Çocuklar, sorunlarını tartışacak

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar, sorunlarını tartışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 13:35

2. Ulusal Çocuk Forumu, 19-20 Kasım tarihlerinde Ankara'da toplanacak. Forum'da çocuk istismarı, savaş, eğitim gibi başlıklar tartışılacak.

Haberin Devamı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk EsirgemeKurumu Genel Müdürlüğü ile UNICEF'in katkılarıyla gerçekleştirilen Çocuk Forumu, Büyük Ankara Oteli`nde yapılacak.

Çocuklar, 81 İlin çocuk temsilcilerinin katılacağı forumun sonuçlarını, Çankaya Köşkü`nde kamuoyuna açıklanmak üzere Cumhurbaşkanı Ahmat Necdet Sezer`e sunacaklar.

2. Ulusal Çocuk Forumu`nda, Küresel çocuk Hareketi kapsamında "Çocuklar İçin Evet Deyin Kampanyası"nda belirlenen "Bütün Çocuklar Eşit Haklara Sahiptir", "Önceliği Çocuklara Verme", "Her Çocuğa Bakım", "HIV, AIDS`e karşı Savaş", "Çocuklara Zarar Verilmesi ve Çocuk İstismarının Sona Ermesi", "Çocukları Dinlemek", "Her Çocuğun Eğitilmesi", "Çocukları Savaştan Korumak", "Çocuklar İçin Dünyayı Korumak" ve "Yoksullukla Savaş, Çocuklara Yatırım Yapmak" gibi 10 temel ilke tartışılacak.

Haberin Devamı

Bu ilkeler doÄŸrultusunda yapılacak forumda, Türk çocuklarının görüşleri ve istekleri, kendi illerinde neler yapabilecekleri ile uygulamaya yönelik çalışmalar ve projelerin yer alması hedefleniyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!