Diyarbakır'daki çocuklara 18 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdaki çocuklara 18 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2006 17:42

Diyarbakır'daki izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla 36 çocuk hakkında yeniden iddianame hazırlandı. İddianamede, çocuklar hakkında 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır'da 28-31 Mart tarihleri arasındaki izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan, 15'i tutuklu 36 çocuk hakkında hazırlanan ve Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinin reddetmesi, Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin, yeniden düzenlenmesi istendi.

Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinin kararını haklı bularak, Savcılık tarafından hazırlanan iddianamedeki kişilerin yaptıkları eylemlerin anlam ve sonuçlarını kavrayabilmelerinin tespit edilmesini istedi.

Bunun üzerine, Cumhuriyet Savcılığınca gerekli eksiklikler giderildikten sonra hazırlanan iddianamede, çocuklar hakkında ”Silahlı örgüte üye olmak, kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmak” suçlarından, 6 aydan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yargılamanın, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlayacağı bildirildi.

DOSYA ANKARA'YA GÖNDERİLMİŞTİ

Bir süre önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 36 çocuk ile ilgili hazırlanan iddianameyi, Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi reddetmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı da itirazda bulunmuş ve iddianamenin usulüne uygun olup olmadığına, davanın açılıp açılmayacağına karar verilmesi için dosya, Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!