Böyle kaza olmaz!

Güncelleme Tarihi:

Böyle kaza olmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 15:44

Bursa'da, kırmızı ışıkta duran ve yan tarafında ‘Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir’ yazısı bulunan yolcu otobüsüne minibüs arkadan çarptı. Kazanın ardından minibüsteki bir yaralıyı kurtarmak isteyen otobüs yolcusu ise hızla gelen bir otomobilin çarpmasıyla yaralandı.

Kaza, Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Mudanya Yolu Buski Kavşağı'nda saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İzmir'den Bursa'ya gelen 33 yaşındaki Oktay Doğan idaresindeki 17 TC 506 plakalı Truva Seyehat'a ait yolcu otobüsü, Buski Kavşağı'ndan çevreyoluna dönmek için kırmızı ışıkta beklemeye başladı. Aynı yöne giden ve sürücüsünün kimliği tespit edilemeyen 34 UC 0945 plakalı minibüs, havanın sisli yolun da kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkıp otobüse arkadan çarptı. Kazada hafif yaralanan minibüs şoförü, aracını ve yanında bulunan yaralı 31 yaşındaki Semra Arı'yı olay yerinde bırakıp kaçtı.

Bu sırada, 29 yaşındaki Evren Aslangir'in kullandığı 16 ZP 552 plakalı otomobil yine aşırı hız ve dikkatsizlik denediyle önce yolcu otobüsünden inip minibüsteki Arı'ya yardım etmeye çalışan 27 yaşındaki Fatih Destur'a çarptı, daha sonra da otobüse çarpıp altına girdi. Otomobilin sürücüsü Evren Aslangir ve yanında bulunan arkadaşı Emre Belgener ağır şekilde yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralanan 5 kişiyi Çekirge Devlet ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırdı. Bu arada, kaza yapan otobüsün yan tarafında Türk bayrağı üzerindeki ‘Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver. Bu sukut yığın vatan kalbinin attığı yerdir’ yazısı dikkat çekti.

Kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Otobüse arkadan çarptıktan sonra kaçan sürücünün kimilği araştırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!