Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 00:00

seyredin

Yarın saat 14.30’da Antalya’da Suna ve İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü’nün bir arkeolojik belgesel film gösterimi var. Ünlü Mısır Kraliçesi Nefertiti’nin büyüleyici hikayesini seyredebilirsiniz. Barbaros Mah. Kocatepe Sok. No: 25 Kaleiçi Antalya. www.akmed.org.tr

gezin

Balkan Naci İslimyeli, bu yıl sanat hayatının 35’inci yılını kutluyor. Milli Reasürans Galerisi’ndeki sergisi 7 Nisan’a, Proje 41’deki sergisi 30 Nisan’a kadar sürüyor. "Matah" (Mahmutpaşa-Tahtakale’nin kısaltması) adını taşıyan bu projeye ait 70 parçalık "giysi-heykel" canlı mankenler üzerinde ve yerleştirme biçimleriyle sunulacak.

uğrayın

Divan Pastanesi’nin İstanbul Sütlüce’deki şubesi yenilendi. Miniatürk’e ve Rahmi Koç Müzesi’ne gittiğiniz bir gün, Divan Sütlüce’ye de uğrayabilirsiniz. Pazar hariç 07.00-19.00 arası açık. Karaağaç Cad. No: 2/6 Sütlüce. Tel: 0212-220 80 85.

dinleyin

Caz müzisyeni Greg Osby, 13-16 Mart arasında İstanbul Jazz Center’da konserler verecek. Ünlü saksofoncu akşamları 21.30’dan sonra sahneye çıkacak. İstanbul Jazz Center: 0212-327 50 50. Çırağan Cad. No. 48 Beşiktaş-İstanbul.

alın

Plastik sanatlar dergisi Rh+ bu ay yayınladığı 27. sayısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Sanatın Kadınından Kadının Sanatına" adlı bir dosya hazırladı. Dosyada "Kadının Sanatla Dansı" adlı soruşturma, Necla Rüzgar’ın "Poz Nesnesi Olarak Kadın" başlıklı makalesi, Aylin Kılıç’ın "Sinemada Kadın Olmak" adlı yazısı yer alıyor.

dinleyin

"Ölürüm Hasretinle" adlı şarkıyla önce internette meşhur olan, geçtiğimiz günlerde de ilk albümlerini yayınlayan Seksendört Grubu, bu albümü tanıtmak için konserlerini sürdürüyor. Afyon, Kütahya, Denizli ve Konya’dan sonra bu akşam Kıbrıs’ta Magosa’da, yarın Ankara’da Çankaya Airport Venue’de sahneye çıkıyorlar. Bilgi için: 0212-292 19 65-66.

seçin

Mango’nun 2006 ilkbahar-yaz koleksiyonunda, sınırlı sayıda tasarlanan "Exclusive Collection" adında özel bir seri var. İpek, tafta, jakar, keten, nakış işleme, kaşmir ve satenin kullanıldığı koleksiyonda aksesuvarlar ve ayakkabılar da bulunuyor. İstanbul’da Akmerkez, Bağdat Caddesi, Carousel, Nişantaşı mağazaları, İzmir ve Ankara Mango mağazalarında satışa çıktı.

seyredin

Akbank Kısa Film Festivali ikinci kez düzenleniyor. Bugün 16.00’dan itibaren gösterilecek filmler: Teresa, Çarpışma, Allah Kabul Etsin, Küçük Dünyalar, Ziyaretçi ve Simit Dünyası. Giriş ücretsiz. Akbank Sanat İstiklal Caddesi No.14-18 Beyoğlu-İstanbul. Tel: 0212-252 35 00-01.

ısmarlayın

Güneydoğu Anadolu mutfağının sevilen yemeği içli köfte, şimdi telefonla ısmarlanabiliyor. Şimdilik İstanbul’da şu semtlere sipariş verilebiliyor: Nişantaşı, Etiler, Taksim, Gayrettepe, Beşiktaş, Şişli ve Mecidiyeköy. Alo İçli Köfte hattı: 0212-327 17 16.

tadın

On yıldır İstanbul Yeniköy’de hizmet veren Passion, Nişantaşı’ndaki yeni mekanında meşhur cheese-cake’lerini, pizzalarını ve salatalarını servis ediyor. Bir de sağlıklı yaşam mönüleri var: Antioksidan sebze çorbası, baharda somon ve sebze keyfi gibi. Valikonağı Cad. No: 111 Nişantaşı. Tel: 0212-224 84 00. Köybaşı Cad. No: 78 Yeniköy. Tel: 0212-299 09 50.

görün

Saksonya, özellikle de Dresden, Almanya’nın en önemli sanat merkezlerinden biri. "İnşa, Mantık ve His" sergisi, bu eyaletten çıkma dört sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Eberhard Havekost, Olaf Holzapfel, Frank Nitsche ve Suse Weber, yaşları 40’ın altındaki genç sanatçı kuşağından. Galerist’te açılan sergi 1 Nisan’a kadar sürecek. İstiklal Cad. Mısır Apt. 311/4 Beyoğlu-İstanbul. Tel: 212-244 82 30.

hatırlayın

Yazar ve düşünür Cemil Meriç için bu akşam 20.30’da İstanbul Taksim Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salon’da bir gece düzenlendi. Gecede, Meriç için hazırlanan armağan kitap tanıtılacak, fotoğraflarından oluşan bir sergi açılacak ve Ruhi Ayangil yönetiminde bir konser verilecek. Geceye herkes katılabilir.

kaçırmayın

Ülker Müzik Günleri’nin ilk Mozart konseri yarın İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Küçük Salon’da. Üç ünlüyü bir araya getirecek bu konser: Keman virtüözü Cihat Aşkın, piyanist Torleif Torgersen ve keman yapımcısı Amnon Weinstein. 13 Mart’ta da Lütfi Kırdar’da Mozart’ın büyük koro eseri Grand Messe, Avrupa Korosu ve Filarmonia İstanbul tarafından seslendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!