Çekilme tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Çekilme tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Sarı kırmızılı kulübün Basketbol Şube Sorumlusu Tuğrul Demir, daha önce 15 Şubat’a ertelendiği belirtilen Beşiktaş derbisinin yarın oynanacağı açıklanınca, "O maça çıkmayacağız. Gerekirse hükmen yenik sayılırız. Gerekirse de ligden çekiliriz" dedi.

TÜRK basketboluna Galatasaray Erkek Takımı’nın ligden çekilme bombası düştü. Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Tuğrul Demir, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF), kar yağışı nedeniyle ertelenen 17. hafta maçının oynanma tarihinin değiştirilmesine tepki göstererek, ligden çekilme tehdidinde bulundu.

TBF olumsuz hava koşulları nedeniyle Türkiye Erkekler Basketbol Ligi’nde (TBL) 27-28 ve 29 Ocak’ta oynanması gereken 17. hafta maçlarını geçen hafta başında takvimde tek müsait tarih olarak belirttiği 15 Şubat tarihine ertelemişti. Ancak TBF, daha sonra yeni bir düzenlemeye giderek 17. hafta mücadelesinin 3-4-5 Şubat, 18. hafta maçlarının 10-11-12 Şubat, 19. haftanın da 15 Şubat’ta oynanmasına karar verildiğini açıkladı.

ABD’liler gitti

Ne olduysa bundan sonra oldu. Galatasaray, 5 Şubat Pazar günü 18. hafta mücadelesinde Beykoz ile karşılaşacağını, 17. haftada oynayacağı Beşiktaş derbisini ise 15 Şubat’ta oynayacağını düşünerek, ilk erteleme kararı üzerine 4 ABD’li basketbolcusunu (Hadley, Dixon, Whisby, Livingstone) kar tatili nedeniyle perşembe günü ülkelerine gönderdi. Ancak TBF, cuma günü daha önce 15 Şubat’ta oynanacağını belirttiği Galatasaray-Beşiktaş derbisini yarın yani 3 Şubat Cuma gününe çekildiğini bildirince ortam gerildi.

Kabul edilmedi

ABD’li oyuncularının maça yetişmeyeceğini belirterek konuyu TBF’ye ileten Galatasaray, önce erteleme programının uygulanmasını istedi. Ancak kabul edilmeyince, bu kez "Ev sahibi takım biziz ve maçın gününü seçme şansımız var. Beşiktaş derbisini ABD’li oyuncularımızın da gelip maça hazırlanabilmesi için pazar günü oynayalım" önerisi getirdi. TBF’den "Cumartesi ve pazar günü TV’den naklen yayın var. Erteleme maçını 3 Şubat’ta oynayacaksınız" yanıtınığ alınca da ipler koptu.

Savaş açtık

Galatasaray Basketbol Şubesi Sorumlusu Tuğrul Demir, "Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray’a karşı istenmedik bir tutum içinde. Bugüne kadar bize karşı takındıkları hoş olmayan tavırlarına bir yenisini eklediler. Erteleme maçının tarihini önce 15 Şubat olarak ilan ettiler. Biz ABD’li oyuncularımızı gönderdik, erteki gün yani cuma günü saat 18.20’de faks çekerek maçı 3 Şubat’ta oynayacağımızı bildirdiler. Erteleme maçlarının tarihlerini kulüplere danışarak 9/7 oyla aldıklarını söylüyorlar. Bizim fikrimiz sorulmadı. Beşiktaş derbisine çıkmayacağız. Gerekirse hükmen yenik sayılırız. Gerekirse de ligden çekiliriz. Türkiye Basketbol Federasyonu’na savaş açtık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!