Üçüncü şahıs olarak Berna Hanım

Kudret Sabancı-Sanem Çelik mevzusunun (ya da gerçek hayat pembe dizisinin) asıl dumurlara uğratan kişisi (oyuncusu) Berna Laçin Hanımefendi’ydi.

Sanem Çelik için şöyle diyordu Laçin Hanım: "Bir sürü erkekle birlikte oluyorlar. Herkes hanımefendi imajı çiziyor ama sonradan ne oldukları ortaya çıkıyor".

Tamam, Laçin Hanım(eller) Sabancı’nın eşi Esra Hanım’ın yakın arkadaşı. Haliyle böyle düşünebilir, daha ağır, okkalı laflar çıkabilir ağzından. İyi de tüm bunları kameralara kusup olayı ana bültenlerde yorumlayan üçüncü şahıs olarak aradan sıyrılmak niye? Nedir bu yakın arkadaşı prime time’da savunma arzusu?

Ayrıca "bir sürü erkekle birlikte olmak" eşittir "o biçim" demek mi?

Üstelik kime göre, neye göre "bir sürü"?

Laçin Hanım(eli) "sürü" derken mesela, beş kişiyi yoksa on kişiyi mi kastetmektedir?

En fenası da, kolaya kaçıp herkes gibi, "Kara Melek" imaj hapishanesine prangalamış olmuyor mu hemcinsi-meslektaşı Sanem Çelik’i en kestirme yoldan?

Vıdı vıdı bir sürü (evet, yine sürüyle) soru sorulabilir.

Ama iş işten geçmiş, arabalar çay bahçesine park edilip demli çaylar içilmiş bile. Artık üzerine bir soğuk su içmek lazım.

Sen imkansızsın, sensizlik imkansız

Herkesin dilinde "Hırsız&Polis" dizisinin şarkısı "Sensizlik İmkansız" var.

Malum, şarkının sözleri tam damardan, uçurumdaki aşklara en bold’undan resimaltı gibi:

"Sen imkansızsın, sensizlik imkansız, aşk imkansız".

Hatta bir yerinde "Köşeyi dönsen ölüm" deniyor ya, hani iyice fena oluyor insan. İlk başta "Kim bu şarkıyı söyleyen?" diye merak etmiştim. Meğer meraklananlar kümesinde tek değilmişim, herkes birbirine aynı şeyi soruyormuş.

O zaman malumat verelim: Şarkıyı söyleyen Cem Yıldız, Orient Expressions grubunun üyelerinden. Dj Yakuza, Richard Hamer ve Cem Yıldız’dan oluşan Orient Expressions, elektronik müzikle Türk müziği sentezi ilk albümü "Divan"ı geçen yıl çıkarmıştı.

Cem Yıldız ayrıca, Yıldız Tilbe’den tutun da birçok ünlü şarkıcıya bağlama çalmış bir müzisyen.

Şarkıcılığını ise Erol Avcı keşfetmiş. Bu şarkının kaydını birkaç şarkıcıya daha okutmuş Avcı. Ama beğenmemiş bir türlü.

O sırada stüdyoda bulunan Yıldız’a, "Bir de sen okusana" demiş ayaküstü ve daha ilk okumada herkes vurulmuş Yıldız’ın yorumuna.

İMKANLI NOT: Dizinin soundtrack albümü pek yakında çıkıyormuş, öyle diyor TMC’ciler...

’Sondan birinci’ geceler hepinize...

Erovizyon’da yine o sondan birinci olduğumuz, "zero point"li nostaljik günlere geri dönüleceğinden olsa gerek içim pır pır (kımıl kımıl).

Malum, sıkılmıştık "başarı"dan, birincilikten, üçüncülükten, Avrupa’daki Türkler oy verir mi, bu Ukrayna-Letonya bizi de görür mü telaşından.

Evet, "Süper Star" ya da Sibel Tüzün’ün ayar verdiği tonlamayla "Supır Star", en az bir "Opera" ya da Seyyal Taner’in söylediği "Şarkım Sevgi Üstüne" kadar klasik. Şimdiden hepinize ’sondan birinci’ geceler yani.

RETRO - AKSESUVAR NOTU: Lütfen yarışma gecesi Tüzün’ün kırmızı melon şapkasına karşılık Çetin Alp’in koca papyonundan edinelim hep beraber.
Yazarın Tüm Yazıları