Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2005..." /> Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2005..." />

Şu kafayı yiyen Türkler

Güncelleme Tarihi:

Şu kafayı yiyen Türkler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 13:05

Haberin Devamı

OLİMPİK RUH, GELDİNSE ÜÇ KERE VUR!

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, 2005 yılı Fair Play Ödülleri açıklanmış.

İletişim dalında bu sene Fair Play ödülüne (Şu Çılgın Türkler kitabının yazarı) Turgut Özakman layık görülmüş.

 

Fair Play, İngilizce sözlüklerde ‘just and honest treatment of everyone concerned’ diye tarif ediliyor. Langenscheidt’s Grand Dictionnary ise Türkçe karşılık olara (a) temiz oyun (b) tarafsızlık, doğru iş, dürüst iş diye öneriyor.

 

Fair play ödülünü, bir milletin savaşta gösterdiği kahramanlıkları anlatan bir yazara vermek...

Haberin Devamı

 

Baron Pierre de Coubertin mezarında dönmüştür herhalde.

 

*

 

OLAĞAN KATİLLER

 

Diğer şüpheler bir tarafa, gazeteci Abdi İpekçi cinayetini planladığı, Mehmet Ali Ağca’ya cinayet silahını temin ettiği ve olay günü ve sonrası yardımcı olduğu bilinen (ve bununla övünen) ama her zamanki gibi, devlete sızmış işbirlikçileri tarafından ‘mahkûmiyetine yeterli, her türlü kuşkudan arınmış kesin delil bulunamadağı’ bahanesiyle aramıza salınan ülkücü Oral Çelik, Bugün gazetesine yazı dizisi oluyor, Abdi İpekçi’yi nasıl öldürdüklerini, bir karikütiristi öldürmeyi nasıl beceremediklerini anlatıyor. (Bugün, bu röportaj için para verdi mi, bilmiyorum!)

 

Aynı Oral Çelik, Abdi İpekçi’nin gazetesi Milliyet’e övünerek demeç veriyor:

 

Herkes M. Ali Ağca'yı kahraman sanıyor. Öyle değil. Kartal Cezaevi'nden onu (Ağca'yı) kaçıran bendim. Barındırdım, pasaport aldım, cebine harçlık koydum, yurt dışına çıkardım...”

 

Haberin Devamı

Ve İpekçi’yi öldürmeyi ‘kahramanlık’ olarak tanımlayan ve bu kahramanlığı övünerek üstlenen bu Oral Çelik, televizyonda yayınlacak bir mafya-derin devlet dizisinin senaryosunu yazıyor. Tabii derin bilgi ve tecrübesine karşılık, parasını da alıyor...

 

*

 

SUÇLUDAN VERGİ ALMAYI ÖNEREN POLİS MÜDÜRÜ

 

Ürgüp Emniyet Müdürü, ‘Fuhuş yapan yabancı kadınlardan vergi alınsın’ diye Maliye’ye yazıyor. Maliye de ‘geçmişte böyle bir uygulama olmadığı için’ biraz şaşırsa da ‘ne yapacağını araştırıyor.’

 

Dayanağı, Vergi Usül Kanunu’nun ‘her türlü kazançtan vergi alınır’ diyen 9.maddesi.

 

Görevi uyuşturucu satışını, kadın satışını, her türlü kaçakçılığı, hırsızlığı, gaspı, yolsuzluğu engellemek olan polis, sanki fuhuş legal bir işmiş gibi üzerinden vergi alınmasını Maliye’ye RESMEN teklif ediyor. Fuhuşu ‘yasallaştırmayı’ öneriyor.

Haberin Devamı

 

Hürriyet de ‘Emniyet kafayı yedi’ diyeceğine, bu haberi alıp ‘İthal fahişeye vergi takibi’ diye, sanki bu saçmalık fiilen, hukuken, ahlâken mümkünmüş gibi, manşet yapıyor.

 

*

 

DEVLETE MEMUR OLMAK İÇİN CEVAPLAMANIZ GEREKEN SORU

 

18 nisan tarihli Milliyet’ten bir haber. Ankara’da bir yayınevinin hazırladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) deneme testinde yer alan bir soru:

 

“Devlet görevlisi olarak mafyanın içine sızan Polat Alemdar, yardımcısı Memati'ye düşmanları Avukat Nizamettin'in ve Kılıç'ın kellelerini alması ve kendisine getirmesi için emir vermiştir. Memati bu görevi yapınca Polat ona bir BMW X5 hediye etmiştir”.

 

Yukarıdaki metinde istenen davranış nedir?

Haberin Devamı

 

a) Memati'nin Nizamettin'i ve Kılıç'ı öldürmemesi

b) Memati'nin Nizamettin'i ve Kılıç'ı olumsuz pekiştirmesi

c) Memati'nin, Nizamettin'in ve Kılıç'ın kellelerini getirmesi

d) Memati'nin BMW X5'i alması

e) Memati'nin BMW X5'i almaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!