ILO'dan Türkiye'ye çocuk işçiliği övgüsü

Güncelleme Tarihi:

ILOdan Türkiyeye çocuk işçiliği övgüsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2006 11:35

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) "Çocuk İşçiliğiyle İlgili Küresel Rapor"unda, "Çocuk işçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması" başlıklı ILO Sözleşmesinin uygulanmasında, Türkiye’de sosyal ortakların ve hükümetin bugüne kadar başarılı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Türk-İş’ten yapılan açıklamaya göre, "Çocuk İşçiliğiyle İlgili Küresel Rapor" ILO’nun gündemine geliyor. Raporda, çocuk işçiliğine ilişkin duyarlılığın, son 13 yılda yapılan eğitim seminerleri, alan araştırmaları, bölgesel ve ulusal sempozyumlar, basın-yayın çalışmaları yoluyla artırıldığı kaydedildi. Raporda, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması ve çocukların eğitime yönlendirilmesine katkı sağlandığı belirtildi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, konuyla ilgili olarak Cenevre’de, ILO’nun 95’inci Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türk-İş’in, ILO’nun yanı sıra, UNICEF’le de işbirliği yaparak üyelerini Çocuk Hakları Sözleşmesi konusunda bilgilendirdiğini, Türkiye’nin çocuk haklarıyla ilgili verdiği taahütlerin yerine getirilmesinde ve Sözleşmenin uygulanmasında aktif bir rol oynadığını belirtti. Kılıç, Türk-İş’in konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek Çocuk İşçiliği Koalisyonu’nun oluşturulmasına katkıda bulunduğunu da söyledi.

Kılıç, TİSK’le birlikte çocuk işçiliğine karşı gerçekleştirdikleri "Çocuk İşçiliğine Karşı Toplumsal İşbirliği" adlı projenin Adana’da uygulanmaya başlandığına dikkat çekti. Kılıç, projeyle tarımda, sokakta ve sanayide çalışan yüzlerce çocuğun sağlık kontrollerinin yapılması ve çalışma hayatından eğitime yönlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!