Guatemala’dan tahta meyve figürleri Edirne’den meyve şeklinde mumlar

Güncelleme Tarihi:

Guatemala’dan tahta meyve figürleri Edirne’den meyve şeklinde mumlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2006 00:00

İstanbul’da Anneler Günü için Harbiye Askeri Müze’de bir fuar açıldı. Fuar 14 Mayıs Pazar, akşam saatlerine kadar faaliyetini sürdürecek. Bijuteri, hediyelik eşyalar, giyim, ev aletleri gibi pek çok seçeneği bir arada ve uygun fiyatlara satın almak mümkün. Annelerine hálá uygun bir hediye alamayanlar buraya gidebilir.

Anneler Günü hediyelik eşya fuarı daha önceki yıllarda Beşiktaş’ta kuruluyordu. Bu yıl Harbiye Askeri Müze Kültür Sanat Sitesi Ahmet Fethi Paşa Salonu’na taşındı. Grup Medya Fuarcılık tarafından sekizincisi düzenlenen fuara yaklaşık 120 firma katılıyor. Fuarın en önemli özelliği birçok farklı alternatifleri bir arada sunması, Türkiye’nin çeşitli illerinden yöresel ürünlerin bulunması ve dünyanın çeşitli yerlerinden hediyelikler getiren firmaların da bu yılki fuara katılmaları. Ayrıca fuarın Harbiye’de düzenlenmesi de ulaşım açısından büyük kolaylık sağlıyor. 14 Mayıs Pazar günü akşam saatlerine kadar açık olan fuar, 11.00 -21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Giriş ücreti 1 YTL.

DEVEKUŞU YUMURTALARI Fuarın ilginç duraklarından biri Gp Concepts standı. Güney Afrika ve Güney Amerika’dan gelen hediyelik eşyaları satıyorlar. Özel yapılmış deve kuşu yumurtaları ve yan ürünleri (sos kaseleri, kirpi dikeninden zeytin kaşıkları gibi) fiyatları 20-220 YTL arasında değişiyor.

Yine bu stantta Guatemala’dan gelenh tahtadan meyve figürleri 15 YTL-70 YTL arası, Worthog dişleri 80 YTL’den başlıyor. Daha değişik hediye arayanlar için beş yaşında Kudu geyiği boynuzu içine devekuşu yumurtasından çiftli-tekli aydınlatmalar ve Afrika kabinelerinde işlenmiş servis takımları da var.

HER İLDEN AYRI BİR KUMAŞ Fuada, Türkiye’nin birçok ilinden gelen o ile özgü kumaşlarla yapılmış ürünler bulabilirsiniz. Örneğin Siirt battaniyelerinin fiyatları 20-60 YTL arası. Hatay’dan ipek kıyafet, şal ve dekoratif ürünler 10-70 YTL arası. İşlemeli Türkmen kıyafetleri 20 -150 YTL arası, işlemeli ayakkabılar 20 YTL. Denizli’den gelen bezlerin fiyatı 10-20 YTL arası.

HİNT ŞALLARI Eğer Uzakdoğu kumaşlarından yapılmış Hindistan’dan gelen şal veya elbise hediye etmek isterseniz de fiyatları 10-15 YTL arası değişiyor.

4.5 MİLYARLIK VAZO Gaziantep’ten gelen el yapımı çaydanlık, kahvelik ve gaz lambalarının bulunduğu bölüm de dikkat çekenlerden. Fiyatlar 10 YTL’den başlıyor. Daha pahalı bir şeyler hediye etmek isteyenler için bu bölümde 9 ayda tamamı tek parçadan yapılan üç ayaklı özel vazo da var. Fiyatı 4.500 YTL.

AFRİKA SÜSLERİ Kenya’dan gelen el yapımı ahşap süs eşyalarının fiyatları 0,50 YKr ile 200 YTL arasında.

EDİRNE’NİN MEYVELİ SABUNLARI Fuarın ilginç duraklarından biri de Edirne’nin meyveli sabunları. Sabunlar el yapımı ve kokulu, fiyatları 1 YTL’den başlıyor. Eğer mumlardan meyve sepeti yaptırmak isterseniz içine koyduğunuz meyvelere ve sepetin boyutuna göre fiyatı değişiyor.

BARDAKLARA SÖZ YAZDIRIN Annenize söylemek istediğiniz güzel sözler varsa ve bu sözleri ifadenin farklı yönlerini arıyorsanız bardaklara yazdırarak bunu yapmak mümkün. Üstelik bu işlem sadece 35 saniye sürüyor. Fiyatları 4-15 YTL arası, bardağa ve yazı büyüklüğüne göre fiyat değişebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!