Dışişleri'nin acı günü

Güncelleme Tarihi:

Dışişlerinin acı günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 10:00

Ankara'da bu sabah meydana gelen katliam gibi kazada ölen 9 kişiden sekizi dışişleri mensubu.

Haberin Devamı

Bugün sabah satlerinde meydana gelen kazada, İstanbul yönüne giden Celal Bozkurt, yönetimindeki 06 ZKM 84 plakalı yeşil renkli özel halk otobüsü, henüz bilinmeyen bir nedenle önündeki otomobile çarptı. Şoförün direksiyon kontrolünü yitirdiği otobüs, karşı şeride geçip Dişişleri Bakanlığı personelini taşıyan servis minibüsüne çarptı. Kazada olay yerinde 8 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 12 kişiden Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kimliği belirlenemeyen 50 yaşlarındaki bir kadın da kurtarılamadı. 11 yaralı Ankara Dışkapı, Numune ve Gazi Hastaneleri'nde tedavi altına alındı.

Servisin Dışişleri Bakanlığı'na ait resmi bir araç değil, personelin tuttuğu özel bir servis olduğu belirtildi.

ÖLENLERİN KİMLİĞİ

Kazada can veren ve Dışişleri Bakanlığı idari personeli oldukları açıklanan 9 kişiden 7’sinin isimleri şöyle:

Haberin Devamı

Ahmet Coşkun Erdoğan, Meral Seçilmiş Çelik ile 3 yaşında kızı Aslı Nur Çelik, Haydar Turgay Yeşim, İhsan Aydın, Makbule Demirel, Sevilen Dursun, Filiz Havva Başak ile Numune Hastanesi'ne kaldırılırken yaşamını yitiren Aysel Gözübol.

YARALILARIN KİMLİĞİ

Yaralıların kimliği ise şöyle: Serkan Dulkadir (polis memuru), Tolga Karaca, Cumhur Akgün, Ercan Yardımcı, Ömer Çolak, Fazilet Kaya, Şerife Özlem Timur, Özge Ağca, Gülay Çakmak, Coşkun Irmak, Gülizar Ömür, Avni İlce.

BAKAN GÜL KAZA YERİNDE

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı personelini taşıyan servis minibüsünün İstanbul yolundaki Sivil Savunma Koleji önünde kazaya karıştığı haberi üzerine olay yerine gelerek Ankara Valisi Kemal Önal ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’dan bilgi aldı.

Abdullah Gül, çok üzücü bir olayın yaşandığını belirterek, bakanlığından 8 personelin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Gül, kimliklerin henüz belirlenemediğini belirttiği ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.

VALİ ÖNAL: KAZA, KURALLARA UYMAMANIN BİR GÖSTERGESİ

Ankara Valisi Kemal Önal, Jandarma kavşağında meydana gelen kazanın son günlerde Ankara'da yaşanan en büyük kazalardan biri olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Vali Önal, kazanın, halk otobüsünün önünde giden araca çarpması sonucu karşı şeride geçtiğini ve burada karşıdan gelen servis aracına çarptığını açıkladı.

Vali Önal, “Bu durum, trafikte kurallara uymamanın bir göstergesi. Uzun süredir rastlamadığımız, şehir içinde yaşanan ölümlü trafik kazalarından biri yaşandı. Trafik kurallarını koymaktan çok, uymak meselesi” diye konuştu.

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

9 kişinin öldüğü, 11 kişinin de yaralandığı kazada, otobüsün sürücüsü Celal Bozkurt, götürüldüğü Sincan Adliyesi'nde tutuklandı.

Olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri, çalışmaların daha rahat yapılabilmesi için çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, sivil savunma ekipleri de çalışmalara katkıda bulundu.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK’TAN TRAFİK KAZASI AÇIKLAMASI

 

Başbakanlık Basın Merkezi, İstanbul Yolu Sivil Savunma Koleji önünde meydana gelen ve 9 kişinin yaşamını kaybettiği trafik kazasına ilişkin bir açıklama yaptı. Başbakanlık açıklamasında, kazada 8’i olay yerinde, 1’i de hastaneye nakil sırasında  olmak üzere toplam 9 kişinin yaşamını kaybettiği belirtilirken, yaralı 13  vatandaşın çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.
  
Kazanın haber alınmasının ardından Dışişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibat kurularak gelişmeler takip edildiği, olay yerinde gerekli çalışmaların ise ilgili görevliler tarafından yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

BURSA'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 13 YARALI
    
Bursa'nın Kestel İlçesi yakınlarında, bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.
  
Ahmet Demir'in (53) kullandığı 17 AD 266 plakalı yolcu otobüsü, Bursa-Ankara karayolunun 34'üncü kilometresinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kayarak devrildi. Kazada, yolculardan Hasan Kayabaşı (45) olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 13 kişi İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

OSMANCIK'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 34 YARALI 
   
Çorum'un Osmancık İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 34 kişi yaralandı. İstanbul'dan Ordu yönüne giden Nazmi Yıldız (50) yönetimindeki 52 DL 403 plakalı yolcu otobüsü Karaçay mevkiinde devrildi.
  
Kazada durumları ağır olan 12'si Çorum Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralıların tedavisi ise Osmancık Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Yaralanan 34 kişinin isimleri şöyle:

Haberin Devamı

Sürücü Nazmi Yıldız, Mehmet Aksu, Hamide Gülenay, Dursun Gümüş, Mashar Genç, Teyfik, Dilan, Derya, Hatice ve Fatoş Sezgin, Yonca Dönmez, Dilara Dönmez, Tuncay Pektemiz, Canan Kışla, Ayşenur Kışla, Behiye, İpek, Ufuk Uyur, Ekrem Akçın, Murat Kaya, Uğur Aksu, Gürkan Göley, Nuran Keskin Soy, Baki Tek, Emine Yılmaz, Niyazi Yılmaz, Nadir Yılmaz, Emrah Dinç, Serkan Keskin, Pamuk Aksu, Gültekin Kol, Şeref Soy, Ahmet Atmaca ve Hasan Karabacak.

AFYONKARAHİSAR'DA OTOBÜS KAZASI: 13 YARALI

Afyonkarahisar'da, bir yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan yolcuların isimleri belirlendi.  İzmir'den Giresun'a giden Ali Sayın idaresindeki 34 KU 999 plakalı yolcu otobüsü, Afyonkarahisar-Ankara karayolu çevre yolu kavşağında, virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kazada, 28 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların isimleri şöyle:
  
“Mehmet Karagöz, Yaşar Çetin, Emine, Ayşe, Hamdi ve Şerafettin Yılmaz, Esma Tere, Zehra Kursak, Seval Erol, Serpil Köylü, Cevdet ve Mehmet Köylü, Ali Akkaya, Süleyman Parlak, Hilal, Arzu ve Büşra Küçük, Aysun Sağır, İsmail Akdağ, Sabri Yüksel, İbrahim Demirci, Marziye Koç, Ozan Kurt, Yusuf Yiğit, Hatice Ustabaş, Nihat Yurt, Ertan Güngör ile Yasin Demir.”
  
Yaralılar, Afyonkarahisar ve Kocatepe devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!