Melih Gökçek'in 2 oğlu darptan yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Melih Gökçekin 2 oğlu darptan yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 14:12

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek'in, “kasten yaralama” suçundan yargılanmalarına başlandı.

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, sanıklar Osman Gökçek, Ahmet Gökçek, Borga Şahin, Furkan Bahadır Gökçe, Taşkın Özkale, Selahattin Yüke, Murat Genç, Ramazan Serkan Dönmez ile müşteki sanıklar Oğuz Kaan Doğan, Metehan Doğan, Sirer Doğan, Gülüşen Doğan ile tarafların avukatları katıldılar.

Müşteki, sanık Oğuz Kaan Doğan, şikayet ve savunmasında 14 Eylül akşamı, kardeşi, anne ve babasıyla Eskişehir Yolu'nda araçla seyir halindeyken, arkadan uzun farları, sadece resmi görevli araçlarda bulunan ikaz lambası yanan ve sonradan Ahmet Gökçek'e ait olduğunu öğrendiği 06 AHM 81 plakalı aracın sürekli selektör yaparak yol istediğini anlattı. Yol durumu nedeniyle arkadan gelen aracın geçmesine izin veremediğini savunan Oğuz Kağan Doğan, daha sonra yolun açıldığı bir sırada yol verdiğini ancak söz konusu aracın bu sefer de sürekli kendilerini tehlikeye düşürecek şekilde sık sık fren yaptığını öne sürdü.

Kardeşi Metehan Doğan'ın cep telefonundan 5 defa polisi arayarak durumu bildirdiğini ve her seferinde başka polis telefona çıktığı için olayı baştan anlatmaya başladıklarını belirten Oğuz Kağan Doğan, aracı takip ederek, yerlerini polise bildirdiklerini söyledi.

Takip sırasında Osman Gökçek'in otomobille arkalarından kendilerini taciz ettiğini savunan Oğuz Kağan Doğan, Dikmen Vadisi Teras Evler Sokağına geldiklerinde durduklarını ve Osman Gökçek'in elinde bir kılıçla kendilerine saldırdığını, bu sırada Ahmet Gökçek'in de saldırıya katıldığını öne sürdü. Daha sonra olay yerine gelen 2 araçtan inen kişilerin ve civarda bulunan özel güvenlik görevlilerinin, sopa, kürek sapı, cop ile saldırıya karıştıklarını savunan Oğuz Kağan Doğan, kavgaya daha sonra karışan kişilerin Osman Gökçek'e “başkanım” diye hitap ettiklerini duyduğunu iddia etti.

Müşteki, sanık Metehan Doğan da kavgaya niyetleri olmadığını, sürekli polisi aradıklarını ancak polise yaptıkları şikayetten sonuç alamadıkları için bu kişileri tespit ederek daha sonra emniyet güçlerine bildirmek amacıyla aracı takip ettiklerini savundu.

Metehan Doğan, diğer sanıkların ellerindeki çeşitli aletlerle kendilerini darp ettiklerini öne sürdü.

Osman Gökçek'in olay sırasında silah çekerek babasına yöneldiğini iddia eden Metehan Doğan, abisi Oğuz Kağan Doğan'ın Gökçek'in önüne geçerek, “sıkacaksan bana sık” dediğini, babası gazeteci Sirer Doğan'ın da yaşananların fotoğrafını çektiğini dile getirdi.

ÖLDÜRÜLÜRSEK DELİLİ OLSUN DİYE...”

Müşteki, sanık gazeteci Sirer Doğan da bir baba olarak yaşananlara dayanamadığını ve “ölürsek delil olsun” anlayışından hareketle Osman Gökçek'in elinde silahla fotoğrafını çektiğini, bu sırada kendisine engel olmak isteyen Ahmet Gökçek'in de kolunu ısırdığını öne sürdü.

Sirer Doğan ayrıca olaya karışan diğer sanıkların da fotoğraf makinasını elinden almaya çalıştıklarını iddia etti.

GÖKÇEK KARDEŞLERİN SAVUNMASI

Ankaraspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Gökçek de, kimlik tespiti sırasında serbest ticaret ile uğraştığını ve aylık gelirinin 15 bin YTL olduğunu söyledi.

Olay günü İngiltere'de yaşayan İngiliz vatandaşı yeğeni Ufuk Seçkin ile Eskişehir Yolu'nda araçla seyir halindeyken önlerine bir otomobil çıktığını, yol müsait olasına rağmen kendilerine geçiş izni vermediğini savunan Gökçek, bu sırada selektör ve korna ile ikazda bulunduğunu iddia etti.

Bir şekilde aracın önüne geçtiğini belirten Ahmet Gökçek, daha sonra bu araçtaki kişilerin selektör yaparak tacizde bulunduklarını araçta bulunan bir kişinin de fotoğraf çektiğini savundu.

Takip sırasında kırmızı ışıkta durduğunda Doğan kardeşlerin kendi aracına gelerek camları yumrukladıklarını öne süren Ahmet Gökçek, daha sonra kardeşi Osman Gökçek'i arayarak, durumu bildirdiğini, babasının evinin yakınlarında kardeşinin de aracıyla bu kişileri izlemeye başladığını söyledi. Ahmet Gökçek, güvenlik görevlilerini görünce aracını durdurduğunu, kendisini takip eden kişilerin arkalarındaki kardeşine kılıçla saldırdıklarını iddia etti.
Bu sırada Sirer Doğan'ın sürekli fotoğraf çekerek tahrikte bulunduğunu savunan Ahmet Gökçek, olay sırasında kardeşinin Metehan Doğan'ın elindeki kılıcı almak isterken yaralandığını, bir el silah sesi duyulduktan sonra olayın yatıştığını anlattı.

Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Osman Gökçek de olay sırasında Sirer Doğan'ın, “Ben Sivaslıyım, psikopatım” sözleriyle kendilerine küfürler ederek, saldırdığını ileri sürdü. Metehan Doğan'ın kılıçla kendisine vurmaya çalıştığını, kılıcı almaya çalışırken yere düştüğünü ve kafasına vurulmaya başlandığını iddia eden Osman Gökçek, kendisinin kimseye saldırmadığını savundu.

FEDERASYONUN İŞLEVİ

Halen babası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten aldığı harçlıklarla hayatını devam ettirdiğini belirten Osman Gökçek, başkanı olduğu federasyonun işleviyle ilgili soruya, “1036 öğrenciyi ücretsiz olarak ÖSS'ye hazırlıyoruz” diye cevaplandırdı.

Osman Gökçek, Cumhuriyet Savcısı Arap Lütfü Karakuş'un sorusu üzerine, olayın federasyonun şubesinin önünde olduğunu, buranın babasının evine 300 metre mesafede bulunduğunu bildirdi.

Kavgaya karışan sanık Borga Şahin ise ifadesinde, olayın yaşandığı yere yakın bir yerde bulunduğunu, arkadaşı Osman Gökçek'in olaya karıştığını duyunca buraya gittiğini belirtti. Olay yerine gittiğinde 3 kişinin Osman Gökçek'e saldırdığını gördüğünü anlatan Borga Şahin, ”Metehan Doğan'ın kılıçla saldırdığını gördüm, Osman'ın arabasına koştum, arabasındaki silahı alarak, havaya bir el ateş ettim. Ruhsatlı silahı olduğunu ve torpidoda bulundurduğunu biliyordum. Havaya ateş ettikten sonra başkası kullanmasın diye silahı arabanın altına attım” dedi.

Diğer sanıklar da olayı duyunca söz konusu yere gittiklerini, kavgaya karışmadıklarını iddia ettiler.

“SÖZDE FEDERASYON, DARP ÇETESİ”

Doğan ailesinin avukatı Erendiz Önal, “olaya karışan tüm sanıkların, 'sözde federasyon' olarak nitelendirdiği Türkiye Gençlik Federasyonuna üye olduklarını ve bu federasyonun legal örgüt görünümü altında illegal suç örgütü olduğunu” öne sürerek, Osman Gökçek önderliğinde daha önce de birkaç kez “darp çetesi” şeklinde olaylara karıştığını savundu.

Avukat Önal, müvekkili Metehan Doğan'a kürek sapıyla yapılan saldırının “öldürmeye teşebbüs” olduğunu ve bu nedenle mahkemenin görevsizlik kararı vererek, davayı “adam öldürmeye teşebbüsten” ağır ceza mahkemesine sevk etmesini talep etti. Önal, ayrıca, sanıklar hakkında “çete kurmaktan, teşekkül oluşturmak suretiyle cürüm örgütü kurmaktan” ek iddianame düzenlenmesi için suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Karakuş, avukat Önal'ın taleplerinin reddi yönünde mütalaa verdi.

Gökçeklerin avukatı Mehmet Ali Alan, avukat Erendiz Önal'ın taleplerini kabul etmediklerini, Doğan ailesinin polis gibi hareket etmek suretiyle Ahmet Gökçek'i takip ederek bu olaya neden olduklarını bildirdi.

Yargıç İbrahim Ekdemir, olayın meydana geliş şekli, yaralanma pozisyonu ve raporlar değerlendirildiğinde “adam öldürmeye kalkışma” eyleminin gerçekleşmediğini belirterek, bu nedenle görevsizlik talebinin reddine karar verdi.

Sanıklar hakkında “cürüm işlemek amacıyla teşekkül kurmak” iddiasıyla mahkemenin suç duyurusunda bulunmasına yer olmadığına karar vererek, Doğan ailesinin avukatlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunabileceklerini söyleyen Ekdemir, duruşmayı erteledi.

İSTENEN CEZALAR

İddianamede, olaya karışan Oğuz Kaan Doğan ve Metehan Doğan hakkında “kasten yaralama” iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Osman Gökçek hakkında “kasten yaralama”, “silahla tehdit” ve Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna muhalefetten 8 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, Ahmet Gökçek'in de ”kasten yaralama” suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Sanıklardan Borga Şahin hakkında da “kasten yaralama” ve “Osman Gökçek'in işlediği silahla tehdit suçunu üstlenmekten” 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlardan çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!