Suikastçısına devlet yardımı

Güncelleme Tarihi:

Suikastçısına devlet yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 00:00

Uğur Mumcu suikastının sanığı olarak 15 yıl hapis cezası alan ve 5 yıl yattıktan sonra tahliye edilen Mehmet Ali Tekin, mağdur olduğu gerekçesiyle devletten yardım istedi. Başakşehir Konutları’nda oturan Tekin’e fakir ilmühaberiyle başvurduğu Küçükçekmece Kaymakamlığı 2 bin YTL yardımda bulundu.

GAZETECİ-Yazar Uğur Mumcu’nun suikast zanlısı olarak yargılanan ve 15 yıla mahkûm edilen Mehmet Ali Tekin’in, cezaevinden çıktıktan sonra yaşam koşullarının zorluğundan şikayet ederek, Küçükçekmece Kaymakamlığı’ndan yardım istediği ve 2 bin YTL aldığı ortaya çıktı. Show TV Haber Özel ekibinin araştırmasına göre, muhtarlıktan aldığı fakir ilmühaberiyle kaymakamlığa başvuran Tekin, üzerine hiçbir mal bulunmadığı ve hiçbir ticari işlevi olmadığı konusunda da yazılı beyanda bulundu. Lüks bir konutta oturmasına rağmen geçim sıkıntısı çektiğini ve borçlarını ödeyemediğini iddia eden Tekin, kendisine yardım edilmesi istedi. Küçükçekmece Kaymakamlığı da hiçbir araştırma yapmadan yıldırım hızıyla Tekin’e tam 2 bin YTL verdi.

5 YILDA ÇIKTI

14 Ağustos 2000’de başlatılan ve aralarında Uğur Mumcu, Prof. Fahriye Üçok, Prof. Muammer Aksoy ve Prof. Ahmet Taner Kışlalı gibi aydınların öldürülmesine ilişkin dava ’Umut Operasyonu’ adıyla kamuoyu gündemine oturmuştu. Davanın tutuklularından Mehmet Ali Tekin, örgütün lider kadrosundandı. Tekin, dava sonunda, diğer sanıklardan Hasan Kılıç’la 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davadan ve ’Anayasal düzeni cebren değiştirmeye teşebbüs etmek’ten yargılanan Ferhan Özmen ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

’Silah zoruyla anayasal düzeni devirip yerine din kurallarına dayalı devlet kurmak için silahlı çete oluşturmak, oluşturulan örgütte yönetici sıfatıyla görev almak’ suçlarından yargılanan Tekin’in cezası iyi hali nedeniyle 12 yıla indirildi. Daha sonra Topluma Kazandırma Yasası’ndan faydalanmak için başvuran Tekin’in cezası 6 yıl 3 aya düştü. Sonuçta da toplam 5 yıl yatarak Temmuz 2005’te cezaevinden çıktı.

EVİ 130 BİN YTL

Show TV Haber Özel ekibi önceki gün Tekin’in ikamet ettiği yeri buldu. İstanbul Başakşehir Konutları’ndaki konutun bugünkü değerinin 130 bin YTL’nin üzerinde olduğu belirlendi. Konutun aylık gideri ise ortalama 300 YTL. Site içindeki konut kombi kaloriferli, asansörlü, bahçeli, kapıcılı ve bahçıvanlı.

Tekin, Haber Özel sunucusu Gökhan Bektaş’ın görüşme isteğine önce karşı çıktı. Ancak daha sonra Bektaş’ı kamerasız olarak evine kabul etti. Oldukça büyük bir salon, temiz ve bakımlı mobilyalar, çalışma masası ve üzerinde bir dizüstü bilgisayar bulunan konutun, maddi durumu iyi olan bir kişiye ait olduğu gözden açıkça ortadaydı. İlk akla gelen, devletten yardım isteyecek biriyle karşı karşıya bulunulmadığıydı.

TEKİN: EV EŞİME AİT

Tekin,
4 ay önce cezaevinden tahliye olduğunu, telefon borçlarının da hayli yükseldiğini belirtti. Bu nedenle yardım için Küçükçekmece Kaymakamlığı’na başvurduğunu, 2 bin 400 YTL’lik telefon borcunu, aldığı yardımla ödediğini söyledi. "İnanmazsanız, Telekom’a her ay ödediğim borç makbuzlarımı göstereyim. Taksitlendirdim" diyen Tekin, konutun kime ait olduğu sorusuna ise, "Ev eşime ait, arabam da yok!" yanıtını verdi.
/images/100/0x0/55eaa75af018fbb8f88e21dd

HABER ÖZEL’E SALDIRI

Show TV Haber Özel ekibi Küçükçekmece Kaymakamlığı’na giderek Kaymakam H. Osman Hebiloğlu’yla görüşmek istedi. Kaymakamlık binasına giren ekip, hiç beklenmedik bir şekilde saldırıya uğradı. Kaymakamın korumalığını yapan bazı kişiler, Gökhan Bektaş ve ekip arkadaşlarına saldırdı. Ancak Bektaş, Kaymakam’la görüştü. Haberin ayrıntıları, Genel Yönetmeliğini Ertan Turhan’ın, sunuculuğunu Gökhan Bektaş’ın yaptığı Show Tv Haber Özel programında yarın gece 23.50’de ekranlara geliyor.

’Umut Davası’ sanığı olduğunu bilmiyorduk


TÜM engellemelere rağmen Gökhan Bektaş’ın sorularını yanıtlayan Küçükçekmece Kaymakamı H. Osman Hebiloğlu, olayı doğruladı ve yardımın altındaki imzanın kendisine ait olduğunu söyledi. Kaymakam, şu açıklamada bulundu: "Devlet herkese yardım etmek durumundadır. Ancak bu kişinin ’Umut Davası’ sanığı olduğunu bilmiyorduk. Bu parayı Telekom borcunu ödemek ve çocuklarının giderlerini sağlamak için istediğini söyledi. Bu yüzden verdik."

13 yıl oldu
/images/100/0x0/55eaa75af018fbb8f88e21df


GAZETECİ-Yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te, evinin önünde, otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ölmüştü. Mumcu, bugün tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılacak. Kaçakçılığa, çıkar çevrelerine, din istismarcılarına, yolsuzluklara karşı yazılarıyla tanınan Mumcu’nun uğradığı suikast, tüm yurtta büyük üzüntü yaratmış, yurtdışında büyük yankı uyandırmıştı. Mumcu’nun cenazesi, yüzbinlerin katıldığı törenle toprağa verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!