Rafineriye dalamadılar

Güncelleme Tarihi:

Rafineriye dalamadılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

Suudi Arabistan’ın doğusundaki Abkaik petrol rafinerisinde büyük faciaya yol açabilecek üçlü intihar saldırısı girişimi Suudi polisinin başarısı sayesinde engellendi. Olayda 2’si polis 6 kişinin öldüğü açıklandı.

Dün öğleden sonra bölgede meydana gelen patlamalar ve silah sesleri büyük heyecan yarattı. Suudi polisi, bomba yüklü 2 aracı rafineriye giremeden havaya uçurdu. Üç yıldır El Kaide’ye aman vermeyen Suudi Arabistan’da ilk kez bir petrol rafinerisi bu tür bir saldırı ile karşılaşıyor.

Tüm dünyada terör korkusu yaşanırken piyasalar da olumsuz etkilendi. Ancak Suudi polisinin saldırıları önlediği yetkililer tarafından açıklanınca rahat nefes alındı. El Arabiya televizyonu, rafineriye dalmaya çalışan bomba yüklü 2 araca güvenlik güçlerinin ateş ederek havaya uçurduğunu, haber verdi. Suudi güvenlik danışmanı Navaf Obaid, bomba yüklü 3 otomobilin, rafineri girişine 1,5 kilometre kala güvenlik güçleri tarafından havaya uçurulduğunu, araçların içindeki 4 intihar saldırganının da öldüğünü açıkladı. Olayda iki güvenlik görevlisi ağır yaralandı ve bir boru hattına küçük çapta hasar veren yangın kısa sürede söndürüldü. Suudi Petrol Bakanı Ali al-Nuaimi de başarısız terörist saldırıdan üretimin etkilenmediğini açıkladı.

El Arabiya televizyonu, saldırıda kullanılan otomobillerin üzerinde devlete ait petrol şirketi Aramco’nun logolarının bulunduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!