İnternette polisiye roman keyfi

Güncelleme Tarihi:

İnternette polisiye roman keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 11:19

Polisiye edebiyat meraklıları için yeni bir internet sitesi kuruldu. “www.cinairoman.com” adresinden ulaşılabilen sitede, Türkçe yayınlanan binlerce telif ve tercüme polisiye kitabın künyesini, yeni çıkan polisiye romanları ve polisiye edebiyatla ilgili haberleri bulmak mümkün.

Haberin Devamı

Kısa süre önce oluşturulan site, polisiye edebiyatın “Türkçe'deki adresi” niteliğinde... Türk ve yabancı yüzlerce yazarın binlerce kitabının künyesi, kapak resimleri, yazarların kısa biyografileri, yeni çıkan polisiye romanlar, ve polisiye edebiyatla ilgili haberlerin yer aldığı sitede, okuyucuların polisiye edebiyatla ilgili her türlü görüşünü dile getirdiği ve karşılıklı kitap alışverişi yapabildikleri forum sayfası da bulunuyor.

Sitenin en dikkat çekici yanı ise polisiye edebiyatın önde gelen isimlerinin eserlerinin de tefrika edilecek olması. Sitede, ilk tefrika 23 Ocak 2006'da, ünlü Belçikalı polisiye roman yazarı Georges Simenon'un “Katili Herkes Bulamaz” adlı eseriyle başlayacak.

Sait Faik tarafından çevrilip, 1948 yılında Hürriyet Gazetesi'nde tefrika edilen öykü, 12 bölüm halinde okuyucuyla buluşacak.

Haberin Devamı

“SİTENİN AMACI, KATALOG OLUŞTURMAK"

Sitenin kurucusu Oğuz Eren, polisiye romanların, özellikle 1940'lardan 60'ların sonuna kadar olan dönemde binlerce sattığını anlattı. Bu dönemde, tercümelere olduğu kadar telif kitaplara da büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Eren, şunları kaydetti:“O zamanlar zaten birkaç yapraktan ibaret olan gazetelerde, 2'şer 3'er polisiye tefrikası yayınlanırmış. Yabancı polisiye yazarların Türkçe çevirilerinde yazar olarak da çok iyi tanıdığımız birçok imza var: Sait Faik, Oktay Akbal, Oktay Rifat, Çetin Altan, Kemal Tahir, Nurullah Ataç, Tahsin Yücel, Aziz Nesin, Peyami Safa, Vala Nureddin.Bütün bu zenginlikten geriye çok az şey kalmış durumda. Sitenin amacı, bu türde verilen telif ve tercüme eserlerin bir kataloğunu oluşturmak. Henüz bu açıdan yeterli sayılmaz, ancak birkaç koleksiyoncunun daha katılmasıyla yeterli hale gelebilir.”

Eren, sitede tefrikaların düzenli olmasa da devam edeceğini belirterek, “Siteye katılımın artmasıyla özgün hikayelerin yayınlanması, yarışma vb. etkinlikler de düzenlenebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!