Biyolojik deliller suçlu yakalatıyor

Güncelleme Tarihi:

Biyolojik deliller suçlu yakalatıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 11:33

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı'nda bu yıl, tükürük, kan, idrar, ter, deri ve meni gibi biyolojik deliller üzerinde yapılan incelemelerle 158 cinayet, 93 yaralama, 30 tecavüz ve 42 soygun olayı çözüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Biyolojik İncelemeler Şube Müdürlüğü`ne, bu yılın 1 Ocak ile 30 Kasım döneminde, 450 cinayet, 342 yaralama, 75 tecavüz ve 207 soygun olayına ilişkin 5 bin 593 numune ulaştırıldı.

Bunlar üzerinde yapılan analizler sonucu, 158 cinayet, 93 yaralama, 30 tecavüz ve 42 soygun olayı aydınlatıldı.

Müdürlüğe, geçen yılın aynı döneminde, İstanbul`un yanı sıra İzmit, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ile Tekirdağ`daki polis ve jandarma birimlerinden 281 öldürme, 167 yaralama, 43 tecavüz ve 121 soygun olayına ilişkin toplam3 bin 360 numune gönderildi.

Bu numunelerin incelenmasi sonucu da 95 cinayet, 40 yaralama, 16 tecavüz ve 19 soygun olayı çözülerek, faillerin belirlenmesi sağlandı.

Haberin Devamı

POLİS VE JANDARMA EĞİTİLİYOR

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Samet Doğan, ``kan, ter, tükürük, idrar, kıl, tırnak, deri, meni, kemik ve diş gibi bulguların ele geçirilmesiyle olayların faillerinin kesin olarak tespit edilebileceği`` konusunda polis ve jandarmaya yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Bu çalışmaların meyvesini vermeye başladığını anlatan Doğan, biyolojik delillerin toplanmasına daha fazla özen gösterilmesinin, güvenlik güçlerinin ``delilden sanığa ulaşma`` prensibine uygun hareket etme yönündeki isteğini ve kararlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!