İstanbul'daki trafik kazasında 5 öğrenci yaralandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki trafik kazasında 5 öğrenci yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2006 09:14

Çanakkale gezisi yapmak üzere bindikleri midibüsün Ümraniye'de bir otomobile çarparak devrilmesi sonucu 5 öğrenci ile 1 öğretmen hafif şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönüne giden 34 BJ 7790 plakalı otomobil, TEM Otoyolu Çamlık mevkiinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle bariyerlere çarparak yola savruldu. Bu sırada arkadan gelen Engin Çakmak yönetimindeki 34 UZ 0751 plakalı midibüs, bu otomobile hafif şekilde çarptıktan sonra kontrolden çıkarak bariyerlere vurdu. Yoldan çıktıktan sonra çalılık alana girerek devrilen midibüsteki ilköğretim okulu öğrencileri Sefa Sarısoy (13), Burçin Yüce (14), Kadriye Gül (14), Tuba Başkan (14) ve Funda Mengüsoy (14) ile öğretmen Aysel Taşkın (48) hafif şekilde yaralandı.

Kurtköy'deki Karuşağı İlköğretim Okulu öğrencisi olan 17 öğrenci, öğretmenler ve 1 yedek şoförün de aralarında bulunduğu 21 kişi ise kazayı yara almadan atlattı.

Haberin Devamı

Yaralılardan genel sağlık durumları iyi olan öğretmen Taşkın ile öğrencisi Sarısoy, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılan diğer yaralı öğrenciler ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Gözyaşları arasında olayı basın mensuplarına anlatan bazı öğrenciler, Çanakkale'deki şehitlikleri gezmeye gittiklerini belirterek, kaza sırasında uyuduklarını ve ne olduğunu anlayamadan kendilerini devrilen midibüsle yol kenarında bulduklarını söylediler.

Polis, kaza sonrası kaçtığı belirtilen otomobil sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Kaza nedeniyle karayolunda kısmen aksayan trafik, araçların yoldan çekilmesinin ardından normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!