Eurovision şarkımız belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Eurovision şarkımız belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2006 00:00

51'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek Sibel Tüzün'ün seslendireceği şarkı belli oldu. Bestesi ve sözleri Tüzün'e ait 'Süperstar' isimli şarkı, TRT'nin Ceylan Intercontinental Otel'de tanıtıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Mayıs ayında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sibel Tüzün'ün seslendireceği eser, TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney'in de katılımıyla İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Toplantıda, Sibel Tüzün'ün yarışmada söyleyeceği “Süper Star” adlı şarkı ile klibi sunuldu. Ayrıca, TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması için izleyeceği takvimin ayrıntıları, promosyon ve organizasyona ilişkin bilgi verildi.

Yarışmada Türkiye'yi temsil etmek üzere Sibel Tüzün'ün hazırladığı ”Süper Star” adlı parça için başta Tüzün olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Güney, şöyle devam etti: “Bundan sonra şarkımızın ve sanatçımızın tanıtımını yapmak büyük önem taşıyor. TRT, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her konuda sanatçımızın yanında olacak. Bu konuda siz değerli basın mensuplarının desteği de büyük önem taşıyor. Çünkü başarı ülkemizin olacak.”

Haberin Devamı

Atina'da Türkiye'yi temsil edecek Sibel Tüzün de 4 Şubat'ta Ankara'da gerçekleşen jüri toplantısında yarışmada Türkiye'yi temsil etmesi kararlaştırılan şarkıyı bugün kamuoyuyla paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Şarkımız, keyifli, enerjik ve kıvrak. Ama en önemlisi, yarışacak 38 ülke arasında Türkiye'nin çarpıcı ve güçlü konseptini ortaya koyduğuna inanıyoruz” dedi. Tüzün, şarkıyı ve klibini hazırlama sürecinde emeği geçen herkese, özellikle de 11 aylık kızıyla bu süreçte ilgilenen annesi Sevim Tüzün'e teşekkür etti.

AYYILDIZ BAŞIMIZIN TACIDIR
Basın mensuplarının sorularının da yanıtlandığı toplantıda bir gazetecinin “Klibinizdeki melon şapkanın üzerindeki ayyıldızı değişen Türkiye'nin sembolü olarak mı kullandınız?” sorusu üzerine Sibel Tüzün, süper starların abartılı sahne kostümlerine gönderme yaptıklarını, aynı şapkayı yarışma gecesi de kullanacağını söyledi. Tüzün, “Ay yıldızı, 'Türkiye süper stardır' diye başımızın üstünde kullandık. Karikatürlere ilişkin bir şey yapmadım, ama Türkiye'nin modern, hoş yüzünü olabildiğince yansıtmak benim için hoş olur” dedi. “Yarışmada neden Türkçe'ye döndük?” sorusu üzerine de TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Şebnem Paker'in 1997 yılında “Dinle” adlı şarkısıyla aldığı dereceyi hatırlatarak, şöyle konuştu:“ Türkçe katılım her zaman tartışma konusu olmuştur. Hakikaten İngilizce şarkıyla katılarak birincilik elde ettik. Ama unutulmaması gereken bir nokta var. 1997 yılında da Türkçe şarkıyla katıldık ve önemli bir başarı elde ettik, üçüncü olduk. Ben bu eserle önemli bir başarı elde edeceğimize inanıyorum.” Sibel Tüzün, şarkının bir aşk ilişkisini anlattığını da vurgulayarak, “İnsanlar aşk yaşadıklarında, birbirlerine değer kattıklarına inanıyorum. Süper Star da şarkıdaki anlamıyla bu” dedi.

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN'LA DÜN TELEFONLAŞTIM
Sibel Tüzün, şarkının "Süper Star" isminin Ajda Pekkan'ı hatırlatmasıyla ilgili, "Ajda Hanım'la telefonda konuştuk dün. Şarkının konseptini anlattım, çok hoşuna gitti ve başarılar diledi bana. Özellikle yarışmanın çok farklı bir adrenalin olduğunu söyledi ve beni desteklediğini belirtti. Çok kısa zamanda buluşup şarkıyı dinleyeceğiz, merak ediyor. Sadece 2006 yılı şarkısı Türkiye için Süper Star olarak bilinsin. Onun dışında zaten bir süper starımız var. Burada süper star bir aşk şarkısında, bir ilişkide insanların birbirine vermesi gerektiği değeri anlatıyor.

TANITIM İÇİN HEM TÜRKÇE, HEM İNGİLİZCE KLİP
Şarkının tanıtımının ve insanların kulaklarının şarkıya alışmasının önemine değinen Tüzün, 15 Mart'ta turneye çıkacaklarını ve yarışmaya katılacak ülkelerde hem İngilizce, hem de Türkçe versiyonuyla şarkının tanıtımını yapacaklarını söyledi. Bu arada, basın toplantısında şarkı üç kez klibiyle birlikte gösterildi. Klibin gösterimi sırasında Tüzün de şarkıyı söyleyerek ve oturduğu yerde dans ederek klibe eşlik etti. Öte yandan toplantıda, Eurovision Şarkı Yarışması fan kulübü OGAE Türkiye üyeleri de şarkıyı çok beğendiklerini ifade ederek, klip gösterimi sırasında alkışlarla destek verdiler.

Haberin Devamı

Her yıl ortalama 400 ile 600 milyon kişi tarafından izlenen Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye, ilk kez 1975 yılında Semiha Yankı'nın “Seninle Bir Dakika” isimli şarkısıyla katıldı. Sertab Erener'in “Everyway That I Can” isimli parçasıyla 2003 yılında birincilik alan Türkiye, TRT'nin organizasyonluğunda 2004 yılında yarışmaya ev sahipliği yaptı.

İşte Süper Star şarkısının sözleri:
Ay hemen doğmuyorsa, olsun
Gece uzun karanlık, olursa olsun
Gözlerin kamaşıyor, aldırma
Aşka hazır mısın

Bırak durmadan aksın duygun
Gözlerini kapat, sus, yüreğin vursun
Işığım aydınlatsın geceyi
Aşka hazır mısın

Karşında Süperstar
Sev beni
Karşında Süperstar
Hisset Beni
Karşında Süperstar
Yaşa beni
Arzu benim, arzu benim, arzu benim sana

Haberin Devamı

Ay hemen doğmayacak, olsun
Gece uzun karanlık, olsun
Gözlerin kamaşacak, aldırma
Aşka hazır mısın
Bırak durmadan aksın duygun
Gözlerini kapat, yüreğin vursun
Işığım aydınlatsın

SÖZ-MÜZİK: SİBEL TÜZÜN
DÜZENLEME: TAŞKIN SABAH
REMİX: HAKAN CANEROĞLU
STÜDYO:C65
KAYIT VE MİX: TARIK CERAN
MASTERING:MILES SHOWELL (METROPOLIS MASTERING, UK)
YAYLILAR: KEMPA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!