OKS birincileri İstanbul'dan

Güncelleme Tarihi:

OKS birincileri İstanbuldan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 10:00

Sınavda her iki puan türünde de ilk on dereceyi çoğunlukla aynı öğrenciler paylaştı.

Haberin Devamı

DERECEYE GİRENLER

İstanbul Özel Çınar ilköğretim Okulu'ndan Yiğit Yargıç ile İstanbul Özel Üsküdar S.E.V İlköğretim Okulu'ndan Selin İşgüven, her iki puan türünden de 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı.

İzmir Aliağa Petkim İlköğretim Okulu'ndan Zeki Can Uzun her iki puan türüne göre ikinci oldu. Her iki puan türünden de 1 yanlışı olan Zeki Can Uzun TM puan türünden 496.900 puan alırken, MF puan türünden de 498.708 puan kazandı.

İstanbul İstek Özel Barış İlköğretim Okulu'ndan Konuray Mutluer TM puan türünden 496.617 puanla 3. olurken, MF puan türüne göre 494.791 puan alarak dördüncülüğü elde etti. TM'ye göre Konuray Mutluer ile Kayseri Talas Bilge Kağan İlköğretim Okulu'ndan Ümit Yılmaz, Adana Seyhan'dan Özel Adana İlköğretim Okulu'ndan Elif Afacan üçüncülüğü paylaştı.

Haberin Devamı

TM'den İstanbul Dr. Refik Saydam İlköğretim Okulundan Derya Şahin ile İstanbul Özel Bostancı Doğa İlköğretim Okulu'ndan Hilal Özdemir 494.732 puan dördüncülüğü, MF puan türüne göre 495.653 puanla da üçüncülüğü paylaştılar.

TM puan türünde beşinciliği 493.678 puanla Bursa Osmangazi'den Özel Bursa Yeni Kültür İlköğretim Okulu'ndan Murat Pasin ve Bursa Osmangazi'den Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan Berna Özlem 493.678 puanla paylaştı.

TM puan türüne göre İstanbul Nurettin Teksan İlköğretim Okulu'ndan Hikmet Emre Kaya 493.517 puanla altıncı, Bursa Osmangazi'den Özel Bursa Yeni Kültür İlköğretim Okulu'ndan Aysun Mutlu 493.209 puanla yedinci, İzmir Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Mert Değirmenci 491.864 puanla sekizinci oldular.

OKS'de TM'de dokuzunculuğu ise 491.349 puanla Adıyaman Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Aylin Beyaz, Mersin Anamur Vakıfbank İlköğretim Okulu'ndan Ömer Mert Candan, İstanbul Özel Üsküdar S.E.V İlköğretim Okulu'ndan Candan Altıntaş paylaştı. Kocaeli Yahya Kaptan İlköğretim Okulu'ndan Orhun Külekçi ile İstanbul Özel Şirinler İlköğretim Okulu'ndan Seher Elif Köse 490.295 puan alarak onuncu oldular.

Haberin Devamı

TM'ye göre üçüncü olan Ümit Yılmaz, MF puan türüne göre 494.791 puanla Adana Seyhan Özel Adana İlköğretim Okulu'ndan Elif Afacan ile dördüncülüğü paylaştı.

MF puan türüne göre İstanbul Nurettin Teksan İlköğretim Okulundan Hikmet Emre Kaya 493. 597 puanla beşinci, İstanbul Rami Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Zeynep Gizem Topçak 493.258 puanla altıncı olurken, Bursa Osmangazi Özel Bursa Yeni Kültür İlköğretim Okulu'ndan Murat Pasin ile Bursa Osmangazi Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'ndan Berna Özlem 493.046 puanla yedinciliği aldılar. Sekizinciliği ise 491.274 puanla Konya Selçuklu Özel Selçuklu Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Güney, İstanbul Özel Kültür İlköğretim Okulu'ndan Gökçe Gökmenoğlu, İstanbul Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan Mert Even paylaştı.

Haberin Devamı

MF puan türünde Adıyaman Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndan Aylin Beyaz, Mersin Anamur Vakıfbank Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Ömer Mert Candan ile İstanbul Özel Üsküdar S.E.V İlköğretim Okulu'ndan Candan Altındaş 490.444 puanla dokuzuncu oldular. Konya Meram Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'ndan Ali Alişar ile İstanbul Özel İstanbul Ar-El İlköğretim Okulu'ndan Emre Zeybek 490.081 puanla onunculuğu kazandılar.

OKS 3 YIL SONRA KALKACAK

Bakan Çelik, OKS'yi 3 yıl sonra kaldırmayı planladıklarını ve OKS'nin tarihe karışacağını söyledi. Çelik,  düzenlemenin aniden değil kademeli olarak yapılacağını belirtti.

İLLERİN BAŞARI DURUMU

Sınavda, her iki puan türüne göre Edirne 1., Burdur 2., Ankara 3., Balıkesir 4. oldu. Kırşehir TM puan türünde 5., MF puan türünde 6., Eskişehir MF puan türünde 5., TM puan türünde 6., Kırklareli TM puan türünde 7., MF puan türünde 8., Çanakkale TM puan türünde 8., MF puan türünde 7., Yalova TM puan türünde 9., MF puan türünde 10., Isparta TM puan türünde 10., MF puan türünde 9. oldu.

Haberin Devamı

İstanbul, TM puan türünde 30., MF puan türünde 33., İzmir TM puan türünde 23. MF puan türünde 21. sırayı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!