Forvette 50 milyon $ yatıyor

Güncelleme Tarihi:

Forvette 50 milyon $ yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2006 00:00

Bana göre hiçbir Avrupa kulübünde 4 tane yıldız forvet yoktur. Buna Real Madrid ve Arsenal de dahildir. Biz dördümüz; ben, Hakan, H.Kabze ve Necati transfer olsak, kulübün borcunun yarısını kapatırız.

DEĞİL Türkiye’de, hiçbir Avrupa kulübünde 4 yıldız golcü yoktur. Buna Real Madrid ve Arsenal de dahildir. Ben, Hakan, Necati ve Hasan Kabze transfer olsak, kulübün borcunun yarısını kapatırız. G.Saray’ın forvetinde 50 milyon dolar yatıyor...

Bu sözler, sakatlığı nedeniyle son 9 lig maçında forma giyemese de attığı 17 golle, G.Saray’ın şampiyonluğunda büyük katkısı olan Ümit Karan’a ait.

Yarım sezonluk Ankaraspor macerası dışında 6 yıldır sarı kırmızılı takımın başarısı için ter döken ve attığı birbirinden şık gollerle adından söz ettiren Ümit Karan, mucizevi şampiyonluğu anlatırken, yaşadığı sıkıntıları HÜRRİYET’le paylaştı.

- Şampiyon olacağınızı düşünüyor muydunuz? Son maçta elde edilen bu zafer hakkında ne diyeceksin?

İstersen işin başına dönelim. Yani her şey oradan başlıyor. Takımdaki tüm oyuncular birbirini sevmeyi öğrendi. Biz arkadaştan da öte, bir aile olduk. Şampiyonluğun bu şekilde geleceğini beklemiyorduk.

- Fener’in kadrosu daha güçlü. G.Saray, bu zor sınavdan nasıl başarıyla çıktı?

Sezon başında herkes Fener’i favori gösteriyordu. Belki de haklıydılar. Bir kere onların yabancıları bizden daha iyi. Fark aslında burada. Ancak, Türk futbolcuların kalitesine baktığımız zaman kesinlikle Fener’le eşitiz. Hatta onların önündeyiz.

Her şey F.Bahçe-Denizli maçına bağlıydı. Yani kaderimiz başka bir takımın ellerine kalmıştı. Artık her şey inanç ve ettiğimiz dualara bakıyordu. Ben de Kayseri maçında 90 dakika dua ettim. Takım olarak şampiyonluğu hak ediyorduk. Bana göre F.Bahçe, Denizli’ye takılmasa bile biz yine de şampiyonduk. Yani bir yerde hak yerini buldu.

- Canaydın, ’bu 100 yılın şampiyonluğu’ dedi. Katılıyor musun?

Bu benim G.Saray’daki ikinci şampiyonluğum. Öncekinde 3. yıldız olayı vardı, çok değerliydi. Ama tabii bu kupanın manevi değeri çok ayrı.

- Para sorununu takım içinde nasıl aştınız?

Açık ve net; GURURLA. Çünkü hepimiz onurlu oyuncularız. Bir dönem kendimizi yalnız hissettik. Sağa bakıyorsun 17 arkadaş, sola bakıyorsun 17 arkadaş. Yani başka kimse yok. Bundan dolayı aramızda birleştik. Mücadelemizin karşılığını alamadığımız zamanlar oldu.

- Hakem hataları sizi nasıl etkiledi. Elle atılan gollere ne diyeceksin?

Biz işimize baktık. Her maçı alnımızın akıyla kazandık. Torpil ya da ayrıcalık beklemedik. Mesela Anelka Konya’da elle gol attı, bu gole sevindi. Ama Özgürcan PAF maçında elle gol attıktan sonra hakeme doğrusunu söyleyip, iptal etirdi. Yani bizim gençlerimiz bile farklı.

- Fener’e 4-0 yenildiğiniz maçta şampiyonluğu kaybettiğinizi düşündün mü?

Kadıköy’de ilk 2 pozisyon gol olsa her şey çok farklı olurdu. ’Ferhat ve Uğur oynadı, o yüzden fark yedik’ diyorlar. Bunları geçelim. Gerets’in hatası yok. Kadıköy’de Uğur ile Ferhat’la maçı kazansaydık Gerets’i kahraman ilan ederlerdi.

- Bir dönem gece hayatınla konuşuluyordun. Şimdi ne değişti?

İnsanın hayatında hatalar olur. Çok gözönündesin. Yani Ümit Karan ismi raitingdi. Göze batıyordu. Evlendim, sorumluluklarım var. Gençken bunlar olur. 5 ay sonra baba olacağım.

- Herkes tatilde, sen buradasın...

Benim için tatil diye bir şey yok. Geçen yıl da burada günde 6 saat çalışıyordum. Öyle ki, Gerets imza atmaya geldiğinde, balkondan bakarken beni gördü. Kendisi ile ilk tanışıklığım o zaman oldu. Herhalde, ’bu sıcakta koşan salak kim?’ demiştir. Çünkü, Florya’da bir tek ben vardım.

Röportajın tam Beşiktaş maçı ile ilgili kısmına gelmiştik. Söz döndü dolaştı, belki de şampiyonluğu getiren Hasan Kabze’nin bitime 17 saneye kala attığı galibiyet golüne geldi. Tam bu sırada, yanımıza Hasan Kabze gelmez mi?

Bakın Ümit Karan, Hasan Kabze’yi nasıl çağırdı:

"Vayyyy BIG STAR nerdesin? Oğlum her yerde röportajın çıkıyor. Bir kere bile adımızdan bahsetmemişsin. Helal olsun sana. Seni kim korudu bu takımda? En çok kim senden bahsetti? Sorarım ben sana."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!