Beşiktaş'tan Efes ve Federasyona tepki

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan Efes ve Federasyona tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2006 13:35

Türkiye Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin son maçında bugün Efes Pilsen ile karşılaşacak Beşiktaş Cola Turka, maçın başlangıç saati ile bilet satışı konusunda federasyona ve Efes Pilsen'e tepki gösterdi.

Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ”Efes Pilsen ile oynayacağımız yarı finalin son maçı öncesinde dün yaşananlar, maalesef Türk basketboluna büyük darbe vurmuştur” denildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Büyük bir ciddiyetsizlik örneği ile maçın saati tamamen Efes Pilsen Kulübü'nün isteği ile maçtan bir gün önce defalarca değiştirilmiştir. Yaklaşık her saat başı valiliğe ve emniyete maç saati ile ilgili çeşitli kereler değişiklik yazıları yazılmıştır. Takımımız, bu sabah yapması gereken antrenmanını defalarca değiştirmiş, sonunda iptal etmek zorunda kalmıştır. Merkez Hakem Kurulu'na, başkanına, baskı yapılarak maçın hakemi değiştirilmiştir.”

Ayrıca, açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Dün gün boyu maçı 20.00'de vereceğini tekrarlayan yayıncı kuruluş, bu büyük kaostan dolayı maçın yayınlanıp yayınlanmayacağını bilememektedir. Basketbol liginin yarı finalinin son maçına gösterilen bu tutum anlaşılır gibi değildir. Yarı final serisini yine Efes Pilsen'in isteklerine uygun olarak erken başlatan Basketbol Federasyonu, yayıncı kuruluşun naklen veremeyeceğini belirttiği salı gününe maç koyup, maçın milyonlarca basketbolsevere ulaşmasına nasıl engel olduysa, bugün de yayın saatlerini defalarca değiştirerek kaos yaratmış ve asli görevi olan basketbolu geliştirmek yerine, geri gitmesine neden olmuştur. Maalesef sadece Efes Pilsen'in her dediğini yerine getiren, ne üzücüdür ki, yarı finaller boyunca dört takım ve yayıncı kuruluş ile bir kez bile yan yana gelerek fikir alışverişi yapma beraberliği göstermeyen bir federasyon tarafından yönetilmekteyiz. Dün yaşananların, basketbolun oynandığı ve sevildiği hiçbir ülkede böylesine karmaşa içinde yaşanabileceğine inanmıyoruz.”

Maç biletlerinin satışı konusunda da Efes Pilsen'e tepki gösterilen açıklamada ayrıca, “Bütün seri boyunca tüm biletler bilet gişelerinden iki gün önceden satışa sunulmasına rağmen, Efes Pilsen Kulübü, karmaşa yaratan davranışlarını bu konuda da tekrarlayarak, sporun ve centilmenliğin kurallarına aykırı olarak ayırdığı 8 bin bileti Biletix'te satışa sunmamıştır. Her toplantıda bahsedilen basketbolda seyirci patlaması ve gişe gelirleri, kısaca basketbolun değeri böyle mi artırılacaktır ?” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!