Fener forması giymem demem

Güncelleme Tarihi:

Fener forması giymem demem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2006 00:00

Galatasaray camiasına hiçbir şekilde vefasızlık yapmadığını, şartlar gerektirdiği için Avrupa’ya gittiğini söyleyen milli futbolcu, "Profesyonel hayat bu, Fenerbahçe formasını giymem demiyorum. Büyük konuşmamam gerekir" dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY’da yetiştikten sonra Avrupa’nın yolunu tutan Emre Belözoğlu, hemen her transfer döneminde adının geçtiği Fenerbahçe’de oynayabileceğini söyledi. Halen İngiltere’nin Newcastle United takımında oynayan milli futbolcu, "Fenerbahçe forması giymem demiyorum" ifadesini kullandı. Emre Belözoğlu, Galatasaray Dergisi’nde yer alan röportajında, İnter’den ayrıldığı dönemde Fenerbahçe’nin kendisine çok iyi bir teklifte bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

Ben Galatasaraylıyım ama...

"Fakat ben Galatasaraylıyım. Kariyerime yurt dışında devam ediyorum ve dönmek istediğimde o gün şartlar ne olursa olsun Galatasaray’a dönmek isterim. Galatasaray’ı çok seviyorum. Profesyonel hayat bu, Fenerbahçe formasını giymem demiyorum. Çünkü çok fazla olay yaşanıyor. Ben Galatasaray’dan ayrılmak istemiyordum, ama ayrıldım. Ne yapabilirim ki? O yüzden büyük konuşmamam gerekir."
Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren’in, kendisi ve Okan Buruk’a yönelik, "Galatasaray’a vefasızlık yaptılar. Galatasaray, vefasızları affetmez" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine Emre, şöyle konuştu: "Türkiye’ye geldiğimde kimse bana İnterli veya Newcastlelı Emre demiyor. Beni herkes Galatasaraylı Emre olarak görüyor. Takımdan ayrılırken Galatasaray ile öyle bir bağım olduğunu düşünüyordum ki insanların beni anlayacağını düşünüyordum, ancak insanlar o dönemde çok fazla medyaya çıkıp bizim hakkımızda konuşan yöneticilere inandılar. O dönemde ikili ilişkilerimizde dahi kimseye vefasızlık yaptığımı düşünmüyorum. Bilmediğim şeyler olabilir, ama bilinçli bir şekilde kimseye ve yetiştiğim bu büyük camiaya vefasızlık yapmadım."

Kimse bizi çağırmadı

O dönemde G.Saray yönetiminden kendisine 400 bin dolarlık bir ev alınmasını istediğini kaydeden Emre, ancak sözleşmesinin bitmesine 1.5 ay kalmasına rağmen kimsenin kendilerini çağırmadığını vurguladı. Emre Belözoğlu, transfer olmadan önceki sezon şampiyonluğun kaybedildiği A.Gücü maçındaki performansının, İnter ile anlaşmasına bağlayanların olduğunun hatırlatılması üzerine de "Halı sahada bile oynarken ayağımı sakınmam. Ben tavla oynarken dahi en yakın arkadaşımla tartışabilirim. Sıkıntılı bir dönemden geçiyorduk. Bir trafik kazası yaşamıştım. Anlaşma döneminde insanlar üstünüze üstünüze geliyorlar. Bunu tabii kafamıza dert ediyorduk" dedi.

Haberin Devamı

Milli takım değil G.Saray tanınıyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE Ligi’nin uluslararasında tanınmadığını anlatan Emre, Türkiye’den sadece G.Saray’ın tanındığını söyledi. Genç futbolcu, "2002 Dünya Kupası’ndaki üçüncülük başarısından sonra bile milli takımın Galatasaray kadar tanındığını sanmıyorum" dedi.

6 maçlık cezanın hiç mantığı yok

TÜRKİYE-İsviçre karşılaşmasındaki olaylar nedeniyle aldığı 6 maçlık cezanın kendisi için büyük sıkıntı olduğunu anlatan Emre Belözoğlu, "Farz edelim ki ben vurdum, aslında öyle bir şey yok. Benim görüntüm yok. Görüntüsü olan insana da 6 maç ceza veriyorsunuz. Böyle bir mantık yok. Hukuk şüpheyi kabul etmez. Demek ki yabancı bir gazetecinin açıklaması bizimkinden daha geçerli. Ben ceza alacak ne yapmışım? Açıklamasını bekliyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!