Tekin’in ofisi Kıbrıs hatıralarıyla dolu

Güncelleme Tarihi:

Tekin’in ofisi Kıbrıs hatıralarıyla dolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 00:05

Muzaffer Tekin’in ağabeyi Rıza Tekin’le birlikte kullandığı Kadıköy’deki akaryakıt ofisi arkadaşları tarafından gazetecilere açıldı. Tekin’in, ofisinde bulunan Atatürk portreleri ve Türk bayraklarının yanı sıra kahramanlık ve cesaretini anlatan şiir ve tablolar dikkat çekti.

Muzaffer Tekin’i 10 yıldır tanıdığını belirten Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, bu olayın bir komplo olduğunu belirterek "Muzaffer Tekin, Atatürk ilkelerini ve onun ideolojisini yaşam biçimi haline getirmiş bir insandır. Bu ofis onun binlerce öğrencisine bu yolda örnek konuşmaların sahne olduğu bir mekandır. Muzaffer Tekin’in isminin konuşulması, onun nezninde Türk ordusuna, vatanını seven ve çevresine yapılmış bir komplodur" dedi. Yıldırım, Tekin’in hakkında basında çıkan haberlerle ilgili intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

İLK ON SUBAY ARASINDA

Oktay Yıldırım şunları söyledi: "Muzaffer Tekin, vatanını ve milletini seven bir insandı. Danıştay’a yönelik silahlı saldırıda kilit isim olarak gösterilmesi onu çok üzdü. Ben adım gibi eminim ki o bu suçlamaları kendisine yediremediği için intihar etmek istedi. O sırada yanında silah olsaydı kesinlikle hayatına son vermiş olacaktı. Muzaffer Tekin, Kıbrıs Barış Harekatı’nda altın madalya almış tek Teğmendir. Kıbrıs’taki Zafer Tepesi de onun ismini almıştır. Tuğgeneral Şadi Çetinkaya, kendisini Atatürk’ten sonra en büyük asker olarak tanımlıyor. Böyle bir insanın çetelerle ne işi olabilir. Alpaslan Aslan’ın kendisini tanıması normal bir şey. Yaklaşık bir buçuk yıl önce bürosuna gelmiş ve görüşmüşler. Muzaffer Tekin her insanla görüşür, seveni çoktur"

Tekin’in çalışma masasında 1’nci Dünya Savaşı’yla ilgili bir kitap bulunuyor. Duvarlarda Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve yine Tekin’in aldığı berat ve madalyalar yer alıyor. Son Canavar diye adlandırılan Tekin’e, Antalya Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Necati Ocakçı’nın yazdığı övgü dolu şiir ve sözler dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!