Saddam’ın başbakanının cesedini tekmelediler

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın başbakanının cesedini tekmelediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 00:00

Irak’ta Saddam döneminin başbakanı olan ve geçen 2 Aralık 2005’te ölen Muhammed Hamza el-Zübeydi’nin cansız bedeninin tekmelendiğini, kafasına basılıp ezildiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.

El Arabiya TV’si, El Zübeydi’ye ait olduğunu belirttiği cesedin, Iraklı bazı kişiler tarafından tekmelendiği görüntüleri yayınladı. Video görüntülerinde, yalnızca ayakları görülen kişiler, El Zübeydi’nin cesedinin başına vuruyor ve ağzına basıyorlar. Video görüntüsünde, tekmeleme sırasında bir kişinin, "Ağzına bas" diye bağırıp küfür ettiği duyuluyor.

El Arabiya’nın, görüntülerle ilgili olarak bilgisine başvurduğu Amerikalı bir askeri yetkili, hastanede yapılan otopsinin ardından El Zübeydi’nin cesedinin Irak hükümetinin ilgili bakanlığına teslim edildiğini söyledi.
/images/100/0x0/55eb24def018fbb8f8ae1c87


ABD ordusundan 5 Aralık 2005 tarihinde yapılan açıklamada, 67 yaşındaki El Zübeydi’nin 2 Aralık 2005 tarihinde Amerikan askeri cezaevinde kalp yetmezliğinden öldüğü belirtilmişti.

Şii olan El Zübeydi, Saddam liderliğindeki Baas Partisi’nin önemli üyelerinden biriydi. El Zübeydi, 2003 yılındaki Amerikan işgalinin başlangıç safhalarında Irak’ın merkezinde Saddam güçlerini idare ediyordu.

1991 yılındaki Körfez Savaşı’nın ardından Şii ayaklanmasının kanlı bir şekilde bastırılmasının sorumluları arasında gösterilen El Zübeydi, aynı yıl başbakanlığa getirilmişti. El Zübeydi, 1980-88 yılları arasındaki İran-Irak savaşı sırasında da Kerkük’teki Irak güçlerine komuta etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!