17. Ankara Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

17. Ankara Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 23:39

Haberin Devamı

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nca düzenlenen festivalin MEB Şura Salonu'ndaki açılış töreninin sunuculuğunu ünlü sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ile oyuncu Ceyda Düvenci üstlendi.

Geceye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen, CHP Milletvekili Berhan Şimşek, sanatçılar Aykut Oray, Simge Selçuk, Nur Sürer, Levent Ülgen ve Selçuk Uluergüven katıldı.
Atilla Dorsay, festivalin sunuculuğuna “Sinemasal bir geveze” olduğu için seçildiğini belirterek, Ankara'ya gençlik yıllarında tiyatro izlemek için geldiğini ve o dönemde Yeni Sahne'de Kartal Tibet'i izlediğini söyledi.

Yeni Sahne'nin kapanmak üzere olduğunu hatırlatan Dorsay, bütün Ankaralıları bu sahnenin kapanmasına karşı çıkmaya çağırdı.

Açılışta konuşan Festival Başkanı İnci Demirkol, festivalde 240 yerli ve yabancı filmi izleyiciyle buluşturacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Festivalin maddi sıkıntısının bu yıl daha arttığını ifade eden Demirkol, “Korkumuz var, 18. festivali yapabilecek miyiz? İlk kez bu kadar korktum. Bu iş giderek zorlaşıyor “ dedi.
Ankara'da festival yapmanın giderek zorlaştığına dikkat Çeken Demirkol, Başkentteki özel sektör kuruluşlarından festivale sahip çıkmalarını istedi. Demirkol'un bu sözleri üzerine sunucu Ceyda Düvenci, “18, 19 ve 20. festivalleri de yapacağımıza inanıyorum” temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!