Hizbullahçılar'a Batman'da tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Hizbullahçılara Batmanda tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 14:57

Hizbullah terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda yakalanan ve "tetikçi" olduğu iddia edilen Rıfat Demir`in de aralarında bulunduğu 5 kişiye, Batman`da tatbikat yaptırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı ortak çalışmalar sonucu yakalanan ve aralarında terör örgütü Hizbullah`ın tetikçisi olduğu ifade edilen Rıfat Demir`inde aralarında bulunduğu 5 kişi, dün akşam saatlerinde uçakla Batman`a getirildi.

Şahısların alınan ifadeleri doğrultusunda, daha önce cinayetleri işledikleri yerlere getirilen Demir ve beraberindekilere buralarda tatbikat yaptırıldı. İstanbul ve Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri nezaretinde yer gösteriminde bulunan Demir, kapatılan DEP MilletvekiliMehmet Sincar`ın öldürüldüğü Bankalar Caddesi Elma Sokak`ta da tatbikat yaptırılırdı. Yer gösterme, sabah saat 3`e kadar sürdü.

Yetkililer, olaylarla ilgili olarak 4 kişinin daha bugün Batman`a getirileceğini ve şahısların, şuç işledikleri yer itibariyle Diyarbakır DGM`de yargılanacağını belirttiler.

Haberin Devamı

Demir`in verdiÄŸi ifadeler ve yer göstermeleri sonucu, Batman`da 8`i faili meçhul cinayet olmak üzere toplam 19 olay aydınlatıldı.Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!