Susurluk izi

Güncelleme Tarihi:

Susurluk izi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 00:00

Danıştay saldırısında kilit isim olduğu öne sürülen eski asker Muzaffer Tekin’in Susurluk Davası sanığı İbrahim Şahin ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Şahin’i cezaevinde sık sık ziyaret ettiği belirlenen Tekin, tahliye sırasında da Şahin ile kol kolaydı. Tekin’in adı Sedat Peker’e yönelik Kelebek Operasyonu’na da karıştı.

Haberin Devamı

DANIŞTAY saldırısının kilit ismi olarak gösterilen ve önceki gün İstanbul’dan Ankara’ya getirilen eski yüzbaşı Muzaffer Tekin’in, Susurluk davası sanığı ve Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin’le bağlantısı ortaya çıktı. Şahin, 7 Ağustos 2002’de sağlık sorunları nedeniyle Kartal Cezaevi’nden tahliye olduğu sırada, Muzaffer Tekin de karşılamaya gelenler arasındaydı. Tekin, Şahin’in koluna girerek samimi şekilde görüntülenmişti.

SIK SIK ZİYARET ETMİŞ

Muzaffer Tekin’in, 2000’li yıllarda Kartal Özel Tip Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin’i sık sık ziyaret ettiği ileri sürüldü. Şahin, 2002 yılında duyma ve hafıza sorunları nedeniyle Kartal Cezaevi’nden       tahliye edilirken, yanıbaşında Muzaffer  Tekin de vardı.

Haberin Devamı

KELEBEK’E DE TAKILMIŞ

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin Sedat Peker ve adamlarına yönelik ’Kelebek’ operasyonu sırasında yapılan telefon dinlemelerine Muzaffer Tekin’in de takıldığı ortaya çıktı. Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla halen cezaevinde bulunan Sedat Peker’in yakın adamları olan ve halen polis tarafından aranan Yener Keskin, Boğaçhan Murathan ile Muzaffer Tekin’in sık sık telefon görüşmesi yaptıkları saptandı. 2002 yılının Kasım ayında yapılan görüşmelerde, Muzaffer Tekin’in, Sedat Peker’in asker firarisi olan iki adamının askerlik sorununu çözmek için devreye girdiği görülüyor.

SAVCIYLA GÖRÜŞTÜ

Hürriyet

Ankara’ya getirildiği gece TMY’ye götürülen Tekin, dün sabah Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servisi’nde özel bir odaya alındı. Başsavcı Vekili Hamza Keleş’in yardımcılarından biri de dün öğle saatlerinde Tekin ile hastanede kısa bir süre görüştü. Tekin, suçlamalar nedeniyle intihar teşebbüsünde bulunduğunu belirtti. Tekin’in savcıya, "Ben şerefli bir subayım. Olaylarla kesinlikle ilgim yok. Kimse benim başıma çuval geçiremez" dediği öğrenildi.

4 BİN YTL BORÇLU

Eski yüzbaşı Muzaffer Tekin’in İstanbul Acıbadem Kadıköy Hastanesi’ndeki tedavisi yaklaşık 4 bin YTL’ye mal oldu. Acil servise             getirilen Tekin’in bıçak yarası nedeniyle ameliyatı ve bakımının karşılığı olan para henüz ödenmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!