Eksi 30 derecede sıcacık kayak keyfi

Güncelleme Tarihi:

Eksi 30 derecede sıcacık kayak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 00:00

Kayakseverler için şimdi en güzel mevsim. Kar kalınlığı pek çok kayak merkezinde istenilen kalınlığa ulaşmış durumda. Üstelik önümüzde dokuz günlük bir bayram ve ardından öğrenciler için yarıyıl tatili var. Kayak pantolonu, içlik, eldiven, bere, atkı ve gözlük gibi malzemeler olmadan kar keyfi de olmuyor.

Kayak yapmasanız bile dağa çıkarken soğuk ve su geçirmez giysilere ihtiyaç duyuluyor. Bir de tabii pek çoğunu soğuk kış günlerinde şehirde de giymek mümkün. Kayak kıyafetlerinde çok belirgin olmasa da değişen bir moda var. Mesela bu yılın trendi pembe, mor, yeşil ve beyaz gibi renkler. Bu tip ürünleri satın alırken birkaç önemli noktaya dikkat etmek gerekiyor. Kıyafetler yüksek yakalı olmalı, yaka içinde polar bulunmalı ve yüksek sırt astarına sahip olmalı. Soğuk havanın içeri girmesini engelleyen kar eteği ve su geçirmezlik de kıyafetinizin, kayak keyfini bozmadan sizi soğuk havadan koruyacak özelliklerinden birkaçı. Spor mağazalarında en çok Nike ACG, Columbia, Royal Tech ve Salice markalı kıyafetler satılıyor.

BOYNER

Kayak ve snowboard için özel pantolonlar, mont, eldiven ve gözlüklerin bulunduğu geniş bir kayak reyonuna sahip. Sadece Boyner’de satılan Iguana markasının yanısıra Nike ACG, Columbia ve Royal Tech markalı kayak pantolonları, mont, polar ve içlikler bulabilirsiniz. Bere, atkı ve eldiven arayanlar Rossignol ve Ice Tech marka ürünlere bakabilir. Kayak gözlüğü ve çoraplar Salice markası altında satılıyor. Kayak ekipmanlarını set halinde almak fiyat bakımından daha avantajlı. Çocuklar için kıyafet arayanlar Cresta ve Daysee ürünlerinden faydalanabilir. Sarı kayak pantolonu 230 YTL, kayak montu 315 YTL, Nike ACG kayak montu 354 YTL, Rossignol kayak eldiveni 90 YTL.

SPORTİVE

İstanbul Merter ve Sirkeci’de bulunan Sportive mağazalarında çoğunlukla Notting ve Columbia markalarının kayak kıyafetlerini bulabilirsiniz. Satılan tüm ürünler -30 dereceye kadar soğuk geçirmiyor. Montlarda bulunan nefes alma özelliği terlemeyi önlüyor. Tekstil ürünlerinin fiyatları 450-829 YTL arasında değişiyor. 2-6 yaş arası çocuklar için de kayak malzemeleri satılıyor.

YKM

Tüm YKM mağazalarında Nike ACG, Royal Tech markalı kayak ürünleri satılıyor. Montlar 89-300, gözlükler 50-80, bereler ise 60-100 YTL arası fiyatlarla satılıyor. YKM’de küçük kayakçılar için de çeşitli ürünler var. Çocuk kayak pantolonu, tulum ve montların fiyatları 180-230 YTL arasında değişiyor.

ADRENALİN

İstanbul’da Beşiktaş ve Selamiçeşme olmak üzere iki mağazası bulunan ancak internet üzerinden Türkiye’nin her yerine sipariş gönderen Adrenalin’de Hannhe, Campus ve Altinus gibi tanınmış markaların kayak kıyafetlerini bulabilirsiniz. Buradaki kıyafetlerin en önemli özellikleri, su geçirmez olmaları ve terletmemeleri. Fiyatlar 90-400 Euro arasında değişiyor. Adrenalin’de en çok pembe, mor ve yeşil renklerdeki kayak kıyafetleri tercih ediliyor.

SPORTING INTERSPORT

Tüm Sporting Intersport mağazalarında, Nike ACG’ye ek olarak Daysee ve Traspess’in ürünlerini bulmak mümkün. Daysee’nin kayak montlarında belden daralan modelleri dikkat çekiyor. Mont ve pantolonlarda ince ve kalın kumaş olmak üzere iki çeşit bulunuyor. Montlar 199-1200, pantolonlar 149-499, eldivenler 30-130 YTL’ye satılıyor. Kayak için yurtdışına gidiyorsanız ve malzemelerinizi yanınızda taşımak istemiyorsanız, Sporting Intersport bir kiralama kampanyası düzenliyor. Türkiye’deki herhangi bir mağazasından seçtiğiniz kayak kıyafetini, yurtdışındaki Intersport mağalarından kiralayabiliyorsunuz. Bu kampanya şimdilik Fransa, İsviçre, İsveç ve Avusturya’da bulunan 350 Intersport mağazasını kapsıyor. Sporting Intersport’un İstanbul’da Akatlar, Şaşkınbakkal, Dudullu ile Ankara ve Bursa mağazaları bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!