Küçük balerinlerin büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Küçük balerinlerin büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2006 14:54

Bodrum'da bulunan özel bir bale okulunun öğrencileri, 21-26 Haziran tarihleri arasında İtalya'nın Cesena kentinde düzenlenen “Dance Grand Prix İtaly” yarışmasında birinci oldular.

Haberin Devamı

Bale okulu öğrencileri yarışmada “Bale 16 Yaş Altı” kategorisinde birinci olurken, okulun bale öğretmeni Zeynep Okçu, en iyi eğitmen seçilerek “Pedagoji” dalında birincilik ve UNICEF özel ödülünü aldı.  Zeynep Okçu, geçen yıl Prag'da düzenlenen “New Prague Dance Festival”de de 6 ödül aldıklarını hatırlatarak, “Okulumuz bu yıl dünya dans camiasının en saygın yarışmalarından biri olan 'Dance Grand Prix Italy' yarışmasına davet edilen ilk Türk bale okulu oldu” dedi.

Yarışmada Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini ifade eden Okçu, şöyle devam etti:  “Avrupa'nın en eski tiyatrolarından tarihi Bonci Theatre'de yapılan yarışmaya, İngiltere, İsviçre, Güney Afrika, İzlanda, İtalya ve İskoçya gibi pek çok ülke katıldı. Yarışmada 'Bale 16 Yaş Altı' kategorisinde ve 'Pedagoji' dalında birincilik ödüllerini ve UNICEF Özel ödülünü aldık. Yarışmaya 14 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizin yaş ortalaması 9 ila 14 yaş arasındaydı.”

Yarışma jürisi ve seyircilerin kendilerini uzun süre ayakta alkışladığını anlatan Okçu, “Yarışmada 'Avrupa'nın yeni ülkesi Türkiye' diye anons edildik. Bu bizi çok mutlu etti. Bizim final dansımız bale ve oryantal karışımı bir koreografiydi” diye konuştu.

ÇOCUKLAR MUTLU

Geçen yıl Prag'da düzenlenen “New Prague Dance Festival”de jüri özel ödülü alan 9 yaşındaki Bengü Altunkaş, aldıkları ödülün kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, “Ödül alırken gözyaşımı tutamadım. Bir an kalbim duracak zannettim” dedi.
Geçen yıl “yetenek ödülü” alan ekipte yer alan 10 yaşındaki Ece Özveren ise İtalya'daki yarışmada aldıkları ödülün kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, “Yarışma jürisi birinci olarak Türkiye'yi açıklayınca çok mutlu oldum. Ailelerimiz de bizim sevincimize ortak oldu” diye konuştu. Bale okulu öğrencileri, İtalya'daki yarışmada birinci oldukları Kuğu Gölü ve 5 farklı koreografiyi Bodrum'da tekrar sahnelediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!