İntihar ettiğine inandıramadılar

Güncelleme Tarihi:

İntihar ettiğine inandıramadılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2001 01:44

Yargıtay, intihar ettiği açıklanan Göksen öğretmen davasında kararı bozdu. Beraat eden sanıklar, eski MHP İlçe Başkanı ile bankacı arkadaşı yeniden yargılanacak.

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'nde 2 yıl önce cesedi bulunan anaokulu öğretmeni Şeref Göksen Tel'i (20) öldürdükleri iddiasıyla yargılanırken beraat eden eski MHP İlçe Başkanı Alper Ege (33) ile arkadaşı Bedi Levent Yakar (31) yeniden yargılanacak. Mavi Boncuk Anaokulu'nda öğretmenlik yapan Şeref Göksen Tel'in, 29 Eylül 1999'da bir tarlada cesedi bulundu. Ege'ye ait tabancanın öğretmenin sağ elinde bulunmasının intihar olasılığını akla getirmesine karşın kurşunun sol şakaktan sıkılması ve öğretmenin elinde barut izi bulunmaması cinayet şüphelerini artırdı.

İkisi de beraat etti

Cinayet iddiasıyla gözaltına alınan Alper Ege ile arkadaşı Sitebank Adana Şubesi'nde görevli Levent Yakar tutuklandı. 2 sanık, kız arkadaşları Tel'in aşırı derecede alkol alıp, 'Ben 83 yaşındayım, çok çirkinim' dediğini ve daha sonra Ege'nin belindeki tabancayı çekip önce 2 el havaya, ardından da başına ateş ettiğini söylediler. Yargılama sonucu genç kızın intihar ettiğine karar verilip sanıklar serbest bırakıldı. Ancak, anne Güllü Tel'in (56) itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu oy çokluğuyla kararı bozdu. Bozma kararında, 'Sanıkların anlatımlarının kendi içinde tutarlı olmasına karşın, olayla örtüşmeyen yanları bulunduğu' görüşüne yer verildi. Ceza yargılamasının amacının somut gerçeği ortaya çıkarmak olduğu belirtilen kararda, ‘‘Yargılama makamlarının tüm kanıtları toplaması, bunları değerlendirerek son karara varması gerekir. Kuşku yok sayılarak ve bu hususlar araştırılmadan, tartışma dışı bırakılması ceza yargılamasının amacıyla bağdaşmaz’’ denildi. Sanıkların yeniden yargılanmasını sağlayan Güllü Tel, ‘‘Kızımı öldürüp intihar süsü verdiler’’ dedi.

KARANLIK NOKTALAR

YARGITAY’ın kararı bozma gerekçeleri şöyle:

Sanık Alper, arkadaşı Göksen öğretmenin kendisini telefonla arayıp buluşmak istediğini söylemesine rağmen telefon kayıtlarında tam tersine kendi cep telefonundan genç kızın işyerini aradığı görüldü.

Sanıkların olayın araç dışında gerçekleştiğine ilişkin anlatımları araç içinde 2 noktada ölen öğretmene ait kan izlerinin bulunmasıyla doğrulanmadığı gibi sanıklara bu hususlar sorularak açıklattırılmadı.

Olaydan hemen sonra güvenlik güçlerine başvurmayan sanıkların 4-4.5 saat beklemesi kuşku yarattı.

Sanık Alper'in, tabancayı şarjörünü çıkararak verdiğini, daha sonra genç kızın şarjörü alıp taktığını söylemesi ve bu kadar el değiştirmeye karşın kızın tabanca ile şarjör üzerinde parmak izinin bulunmaması karanlıkta kaldı.

Göksen öğretmenin şarjörlü tabancayla 3 el ateş ettiği ileri sürülmesine rağmen el svaplarında atış artığı bulunmamasının olanaklı olup olmadığı araştırılmadı.

Aşırı derecede alkollü olan öğretmenin bu durumunun hareket serbestisini ne ölçüde etkileyeceği, tabancanın mekanizmasını hareket ettirip namluya mermi sürerek 3 el ateş etme olanağının bulunup bulunmadığı da araştırılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!