Finalde Adidas-Puma kapışması

Güncelleme Tarihi:

Finalde Adidas-Puma kapışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2006 00:00

Bu akşam Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılacak Dünya Kupası’nın finalinde sadece Fransa ile İtalya mücadele etmeyecek, aynı zamanda bu iki takımı giydiren Adidas ile Puma spor malzemeleri şirketleri de kapışacak.

Berlin’deki maçta Fransızlar, Adidas marka forma, İtalyanlar ise Puma marka malzemelerle sahaya çıkacak. Puma, ilk kez Dünya Kupası’nda finale çıkmayı başarırken, aynı zamanda ilk kez bu iki şirket kupa için mücadele etmiş olacak.

BÜYÜK BAŞARI: Puma’nın Sözcüsü Ulf Santjer, "İtalyan takımın yarı finale yükselmesi bile bizim için büyük başarı oldu" dedi. Sonuncusu 1982 yılında olmak üzere İtalyanlar şimdiye kadar üç kez kupayı evlerine götürdü, fakat Puma sadece 2002 yılından bu yana Çizme’nin oyuncularını giydirdiği için bu sevince ortak olamadı. Dünya Şampiyonası’nda başta Afrika ülkeleri olmak üzere Puma takımları, kupaya erken veda ederken, Adidas, Almanya ve Fransa takımlarıyla yarı finalde temsil edildi. Nike ise dün akşam Portekiz’le Almanya’ya karşı üçüncülük için mücadele etti.

KARDEŞ KARDEŞE KARŞI: Adidas ve Puma’nın merkezi Almanya’nın Nürnberg kentindeki Herzogenaurach’ta bulunuyor. Adolf (Adi) ve Rudolf Dassler kardeşler 1920 ile 30’lu yıllardan itibaren Dassler soyadını taşıyan atlet ayakkabılarıyla gidecek ünleniyorlar. Hatta 1936 Olimpiyatları’nda atlet Jesse Owens, Dassler ayakkabılarıyla koşup altın madalyayı kapıyor. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra iki kardeşin yolları ayrılıyor, kimine göre savaşla ilgili bir konudan, kimine göre ise Adi Dassler’in eşi bu bölünmeye yol açıyor. Adi Dassler’in kardeşi Rudolf, kentin öte yakasına geçip 1948’de Puma şirketiğini kuruyor, Adi Dassler ise ertesi yıl şirketini "Adidas" adı altında tescil ettiriyor. Yıllar sonra Adidas, dünyanın en büyük ikinci büyük spor malzemeleri üreticisi olurken, Puma ise moda takipçilerinin tercih ettiği marka olarak ünlendi.

Financial Times’ın kupa tahmini doğru mu çıkacak

DÜNYA Kupası’nın başlamasından önce, dünya ticaret dengeleri açısından en iyi sonucun kupayı İtalyanlar’ın kazanması olduğunu belirten Financial Times Gazetesi, heyecanla bu akşamı bekliyor. Kupa ateşinin dünyayı sarmasından önce, final için pek çok tahmin yapılırken, en ilginç tahmin dünyanın önde gelen finans gazetelerinden Financial Times tarafından yapılmıştı. Hollanda merkezli ABN Ambro’nun "Dünya Kupası’nı alan ülkenin ekonomisinde yüzde 7’lik bir büyüme saptadığını" belirten gazete, bu çerçevede kupayı İtalya’nın almasının "dünyadaki ticari dengeler açısından en faydalı sonuç olacağı" yorumunu yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!