Alkışlar genç iletişimcilere...

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar genç iletişimcilere...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Aydın Doğan Vakfı'nın, üniversitelerin lisans öğrencileri arasında düzenlediği 17'nci Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yanı sıra Doğan Medya Grubu üst düzey yöneticileri, rektörler, dekanlar ve finale kalan öğrencilerin katıldığı gecede yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında; 21 üniversiteden 23 fakültenin 141 öğrencisine 155 ödül verildi. Yarışmada en çok ödülü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi kazandı.
Haberin Devamı

VAKIF BU YIL 5 KIZ YURDU YAPTIRACAK

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, törenin açış konuşmasında, yarışmaya bu yıl 25

/images/100/0x0/55eac2ecf018fbb8f895081a
üniversiteden 946 öğrencinin 626 çalışmayla katıldığını belirterek, her geçen yıl katılımın artmasının çalışmalarına güç kattığını söyledi. Vakfın, eğitimin hayatlara yön verdiğine ve hayatları değiştirdiğine, bireylerin ideallerine varmaları için eğitimin en temel güç olduğuna ve hür basın ile öğrenme hürriyetinin demokrasinin temelini oluşturduğuna inandığını vurgulayan Fetvacı, "Vakıf bu anlayışla, yıllardır, eğitim için çalışıyor. Yaptırılan okullar, yurtlar, spor salonları; gençlerin spor, lisan, sanat eğitimi için yapılan sayısız katkılar, yarışmalar vakfımızın amaca yönelik giderlerinde en önemli ve en büyük yeri tutmaktadır. Bu yıl da 5 adet kız yurdu yaptıracak olmanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

YENİ DÜNYA DÜZENİNE İYİ HAZIRLANIN

Fetvacı, yarışmada dereceye giren başarılı genç iletişimcilere ise şu sözlerle seslendi:

“Genç iletişimciler; yarışmamız sizlere yön göstermek, yeteneklerinizi ve yaratıcılığınızı geliştirme ortamı yaratmak için yapılıyor. Amacımız, bu alanda sürekli gelişimi teşvik etmek, sizlerin etik değerlerden ödün vermeyen, basın özgürlüğüne inanan, yarının çağdaş liderleri olarak yetişmenize katkıda bulunmaktır. Sizler yeni bir düzenin öncüleri olacaksınız. Dünyamızın dijital teknolojilerin gelişmesi ile bir devrim geçirdiği ve dijital devrimin medyayı da temelinden etkilediği ifade ediliyor. Rekabet artıyor, yeni haber ortamları yaratılıyor. Bu yeni düzende haber ve bilgiyi alış tarzımız temelinden değişiyor. Sizlere hatırlatmak istediğim, bu ortamda hepinize çok daha fazla yükümlülük düştüğü. Yeni düzene kendinizi en yetkin şekilde hazırlamalısınız. Sizin başarınız ülkenizin de başarısı. Kendinize güvenin, yaptığınız her işe saygınız olsun."

Haberin Devamı

TEZİÇ: ÖZGÜR AMA SORUMLULUK BİLİNCİYLE DAVRANIN

Onur konuğu olarak törene katılan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de, konuşmasına, "Ben Doğan Grubu'nun rahle-i tedrisatından geçmiş bir öğretim üyesiyim" sözleriyle başladı. 2001-2002 yılları arasında Doğan Yayın Konseyi Üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Prof. Dr. Teziç, Aydın Doğan başkanlığında gerçekleştirilen konsey toplantılarının her birinin adeta bir seminer niteliğinde geçtiğini belirterek, "Bu seminerlerde ben çok şey öğrendim. Bu süreç içinde basınla ilgili sorunlara nasıl yaklaşılması gerektiğini, sadece bir kuru hukuk mantığıyla değil ama onun mutfağında başka türlü bir düşünce oluştuğunu, oluşturulduğunu yaşayarak öğrendim. Bana bu fırsatı tanıdığı için Sayın Aydın Doğan'a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Tabii bir diploma filan alamadım. Bir sertifika eksikliğim var ama onu da bir gün telafi ederim" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Teziç, genç iletişimcilere ise "Ödüller başarının bir basamağıdır. İnsanlar yarattıkça beyinleri bedenleri özgürleşir. Meslek hayatına girerken en büyük tutku, arzu, ileri aşamalara doğru mesafe almaktır. Ancak hepimizin özgürlüklerden yararlanırken, onun ayrılmaz bir parçası olan, ister bölgesel planda ister uluslararası geniş boyutta olsun, bütün özgürlükler belgelerinin içinde söylenmeyen ama ayrılmaz parçası olan, insanlığın değerlendirilmesinde de tek evrensel kriter olan sorumluluk ilkesinden ayrılmaması gerekiyor. Hepimiz özgürüz ama sorumluyuz. Her zaman özgür ama sorumluluk bilinciyle davranın" diye seslendi.

Haberin Devamı

YÖK'TEN KORKMAYIN

Genç iletişimcileri, fakültelerinde yaşadıkları sorunları ve YÖK hakkındaki görüşlerini ayrıntılı olarak öğrenmek istediği için Ankara'ya davet eden Prof. Dr. Teziç, "Sizleri bir gün Ankara'da misafir ederek bu konuları konuşmak isterim. YÖK'ten korkmayın, ben korkmuyorum. YÖK çok fakir bir kurum, personel bile alamayan, borç içinde yüzen bir kurum. Belki yol paralarınızı veremeyiz, ama orada ağırlayabiliriz” dedi.

AYDIN DOĞAN'DAN DEKANLARA PLAKET

Korhan Abay'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, konuşmaların ardından ödüllerin dağıtımına geçildi.

'Yazılı' daldaki 'Haber' kategorisinde ilk üçe giren başarılı genç iletişimcilere ödüllerini, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, birlikte verdi. Diğer dallardaki ödüller de, protokoldekiler tarafından verildi.

Haberin Devamı

Bu arada Aydın Doğan, gecenin finalinde, yarışmaya katılan Türkiye'nin yanı sıra KKTC ve Kırgızistan'dan 25 üniversitenin 27 fakülte dekanına, teşekkür plaketi sundu. Törende birincilere Genç İletişimciler Ödül heykeli, 500 YTL ve Petrol Ofisi'nden kalem, ikincilere ödül heykeli ile Ray Sigorta'dan kaza sigortası, üçüncülere ise ödül heykeli ve Doğan Kitap'tan kitap verildi.

Bu arada, 'Pepsi sınırları zorla' adlı çalışmasıyla Reklam Kampanyası Büyük Ödülü'ne değer görülen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV-Sinema Bölümü öğrencilerinden Rayif Sevimli'ye ise 750 YTL'lik para ödülü verildi.

Ödül törenine katılan finalist öğrenciler yaratıcılıklarının karşılığını ödül olarak alırken, rakip arkadaşlarına ise alkışlarla destek verdiler. Sonuçlar açıklanırken büyük heyecan yaşayan genç iletişimciler, neşeli tavırları, tezahüratları ve enerjileriyle salonda coşkulu bir hava yarattı.

Ödül töreninde iş teklifleri bile alan genç iletişimciler, "Medya sektörünün geleceğinde biz de varız" görüntüsünü yansıttılar.

KİMLER ÖDÜL VERDİ

Gecede diğer ödüller ise YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı ve Doğan Online CEO'su Hanzade Doğan, Vali Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Basın Konseyi Başkanı, Doğan Yayın Konseyi Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Nuri Çolakoğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, Doğan TV A.Ş Yayın Grup Başkanı Murat Saygı, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni İrfan Şahin, CNN Türk Başkan Yardımcısı Dinç Üner, Star TV Genel Müdürü Cengiz Özdemir, Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand, Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Cıvaoğlu, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Doğan Burda Dergi CEO'su Mehmet Y. Yılmaz, Arena Programı Genel Yönetmeni Uğur Dündar, Doğan Yayın Konseyi Üyesi ve Milliyet Yazarı Doğan Heper, Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, Galaxy Teknik Genel Müdürü Hakan Tümer ile TÜRVAK Sinema Televizyon Eğitim Merkezi'nin kurucusu, yapımcı-yönetmen Türker İnanoğlu tarafından sahiplerine verildi.

25 üniversite katıldı

Bu yıl Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında düzenlenen yarışmaya 25 üniversitenin 27 fakültesinden 946 öğrenci 625 çalışma ile katıldı ve 21 üniversitenin 23 fakültesinin 141 öğrencisi toplam 155 ödül kazandı. Yarışmaya, şu okullar katıldı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi

Seçiciler Kurulu listesi

YAZILI: Fikret Ercan’ın başkanlığında Ali Acar, Doğan Akın, Hasan Çakkalkurt, Yalçın Çınar, Emre İskeçeli, Emre Oral, Doğan Satmış, Muhiddin Sirer, Sedat Şahmay, Tufan Türenç ve Esat Yılmaer’den oluştu.

GÖRSEL:Ayşenur Arslan’ın başkanlığında Başar Başarır, Mete Büyükakpınar, Pakize Erdamar, Cengiz Erdil, Oğuz Koloğlu ve Ahmet Sönmez’den oluştu.

İŞİTSEL/RADYO: Özlem Yaşarlar’ın başkanlığında Sema Eryiğit, Dursun Güleryüz ve Hakan Gündüz’den oluştu.

REKLAM: Ön jüri Şenay Ürek Doğar, Gürül Öğüt, Kerem Özkut, Teoman Tuğsuz ve Ferit Yantur’dan oluştu. Ana jüri ise Jeffi Medina(Başkan), Ayşe Sözeri Cemal, Viki Habif, Faruk Kaptan, Ayşegül Molu, Cem Topçuoğlu'dan oluştub.

HALKLA İLİŞKİLER: Jüri Ceyda Aydede başkanlığında Fatoş Karahasan, Meral Saçkan, Okçan Atilla Sanön, Fügen Toksü ve Temuçin Tüzecan’dan oluştu.

İNTERNET YAYINCILIĞI: Bu daldaki jüri Umut Katırcı başkanlığında Yurtsan Atakan, Gökhan Özçevik ve Zihni Uğurbil’den oluştu.

YARIŞMA SONUÇLARI

YAZILI DAL (HABER)

Birincilik Ödülü:Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden E. Mert Öztekin, "İLEF’in Duvarındaki Yazı 35 Yıldır Silinemiyor” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü : Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Özgür Oğuz, Halil Yazıcıoğlu, "Korkunun Göbeğinde Sıramızı Bekliyoruz” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü :Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın-Yayın Bölümü öğrencilerinden Fatma Durmaz Genç Anadolu, Sayı: 89, Sayfa: 4‘de yer alan, “İçinden Çıkabileceğim Bir Mezar Yaptırdım” adlı çalışmasıyla.

RÖPORTAJ

Birincilik Ödülü iki çalışma arasında paylaştırıldı: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Sezen Elif Mutlu "Anneler, Yemek Geldi” adlı çalışmasıyla ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Ve Sinema Bölümü'nden Gülcan Serpil Geçmen “Orada O Kadar Güzel Bir Kız Olacağım ki !” adlı çalışmasıyla. İkincilik Ödülü :Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Neşe Sapmaz, “Sen Hiç Yeşil Elmaya Seni Seviyorum Dedin mi?” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü : Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Dilek Baldere “Sait Faik Gibi ‘Çıldırma’ Aşamasına Gelmedim…” adlı çalışmasıyla, Mansiyon: Kırgızistan - Türkiye ‘Manas’ Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla

İlişkiler ve Reklam Bölümü'nden Dursun Yılmaz, "Prof.Dr. Halaçoğlu ile Türk Tarih Kurumu Üzerine”adlı çalışmasıyla.

ARAŞTIRMA-İNCELEME

Birincilik Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Didem Çakmak, "Denizin Ortasında Konya Yaşıyor” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü'nden Seda Gür, “Traj-ik Bir Çocuk Yarışması” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Galatasaray Üniversitesi İletişim ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Işılay Yanbaş, Duygu Başaran, Çağatay Gökgöz, Cemile Oruç, Berk Sarper Şenol, “Yasa Büyüğün Ceza Küçüğün” adlı çalışmalarıyla.

FOTOĞRAF:

Birincilik Ödülü:Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Aytaç Karaçoban “Geleceğimiz Ağlıyor” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nden Onur Şapçı “Yaşam İçin Son Sürat” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Serkan Şentürk “Sevgi Doktorları” adlı çalışmasıyla, Mansiyon:Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Mehmet Öztürk “Martı” adlı çalışmasıyla.

MAGAZİN HABERCİLİĞİ

Birincilik Ödülü:Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Emrah Dalkaya “Bir Liralık Şampanya” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Aslı Zağralı “Avrupa’da Interrail Maceraları” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Feride Gölet,“Transfer Sayfası Kapanmadı” adlı çalışmasıyla,

SAYFA DÜZENLEMESİ

Birincilik Ödülü:İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarımı ile Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinden Can Diker, Arda Aktaş “Gece Gündüz Demeden Dünyayı Taşıyorlar…” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü:İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Yusuf Karaoğlu, İletim, Sayı 90, Sayfa 1,16, 17 ve 19'daki çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Lefke Avrupa Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Deniz Orakçıoğlu, LAÜ’ Nün Sesi, Sayı: 39, Sayfa: 1, 3, 4, 5, 6, 7,8,9,12’deki çalışmasıyla.

SPOR HABERİ

Birincilik Ödülü:İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Onur Özgür Ertuğrul “Bahis Taraftarlığı mı?” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden FATİH KAYA “Tribünden Sahaya Doğru…” adlı çalışmasıyla,

Üçüncülük Ödülü:Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Emrah Soğukpınar “Bir Efsanenin Direnişi: "Beyoğlu Spor” adlı çalışmasıyla.

GÖRSEL DAL:

TELEVİZYON HABERİ

Birincilik Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Aabdülkadir Balcı,Ümit Nedim Canbay “İsmail Beleş” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden N.Sara Teker, M.Nilay Yongacı, Sevim Çakır, “Korsan Taksi” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü:İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Gazeteciliği Bölümü'nden Sinan Kunter ,Yiğit Şeker “İstanbul’daki Küçük Siirt: ‘Siirt Pazarı’ ” adlı çalışmalarıyla,

TELEVİZYON PROGRAMI

Birincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden Aydın Can Gür, Latif Koşu “Sorgu” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü:İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü'nden Özge Birişik “Akademi +” adlı çalışmasıyla. Üçüncülük Ödülü; Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nden Tolga Sert, Duygu Demirel, Saygın Çığşar'ın “Metronom” adlı çalışma ile Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Film Çalışmaları Bölümü'nden İrfan Sisli,Ferhat Püsküllü "Engine Start” adlı çalışması arasında paylaştırıldı.

BELGESEL

Birincilik Ödülü: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema, Televizyon Bölümü'nden Rıdvan Yavuz “Küçük Dünyalar (World Of The Little Adults)” adlı çalışması ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü'nden A. Murat Koçak “Çadır” adlı çalışması arasında paylaştırıldı. İkincilik Ödülü : Kırgızistan - Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo

Televizyon ve Sinema Bölümü'nden Kabılek Isakov “Miras” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Gazeteciliği ile Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü'nden Yeliz Ergenç, Melis Ergenç “İstanbul Eksi Dört” adlı çalışmalarıyla.

TELEVİZYON DRAMASI: Ödüle değer çalışma bulunamamıştır.

KISA FİLM: Birincilik Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü'nden Soner Hacıköylü “Dostum Kurşunkalem” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü:Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü'ndeh M. Şafak Türkel “Sadece Kahve” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Radyo TV Sinema Bölümü öğrencilerinden Fatih Sezgin, Alparslan Demireli, Serhat Koca, Şenol Çöm “Özür Dileriz” adlı çalışmalarıyla,

SENARYO: Bu dalda başvuru yapılmamıştır.

TELEVİZYON JENERİĞİ: Birincilik Ödülü:Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nden Rayif Sevimli “Kar Film Festivali” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Çiğdem Bilgin “Yaşayan Tarih” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü : İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi TV Gazeteciliği ve Fen Edebiyat Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinden Mehmet İslamtürk, Taylan Cihan “Sabah Gündemi” adlı çalışmalarıyla.

İŞİTSEL\ RADYO

RADYO PROGRAMI: Birincilik Ödülü:Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nden Aslı Doğan “Sen Kimsin” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencilerinden Nuran İlter “Binbir Renkli Çiçekler” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü Öğrencilerinden Ahmet Rıfat Albuz “Günün İçinden” adlı çalışmasıyla,

MÜZİK PROGRAMI Birincilik Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Elif Arıkan “Müzikhane” adlı çalışmasıyla, İkincilik ödülü:Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü'nden Berivan Dural “Cazın Güzel Sesi” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü'nden İlker Aslan, “Devr-i Alem” adlı çalışmasıyla,

REKLAM DALI

REKLAM FİLMİ SENARYOSU- Birincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler ile Sinema TV Bölümü öğrencilerinden Ozan Özüm Özbey, Hilal Kara, Çağrı Güven, Ercan Savtekin, Tolga Sert, Hande Aylan “Çöp” adlı çalışmalarıyla,İkincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim ilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Sinema TV Bölümü öğrencilerinden Ozan Özüm Özbey, Hilal Kara, Hande Aylan, Tolga Sert, Ercan Savtekin, “İKEA Türkiye” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölümü öğrencilerinden Necla Ateş “Kodak” adlı çalışması ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden, Adem Selçuk Hakan Gök, Halit Kartal, Şahin Altuğ “Doğadan Relax” adlı çalışması arasında paylaştırıldı.

BASIN REKLAMI(GAZETE, DERGİ) Birincilik Ödülü:Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Muharrem Gürsu, Buğra Ertürk, Duygu Kutlu “Nike” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden, Adem Selçuk Hakun Gök, Halit Kartal, Şahin Altuğ “Doğadan Relax” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü:Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden, Suat Aktaş, İpek Çığ, Ural Çalışkan “New Beetle Smile ‘Bir Avuç Mutluluk’ adlı çalışmalarıyla.

RADYO REKLAMI METNİ Ödüle değer çalışma bulunamamıştır.

İNTERNET REKLAMI Birincilik Ödülü:Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Mikail Bat, Şehlem Kaçar “Hayat Su” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü :Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencilerinden, GÖRKEM SEZER “Mavi” adlı çalışmasıyla, Üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadı.

AÇIK HAVA REKLAMI- Birincilik Ödülü:Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Cengiz Doğan “Adidas” adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler ile Basın Yayın Bölümü öğrencilerinden,Serkan Çavuş, Emel Bağcı, Gözde Demirez, Esra Yalçın, Selma Serin, Deniz Aktaş “Eksik Parçalar İçin Bakınız KEA’ adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinden, Emine Özcan, Ezgi Yener, Sertaş Gümüşoğlu, Celil Kaya “Lineadecor” adlı çalışmalarıyla,

REKLAM KAMPANYASI - Reklam Kampanyası Büyük Ödülü’ne Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü öğrencilerinden, Rayif Sevimli “Pepsi Sınırları Zorla” adlı çalışmasıyla değer görüldü.

HALKLA İLİŞKİLER

KURUMSAL İLETİŞİM PROJESİ - Birincilik Ödülü : Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Alev Demiral, Aysun Süre, Taylan Taşpınar, Tuğçe Yerli “Mavi Ray Kampanyası” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü :Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Derya Tuncel, Mikail Bat, Şehlem Kaçar “Sağlıklı Hizmet” adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü:Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden N.Gülbin Karalp, Selcan Yeşilyurt, “Misbis Türkiye’nin Saklı Lezzeti” adlı çalışmalarıyla,

BÜTÜNLEŞİK PAZARLAMA İLETİŞİM PLANI

Birincilik Ödülü:Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Müge Uluçay, Filiz Yıldırım, Senem Gülle “Linux” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema, TV ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Esra Arıcıoğlu, Murat Özyayla, Nevra Tuncay, Pınar Kula, Seda Sezal “Bir Kenti Keşfetmenin Ayrıcalığı” adlı çalışmaları ile İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Alper Menteşoğlu, Mehmet Ali Soylu, B.Rumisa Öner, Nuray Kılıç “Simit Sarayı Relansman Çalışması” adlı çalışmaları arasında paylaştırıldı.

Üçüncülük Ödülü:Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Ayça Demiray, Fatih Karamanlı, Taner Aydın, Ebru Seymenoğlu,Yelda Akşirin,Bahadır Balcı “Tükder” adlı çalışmalarıyla,

TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJESİ

Birincilik Ödülü:Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Ayşe Burhan, Hasan Yılmaz,Neslihan Güzey, Yener Bayramoğlu “Ve Tarih Kitabı Yazıldı” adlı çalışmalarıyla, İkincilik Ödülü:Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Fatma Yıldız “Destek Ver Uçurma, Yarınları Kaçırma’’ adlı çalışmasıyla, Üçüncülük Ödülü: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Aslı İcil, Mehmet Ağan, Aslı Zagralı “Sanat Suyu Anlatıyor” adlı çalışmaları ile İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Ender Yeşilyurt, Mazlum Vural, Metin Usta, Ramazan Sarıbaş “Cebinize Sığsın” adlı çalışmaları arasında paylaştırıldı.

Mansiyon:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden, Selma Çürük “Hayat Zaten Kısa” adlı çalışmasıyla,

İNTERNET YAYINCILIĞI DALI

İNTERNET YAYINI

Birincilik Ödülü: Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencilerinden Adnan Göğ, www.genc.anadolu.edu.tr/magnet adlı çalışmasıyla, (İkincilik ve Üçüncülük Ödülü’ne değer çalışma bulunamadı)

KİŞİSEL SİTE

Birincilik Ödülü:Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü'nden Şenol Can www.essiz.com adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü:Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden Enver Uçarer, Vildan Uysal, www.wildan.sayfasi.com adlı çalışmalarıyla, (Üçüncülük Ödülü’ne değer çalışma bulunamadı)

İNTERNET HABERİ(Ödüle değer çalışma bulunamadı)

İNTERNETE UYARLANMIŞ PROJE

Birincilik ve İkincilik Ödülü’ne değer çalışma bulunamadı. Üçüncülük Ödülü:İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü'nden Derya Yaman, Tülin Tekinliğ www.gdorehberi.com adlı çalışmalarına verildi.

MİKRO SİTE

Birincilik Ödülü:Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrencilerinden Faruk Erdoğan www.yeditepeli.com/kanbankasi adlı çalışmasıyla, İkincilik Ödülü: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Saniye Öztekin, Melek Yılmaz www.kisaca.selcuk.edu.tr adlı çalışmalarıyla, Üçüncülük Ödülü:Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden Elif Arıkan, www.selcuk.edu.tr/birimler/sksdb/index.htm adlı çalışmasıyla...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!