Nejat İşler bu barı dağıtacak

Serdar Akar, yeni filmi ’Barda’nın çekimlerine başladı. Biz de çekimlerden hemen önce ona ve ekibine ’güle güle çekin’ ziyaretinde bulunduk.

Akar, ’Kurtlar Vadisi Irak’ı çekerek, ’Gemide’ döneminden bu yana edindiği geniş hayran kitlesinin eleştirilerine maruz kalmıştı. O, "Barda ile özünüze mi dönüyorsunuz?" gibi sorulara "Ben dönüşüm geçirmedim. Adım Serdar Akar, sinemacıyım, film çekerim" şeklinde cevap veriyor. Kendisi, ’Barda’nın parasını ’Kurtlar Vadisi’ sayesinde çıkartmış. Bütçenin 1 milyon dolar civarında olacağını söylese de, sesinden bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağı anlaşılıyor.

’Barda’da adalet ve hukuk sistemine eleştirel bir bakış getirilecek, şiddet sorgulanacak ve senaryodan anladığım kadarıyla filmin şiddet dozu hayli yüksek olacak. Filmin en arıza karakterini canlandıracak olan Nejat İşler, "Adam öldüreceğim, döveceğim, söveceğim ve tecavüz edeceğim" diyerek durumu açıklıyor zaten.

Nejat, Serdar Akar ve ’Gemide’ hayranı, yönetmenine olan güvenini, "Serdar telefon rehberi yazsa oynarım" şeklinde açıklıyor.

Televizyon dizilerinde iyi adamı oynarken, sinemada kendisine hep kötü roller biçilen Nejat’a "Hangisi?" dedim laf arasında, "Kötüyü mü, iyiyi mi oynamayı seviyorsun?"

Farklı karakterlere bürünmekten mutlu olduğunu söyledi, ama belli ki sinemayı ve kötü adam rollerini daha çok seviyordu. Televizyon dizileriyle ilgili de ilginç bir saptama yaptı: "Televizyon işleri plastik, derinlik yok. Orada önemli olan reklam, biz de reklamların arasını dolduralım diye dizi çekiyoruz!"

Ne diyeyim, biz de Nejat İşler’i daha çok, inandığı, sevdiği, gönül verdiği ve kendini daha iyi hissettiği yerde, sinemada görmek istiyoruz.

Jüri üyeliğini bırakabilir

Nejat İşler, bu yıl Antalya Altın Portakal Ulusal Yarışma’da jüri üyesi.

Serdar Akar ise Nejat’ın başrolde olduğu ’Barda’yı Antalya’ya yetiştirmek istediğini söylüyor. Çekimlere başladığına ve iki haftada setten çıkacağına göre yetiştirmemesi için bir neden de yok zaten.

Peki, Nejat İşler filminin olduğu bir yarışmada jüri üyesi olabilir mi?

Tabii ki hayır.

’Barda’, Altın Portakal’a katılırsa, Nejat İşler, gurur duyduğunu söylediği jüri üyeliğinden ayrılmak zorunda kalacak.

Özcan’a sorulmaz mı!

Geçen hafta, Özcan Deniz’le Adana uçağında yaptığım sohbeti ve yeni filminin detaylarını yazmıştım. Sonrasında mail’ler yağmaya başladı. Okuyucular "Uzun uzun sohbet edip de, Özcan Deniz’e, Yavuz Turgul’la olan projesini nasıl sormazsın?" diyorlar. Ve yanılıyorlar.

İlk ortaya çıktığında herkes gibi beni de heyecanlandıran bu filmi Özcan’a tabii ki sormuştum. Yeni bir gelişme olsun da öyle yazarım diye bekliyordum açıkçası.

Ama madem merak ediliyor, buyurun o zaman: Yavuz Turgul’un yöneteceği, başrollerini Şener Şen ve Özcan Deniz’in paylaşacağı filmin çekimleri sonbahara ertelenmiş. Yeni bir haber henüz yok.

Yapımcılar Mine ve Ömer Vargı neden bu kararı aldılar bilemiyorum. Tek bildiğim bu güzel proje daha fazla ertelenmezse iyi olacağı.
Yazarın Tüm Yazıları