Cildinin sırrı ballı salatalık

Güncelleme Tarihi:

Cildinin sırrı ballı salatalık
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2006 00:00

Cildinin güzelliği ile dikkat çeken, hatta detoks yaptırdığı bile ileri sürülen Emine Erdoğan, cilt sağlığını doğal yöntemlere borçlu olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yeşil salatalığı kabuklarıyla bala batırıp yiyin, cilde çok iyi gelir. Ayrıca sağlıklı bir cilt istiyorsanız, temiz hava çok önemli. Bulunduğunuz ortamı temiz tutun, sık sık doğa yürüyüşlerine çıkın" dedi.

Haberin Devamı

 Cildinin güzelliği dikkatlerden kaçmayan Emine Erdoğan, bunu kozmetik ürünlerle değil doğal yöntemlerle sağladığını açıkladı. İşte Erdoğan’ın yüzde 100 doğal güzellik reçetesi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın cildinin güzelliği her katıldığı davette gündeme geliyor. Hatta son günlerde onun detoks ya da benzeri bir uygulama yaptığı bile kulaktan kulağa dolaşıyor. Güzellik için kozmetik ve operasyonlara karşı olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan ise cilt güzelliğinin sırrını "Allah vergisi" diye açıklıyor. Cilt güzelliğinin genetik olduğunu belirten Erdoğan, sağlıklı olmanın ilk şartının sağlıklı beslenme olduğunu vurguluyor.

Her şeyin doğalını tercih eden, yüzünü saf sabunla yıkayan Emine Erdoğan, eşinin yoğunluğu nedeniyle son yıllarda ev düzeninin aksamasından ise şikayetçi. "Düzenli olarak evde yemek yiyebilsek, ben ailenin sağlıklı beslenmesini sağlardım. Yemek yaparken ve sunarken, özellikle sebzelerin besin değerlerini korumasına özen gösteriyorum. Ama maalesef, eşimin yoğunluğu nedeniyle düzenimiz istediğimiz gibi olmuyor" diyen Erdoğan, sigaradan eşi gibi nefret ediyor ve çevresinde de kimseye sigara içirmiyor.

DOĞADAN GELEN GÜZELLİK

Sigara ve alkol kullanmayın.

Sağlıklı bir cilt istiyorsanız, temiz hava çok önemli. Bulunduğunuz ortamı temiz tutun, sık sık doğa yürüyüşlerine çıkın.

Unutmayın, sağlıklı beslenmenin ana kuralı doğal beslenmek.

Kozmetikler tek başına işe yaramıyor, üstelik sağlıksız.

Yeşil salatalığı kabuklarıyla bala batırıp yiyin, cilde çok iyi gelir.

Yiyeceğiniz gıdalar hormonsuz olmalı. Mümkünse, sebze meyve alışverişinizi pazarlardan yapın. Çok düzgün, çok parlak görünen meyveleri almayın. Eğer bir meyveye böcek, sinek konmuyorsa, o meyveyi almayacaksın. Eğer o meyveye sinek üşüşüyorsa, bu hormonlu olmadığını gösterir. Ben anneme kızardım "Gidip eciş bücüş şeyleri alıyorsun" diye. Ama haklıymış. Örneğin kurt, meyvenin hormonsuz olduğunu gösterir.

Sağlıklı olmanın bir diğer kuralı sofrada fazla çeşit olmaması. Karbonhidratlar, proteinler ve meyve ile tatlıları karıştırmamak gerek.

Kırmızı eti azaltın, tercihiniz beyaz et olsun.

Ispanak, piştikten bir buçuk saat sonra zehir üretir. O yüzden ıspanağı çiğ tüketmek gerek. Mesela ıspanak salatasını tavsiye ederim, hem çok lezzetli hem de sağlıklı. Böylelikle vitaminlerini öldürmeden yemiş oluyorsunuz.

Yemekleri, bir öğüne yetecek kadar pişirin, pişirdikten sonra hemen tüketin. Artan yemekler zararlıdır, buzdolabında saklamayın.

Şekerli çay içmeyin, kireçlenme yapıyor.

Yemek olayı aceleye gelmez. Misafir yemeği bekleyecek, yemek misafiri değil. Sen sofrada oturacaksın, yemek pişecek, sofraya gelecek.

Salatasız sofra olmaz.

Tok karnına tatlı veya meyve yememek gerek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!