustafa Sarıgül’e buradan seslenelim, "Sayın Sarıgül, kaldırımlara park etmemizi istememenizi anlıyoruz, peki nereye park etmemizi öneriyorsunuz?"

Rüzgarın Kızı gelin olursa

Geçtiğimiz haftalarda Gelin Dergisi benimle kapak çekimi yapmak istedi. Önceki sene de keyifle çalıştığım bu ekibin teklifine hayır diyemedim. Çekim günü sabahın erken saatlerinde Sultansuyu’nda, kocaman bir bahçesi olan çok hoş bir ortamda çekime başladık. Ortam gerçekten çok güzeldi, ama içimden keşke şöyle gelinliklerle Formula 1 pistine gidip, yarış otomobilleri ve motosikletimin de olduğu kareler çekseydik diye geçirmedim değil. Hatta bunu derginin editörü sevgili Nurten’e söylediğimde; "Aaaa keşke daha önce aklımıza gelseydi, tüh! Neyse bi sefer de öyle bi çekim yaparız" dedi. Dediğim gibi ekip tam benim kafadan olduğu için güle oynaya birbirinden cici gelinlikleri giyip işimize bakarken, o da ne? Mekana bir motosiklet geldi. Nurten’le aynı anda birbirimize bakıp aynı şeyi düşünmüş olmalıyız ki, motosikletin sahibine rica ettik ve motosikletli gelin oluverdim. Sonuç mu, o kadar çok kare içinde tesadüfen çektiğimiz bu poz Gelin Dergisi’ne kapak oldu. Bilirsiniz motosiklet sahipleri için motorları çok kıymetlidir. O gün hiç tereddüt etmeden motorunu bize veren motorcu arkadaşa huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ve elbette inanılmaz keyifli bir gün geçirmemi sağlayan tüm Gelin Dergisi ekibine...

Volkswagen, 2007 yılına ’merhaba’ dedi

2007 model yılı Volkswagen binek araçlar Temmuz ayının ikinci yarısı itibariyle Yetkili Satıcılar’daki yerini aldı. Satışa sunulan 2007 model Volkswagen’lerde göze çarpan en önemli özellikler arasında artırılmış standart donanımlar dikkat çekiyor. Golf, Jetta ve Golf Plus Comfortline modellerinde en gelişmiş güvenlik sistemlerinden biri olarak kabul edilen ESP (Elektronik Stabilizasyon Programı) ve yokuş yukarı kalkışlarda aracın kaymasını engelleyici ’Hill Hold’ fonksiyonu standart olarak sunuluyor. Jetta Midline ve Passat Trendline seçeneklerinde ise standart donanıma eklenen alüminyum alaşımlı jantlar araçların görselliğini ön plana çıkartıyor. Volkswagen, artırılan standart donanımlarına ek olarak 2007 model yılı araçlarda peşin ödemelerde cazip indirim seçenekleri sunarken, kredili alımlarda da kişiye özel çeşitli ödeme alternatifleri oluşturuyor. Tüketiciler, 60 ay vadeye kadar uzayabilen kredi opsiyonlarında tavsiye edilen fatura fiyatının yüzde 80’ine kadar kredi kullanma şansına sahip oluyor.

Shell Rimula TIR Türkiye’yi turluyor

Akaryakıt ve madeni yağ sektöründe faaliyet gösteren Shell, Türkiye’yi il il dolaşıyor. Türkiye yolculuğuna 17 Temmuz Pazartesi günü Esenler Büyük İstanbul Otogarı’ndan başlayan ’Shell Rimula TIR’ı bu yıl 30 noktayı kapsayan yol haritasıyla Esenler Büyük İstanbul Otogarı, İnegöl, Eskişehir, Ankara, Kastamonu, Kars, Erzurum, Van, Diyarbakır, Malatya, Adana, Konya, Antalya, Denizli, Manisa illerinin de arasında bulunduğu önemli noktaları ziyaret ederek Türkiye’yi bir uçtan bir uca dolaşacak. Shell’in ağır hizmet dizel motor yağı kullanıcıları ile biraraya geleceği ’Shell Rimula Roadshow’u 1.5 ay boyunca 30 il ve merkezde gerçekleşecek. Shell Rimula ve katılımcılar arasında güzel bir bağ kurmayı da hedefleyen organizasyonda katılımcılara oynatılacak halka atma, jenga, hızlı yağ pompalama, Rimula tenekelerini dizme oyunları, panayıra renk katacak. Yarışmalara katılan herkese güneşlik, dereceye giren katılımcılara ise Rimula ürünleri hediye edilecek. ’Ehliyetini getir, şapkanı al’ standında ehliyetini gösteren katılımcılar Shell şapkasına sahip olacak.

Nissan Jazz şov

Sponsorluğunu Nissan’ın üstlendiği ’IKSV Funk of Jazz Band ile Jazz Gecesi’ geçtiğimiz hafta sonu Kemer Golf & Country Club’da gerçekleşti. İtalya’nın en iyi yürüyen bandosu olarak nitelenen Funk off müzikleri ve şovları ile izleyenlere eğlenceli saatler yaşattı. Bir jazz tutkunu olan Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu ise gecenin sonunda Funk Off üyelerini tebrik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!