ABD Büyükelçisi Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

ABD Büyükelçisi Doğu Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 16:20

ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Ronald Schlicher, bir heyetle birlikte Gazimağusa'daki Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni (DAÜ) ziyaret etti.

DAÜ'den verilen bilgiye göre, Rektörlük binasında yapılan görüşmede, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, Rektör Vekili Tahir Çelik ve Uluslararası Programlar Direktörü Mehmet Tahiroğlu hazır bulundu. Büyükelçi Ronald Schlicher'e, ABD Güney Kıbrıs Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Müdürü Tom Miller, Ticari Ateşe Mike Dixon, Siyasi İşler Görevlisi Cem Soydan, Halkla İlişkiler Sorumlusu İpek Uzunoğlu ve Siyasi İşler Kıbrıs Türk Tarafı Sorumlusu Mark Libby eşlik etti.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Güven, görüşme sırasında üniversite hakkında bilgi verdi ve hedeflerinin yüksek öğretim düzeyindeki işbirliğini düzenleyen program olan Erasmus'a üye olmak olduğunu vurguladı. Görüşmede, ABD Büyükelçisi'ne ve beraberindeki heyete üniversitenin tarihini anlatan tanıtım filmi de gösterildi.

DAÜ'nün uluslararası açılımlarına ve özellikle Erasmus programına girmesine destek verdiklerini ifade eden ABD Büyükelçiliği heyeti, Kuzey Kıbrıs öğretim sektörü açısından Erasmus gibi uluslararası programların önemli olduğunu vurguladı. Heyet, daha sonra DAÜ Kütüphanesi'ndeki Amerikan Köşesi'ni ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!